Facebook
Whatsapp
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Search
Close
main logo
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
Menu
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Search
Close
Facebook
Whatsapp
main logo
למהדורה דיגיטלית
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
Menu
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Search
Close
Facebook
Whatsapp
הקרנבל הסביבתי של תאגיד מ.א.י מגיע לכפר סבא
ראשי » חדשות כפר סבא » הקרנבל הסביבתי של תאגיד מ.א.י מגיע לכפר סבא

הקרנבל הסביבתי של תאגיד מ.א.י מגיע לכפר סבא

מערכת ירוק נובמבר 17, 2021 4:11 pm אין תגובות

מחודש נובמבר עד חנוכה מתקיימת בכפר סבא פעילות חודש מיחזור פסולת אלקטרונית זה השנה השנייה, הכוללת קמפיין פירסום עירוני, פעילות 'סביבון המיחזור' בכ-12 גני ילדים, פעילות 'לא פוסחים על אף סוללה' בכ-7 בבתי הספר, ואירוע השיא בחופשת החנוכה (30-1/12) – מפעל המיחזור- מ.א.י Factory מהמתקדמים והחדשניים בעולם מגיע לכפר סבא.
עיריית כפר סבא ותאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית ממשיכים לפעול יחד ולהביא לשינוי חברתי-סביבתי ביחס לפסולת הכי מזהמת. לאור ההצלחה בשנה שעברה, מתקיים בחודש נובמבר מבצע הסברה ואיסוף של פסולת אלקטרונית וסוללות בכפר סבא שיכלול פעילויות בגנים ובבתי הספר, ופעילות "מפעל המיחזור מאי פקטורי" במרכז קיפוד בחופשת החנוכה.
מאי פקטורי מגיע לכפר סבא
ב-30-1/12 מפעל המיחזור – מ.א.י Factory מהמתקדמים והחדשניים בעולם מגיע לכפר סבא. המשפחות והתלמידים יביאו עימם פסולת אלקטרונית חשמלית ביתית, ויעברו מסלול חוויתי המדמה את מפעלי המיחזור לפסולת חשמלית הקיימים בישראל ובעולם. באמצעות אור, קול, שמע ומישוש, מומחשת לתושבים חווית המיחזור. המשתתפים נוגעים ורואים כיצד נראה באמת מיחזור פסולת אלקטרונית. בדרך חדשנית זו מקבל כל תושב את האפשרות לקחת חלק פעיל ומעשי באיסוף ומיחזור, ואף זוכה לתמורה חברתית וערכית. האירוע יתקיים בהמשך לפעילות החינוכית שמתקיימת בגני הילדים ובתי הספר בנושא הפחתה ומיחזור פסולת אלקטרונית וסוללות. במסגרתה הילדים לומדים על חשיבות מיחזור הפסולת האלקטרונית, ופועלים לאיסוף הפסולת, תוך שהם עוברים תהליך חינוכי ערכי, וגם מבצעים אותו בפועל.
פעילות סביבוני המיחזור ב-12 גני ילדים בכפר סבא
מפגש תוכן וסיפור פעיל על סביבון המיחזור, במסגרתו מכינים ומרכיבים עם ילדי הגנים את סביבון המיחזור של מאי – לאיסוף פסולת אלקטרונית קטנה (סוללות, ניידים ישנים וכו') מחומרים ממוחזרים (קרטון, פלסטיק). במסגרת הפעילות, מחלקים לילדים שקיות לאיסוף סוללות ופסולת אלקטרונית קטנה ביתית ומהמשפחה הקרובה,אותה ימסרו הילדים למחזור במפעל המיחזור של מאי שיגיע בחופשת חנוכה למרכז קיפוד כפר סבא, יחד עם הסביבוניפ הממוחזרים שהוכנו בגן.
פעילות 'לא פוסחים על אף סוללה' ב-7 בתי ספר
מבצע עירוני להעלאת המודעות ואיסוף של פסולת אלקטרונית וסוללות. פעילות ייחודית וחדשנית שמטרתה הסברה ואיסוף פשוט ויעיל של סוללות למיחזור. הפעילות משלבת את מערכת החינוך העירונית, כדי לאפשר התמרת ערכים סביבתים לפעולה אקטיבית של איסוף סוללות מהבתים למיחזור. במהלך הפעילות התלמידים יוצרים קמפיין הסברה יישומי ויצירתי לאיסוף סוללות מהקהילה, ומקבלים שקית יחודית לאיסוף סוללות.
לפעילות שותפים תאגיד המיחזור מאי, אגף קיימות וחדשנות, בתי הספר, גני הילדים ומרכז הקיימות העירוני קיפוד.תושבי כפר סבא יכולים כמובן למחזר פסולת אלקטרונית לאורך כל השנה. ברחבי העיר מוצבים דרך קבע מתקנים לאיסוף פסולת אלקטרונית. מיקומי נקודות האיסוף וכן מידע מפורט בנושא ניתן למצוא באתר העירייה ובאתר תאגיד מ.א.י. מידי שנה מייצרים אזרחי ישראל כ-160,000,000 ק"ג של פסולת אלקטרונית. וכך, למרות שהפסולת האלקטרונית הינה רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, המזיקה מאוד לבריאות התושבים, כאשר כל תושב בארץ מייצר כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית בכל שנה. היא עשויה מחומרים מזהמים ביותר כגון עופרת וכספית, שעלולים לגרום למחלות במערכות העצבים והנשימה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למיחזור. בישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.
אמנון שחרור ודן הלמן, מנכ"לים משותפים בתאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית: "תלמידי ישראל של היום הם דור העתיד. בשביל איכות החיים שלהם, מוטלת על כולנו החובה למחזר ולשמור על כדור הארץ. בזכות ההיענות של תושבי כפר סבא, מוחזרו עד היום טונות רבים של פסולת אלקטרונית, ואנו קוראים לתושבים להמשיך ולהוביל במיחזור ולשמור על הסביבה".
ראש העיר, רפי סער: "כפר סבא חרתה על דגלה את השמירה על הסביבה, ומקדמת את נושא הקיימות בכל תחומי החיים השונים. כפר סבא היא מהערים המובילות בארץ בשיעור המיחזור העירוני, שנעשה גם בתחום הפסולת האלקטרונית. אני מזמין את תושבי העיר להשתתף במגוון הפעילויות החוויתיות שהכנו יחד עם תאגיד מ.א.י, להעלאת המודעות לנושא חשוב זה".

עוד כתבות שיעניינו אותך:

המרקיד הלאומי ביחד עם עוד כ-אלף רוקדים עזבו את כפ"ס
מתיכון אורט שפירא לערוץ 12, 13
פסטיבל אורות מרהיב בכפר סבא
מפגש ראשון ״שגרירים לאחדות״ בכפר סבא

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
פרסומת
עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
מרץ 23, 2022 מערכת ירוק

פורים עצוב למאות הורים וילדים שסורבו להיכנס למתחם העדלאידע בהוד השרון

יש קו דק בין הצלחה לכישלון. אירוע העדלאידע של הוד השרון התחיל ברגל ימין. החל מהשעה 16:00הגיעו מאות תושבים ונהנו

מרץ 23, 2022 מערכת ירוק

הגשם ניצח

תהלוכת העדלאידע בוטלה 10 דקות לפני שהחלה מזג האוויר הבלתי צפוי וכמות הגשם שלא היתה ידועה מראש, הם שהכריעו ברגע

פרסומת

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

סטודיו ירוק: 09-7791349
yarok1@barak.net.il

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

הוד השרון וכפר סבא בצבע אדום. עלייה מדאיגה בכמות החולים. בבית החולים מאיר פתחו שוב את מחלקת הקורונה.

פורים עצוב למאות הורים וילדים שסורבו להיכנס למתחם העדלאידע בהוד השרון

הגשם ניצח

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס