Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
השבוע היו אמורים להתקיים הבחירות המלחמה דחתה אותם לינואר. מה המתמודדים לראשות העיר ולמועצה עושים בימי המלחמה
ראשי » בחירות כפר סבא » השבוע היו אמורים להתקיים הבחירות המלחמה דחתה אותם לינואר. מה המתמודדים לראשות העיר ולמועצה עושים בימי המלחמה

השבוע היו אמורים להתקיים הבחירות המלחמה דחתה אותם לינואר. מה המתמודדים לראשות העיר ולמועצה עושים בימי המלחמה

מערכת ירוק נובמבר 2, 2023 1:22 pm אין תגובות

הבחירות לראשות העיר ולמועצה היו אמורות להתקיים השבוע ביום שלישי. בבוקר שמחת תורה 7.10 הכול השתנה.
יש האומרים שירשם לדורות כשבת השחורה של עם ישראל והיהדות בכלל, כול עולמנו התהפך בין רגע. מיד שנודע גודלו של האסון כל עם ישראל התגייס למלחמה, מאות אלפי תושבים עלו על המדים נפרדו מההורים, האישה, החברה, מהמשפחה ויצאו למלחמה. בעורף יש התגייסות שלא נראתה אי פעם.
ירוק יצא לבדוק מה עשו המתמודדים לראשות העיר והמועצה בזמן המלחמה. נתחיל מראשי הערים:
התסריט של מעבר משגרת היום יום לשגרת מלחמה עם ירי טילים על העורף היה תסריט מוכר לשם כך הוקמו חמל”ים ופיקוד העורף ביחד עם ראשי הערים ערכו תרגילים והמערכות העירוניות תורגלו לעבוד במצב חירום אבל, אף אחד לא התכונן לגרוע מכל, חדירת אלפי מחבלים לתחום מדינת ישראל והשתלטות על 22 ישובים בו זמנית תוך כדי שהם הורגים, רוצחים אונסים שורפים ויורים בתושבים. לזה אף אחד לא התכונן ולא נערך.
ההבנה שתפסו אותנו לא ערוכים ולא מוכנים לתסריט שכזה גרמה לראשי העיר כוכבי וסער להתעורר ומהר הם הבינו מהר מאוד שכדי לשמור על תושבי העיר חייבים להקים כיתות כוננות – משמר העיר בשמו החדש. מה שלא נעשה במאה שנה בכפר סבא ובכל שנות קיומה של הוד השרון נעשה במהירות האור תוך מספר ימים. הוקמו כיתות כוננות העיר חולקה לאזורים והוקמו יחידות שונות כמו יחידת הרחפניים, יחידת הגיפים יחידת חילוץ והצלה ובצמוד לכל זה התארגנות של תושבים בתמיכת העירייה לאסוף לארוז ולשלוח את החבילות לחיילים.
עם אחד לב אחד
בשבת השחורה הוקם סניף של “לב אחד“ בכפר סבא על ידי המתמודדת לראשות העיר כפר סבא הדר לביא אליה הצטרפו עוד מאות מתנדבים.


הדר לביא שיתפה את עיתון ירוק: ”כבר בערב ה-7/10 היה ברור שהמדינה זקוקה לנו ושצריך להתגייס מיד ולהתחיל לעבוד. עצרנו את הפעילות הפוליטית, והמטה והפעילים, כל מי שהיה יכול, הצטרפו. אך לא רק הם, מאות רבות מתושבי העיר ואיזור השרון כולו, הצטרפו, כשחלק מהם נשאר בחמ”ל בהתנדבות על בסיס קבוע והם מהווים למעשה את עמוד השדרה של החמ”ל שלנו – חמ”ל לב אחד.
לב אחד הוא ארגון שהוקם לתמוך בעורף במצבי חירום כבר לפני עשרים שנים, וב 7/10 הקמנו את הסניף שלו בכפר סבא במטרה שישרת את אזור השרון וכמובן את כל הארץ. תוך זמן קצר התארגן החמ”ל בצוותי עבודה קבועים בשתי משמרות לפי התחומים השונים, קבלת פניות ופיזורן לצוותים, לוגיסטיקה, שינוע ועוד. דנה מקלר וניר פרוסט מנהלים אותו ביד רמה ובטוחה, כפר סבאים צעירים שתענוג לראות את המחויבות, החכמה, המסירות והיכולות שלהם. רן בן עטיה הוא האיש לפעילויות מיוחדות, המחבר אותנו למגזר העסקי, למתנדבים ובעצם הכתובת לכל מה שצריך. רועי מלכיאן וטל בגו הרימו מערך פעילויות קהילתי מדהים לסיוע להורים ולילדים על מנת לגשר על תקופה לא פשוטה בה לא התקיימו כלל מסגרות לימודים. גל כהנא וגל גרין שולטים בניהול הלוגיסטי. סנדרה ברצ’ילון הקימה מוקדם מאוד את מערך התמיכה במשפחות המפונות. יוסי הררי ודוד אגמי מובילים את מערך העזרה לבני הגיל השלישי, ליאורה נווה הקימה מערך כביסה של מאות מתנדבים ומתנדבות. נועה אמיר ניהלה את כולנו בנועם רב עד שנקראה בעצמה למילואים. ועוד רבים (מאוד) וטובים (מאוד).
מאחורי הצוותים הקבועים המתפעלים את החמ”ל עומדים אלפי מתנדבים. רבים מכם הגיעו לתרום ציוד לחיילים ולמשפחות מפונות, לעזור למיין, לארוז חבילות לפי הצרכים, לשנע ציוד, מזון וכביסה (עד אילת הגענו), לבצע טלפונים למבוגרים ולהגיע לביתו של מי שהיה זקוק לסיוע, לתמוך בפעילויות לילדים, לאפות חלות ולחלק אותם עם פרחים לבני הגיל השלישי, לבקר פצועים בבתי חולים עם פרחים, לכבס לחיילים ולמשפחות מפונות, לסייע כבייביסיטר לילדי מגוייסים וצוותים רפואיים, ועוד. נתתם מעצמכם מכל הלב, תודה לכם על כך! בזכותכם ובזכות הצוות הצליח החמ”ל בתקופה כל כך קצרה לעשות כל כך הרבה.
החמ”ל שלנו ימשיך לתמוך בעורף כל עוד נזדקק לכך. אנחנו פתוחים לכל רעיון ויוזמה, ונשמח לעזרתכם ולהתנדבותכם. הוא יושב ברחוב החי”ש 4 וזמין בטלפון: 052-8571972

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת וישלחכניסה: 16:17 יציאה: 17:16



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

כולם מלווים את סגן הדר גולדין ז"ל בדרכו האחרונה  עם דגלי ישראל.

סמל ראשון עוז דניאל ז"ל, בן כפר סבא שנפל בקרבות השבעה באוקטובר הוחזר הלילה

ציבי אלון הכריז על התמודדותו לראשות סניף הליכוד האם הוא בדרך להתמודדות לראשות העיר ?

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס