Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
ארבע מהחטופים הם תושבי ככפר סבא
ראשי » כפר סבא 5,6,7 » ארבע מהחטופים הם תושבי ככפר סבא

ארבע מהחטופים הם תושבי ככפר סבא

מערכת ירוק אוקטובר 26, 2023 1:29 pm אין תגובות

בין 224 החטופים יש ארבע חטופים מכפר סבא.
אוהד מונדר בן 9

הצעיר ביותר נסע עם אמו קרן מונדר 54 לבקר את סבא וסבתא בקיבוץ ניר עוז. השבוע ציינו לאוהד יום הולדת 9 כשהוא נמצא בשבי החמאס בעזה. לא כך תכננו אימו, קרן מונדר ובן זוגה, אבי זכרי מכפר סבא לחגוג לו את יום הולדתו. במקום הפקת יום הולדת גדולה כמו בכל שנה, עסוקים בני המשפחה במאבק להחזרתם של אוהד ואימו קרן הביתה. ביום שני נתלו מאות בלונים בצבע צהוב ברחובות כפר סבא ליום יום הולדתו וגם שגריר ישראל בארה"ב ובני המשפחה מכינים ספר ברכות – ספר דיגיטלי שבו כל אחד יכול לכתוב לאוהד ברכה, המטרה להגיע למיליון ברכות מכל העולם. אוהד הוא בן יחיד לקרן ונכד יחיד לסבא ולסבתא שלו, רותי ואברהם מונדר. מקיבוץ ניר עוז. קרן, אוהד והסבים רותי ואברהם כולם נפלו בשבי החמאס.

החטוף השלישי – פרננדו מרמן בן 60

פרננדו הוא אחיה של קלרה, שאותה ביקר בקיבוץ ניר יצחק ושהה איתה בממ"ד כשהחלה מתקפת הטרור. גם הוא בין חמשת בני המשפחה שנחטפו ונמצאים בשבי חמאס בעזה. 5 בני משפחה אחת נכנסו לממ”ד בשבת בבוקר ועם כולם אבד הקשר. קלרה מרמן בת ה-63, בן זוגה לואיס בן ה-70, אחיה של קלרה, פרננדו בן ה-60, אחותה של קלרה גבריאלה בת ה-59 ובתה של גבריאלה, מיה, בת 17. רגע לפני שנותק הקשר, לואיס הספיק להתכתב עם בתו ולהגיד לה שהוא שומע את המחבלים בבית.

החטוף הרביעי – אביתר דוד בן 23.


אביתר היה עם חבריו במסיבת הטבע ברעים, משם נחטף לרצועת עזה בידי המחבלים. יש תיעוד שהוא מובל לשבי. עילי ויעלה דוד מספרים על אחיהם, אביתר, שנחטף לעזה: "אביתר נסע למסיבה בדרום אחרי ארוחת החג. המשפחה התעוררה יחד עם כל מדינת ישראל ב-6 וחצי בבוקר, וישר אמא התחילה להתכתב עם הבנים בוואטסאפ. אביתר כתב לה שיורים עליהם ושהם בדיוק בורחים ועולים על הרכבים, ואז נותק הקשר. זה היה פחות או יותר ב-7:45. ואז התחילו בבית כמה שעות באמת מזעזעות של חוסר וודאות מוחלט."
אחותו סיפרה: "התעוררנו למשמע האזעקות, וידענו שאביתר עדיין במסיבה בעוטף. אמא שלי שלחה לו הודעה ושאלה אם הוא בסדר – והוא השיב ש״מפוצצים את המסיבה״. עדיין לא הבנו בדיוק למה הוא התכוון. ברבע לשמונה בבוקר הוא הוסיף וכתב ש״מתחילים להתקפל כי מפגיזים את המסיבה״. אף אחד לא ידע מה סדר הגודל של התקיפה ובמה בדיוק מדובר. לאמא שלי הייתה תקשורת עם אימה של חברה של אביתר בשם רון ז״ל, שהלכה איתו למסיבה והייתה בפאניקה בטלפון. היא סיפרה לאימה שיורים עליהם – ומשם נותק איתם הקשר לגמרי. בדיעבד, לאחר מכן גילינו שהיא נרצחה. כשאביתר עדיין לא ענה לנו במשך שלוש שעות, וחשנו שמשהו לא תקין – החלטתי לפרסם ברשתות החברתיות תמונות שלו עם מספר הטלפון שלי בבקשה שיחזרו אליי אם שומעים ממנו. עברו כמה שעות מורטות עצבים בחוסר ידיעה מוחלטת מה קורה איתו, אם הוא חי או מת. אחרי כמה שעות, בסביבות 14:00 הגיעו הסרטונים שאביתר מופיע בהם. סרטונים שחמאס הפיץ בטלגרם וברשתות החברתיות והם זיהו אותו. זה היה מצד אחד מזעזע, אבל מצד שני הם קיבלו שם איזושהי ודאות שהוא בריא ושלם".

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת וישלחכניסה: 16:17 יציאה: 17:16



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

כולם מלווים את סגן הדר גולדין ז"ל בדרכו האחרונה  עם דגלי ישראל.

סמל ראשון עוז דניאל ז"ל, בן כפר סבא שנפל בקרבות השבעה באוקטובר הוחזר הלילה

ציבי אלון הכריז על התמודדותו לראשות סניף הליכוד האם הוא בדרך להתמודדות לראשות העיר ?

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס