
השר גביר העביר תקציב שלישי במספר למרכיבי הביטחון שיכללו תגבור כיתות כוננות, רכישת ציוד מתקדם והכשרות מבצעיות. התקציב עד כה 20 מיליון ש״ח למרכיבי ביטחון בדרום השרון. וזה במסגרת המדיניות שמוביל השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, במאבק להחזרת המשילות וביסוס הביטחון האישי בכל יישובי הארץ, המשרד לביטחון לאומי הקצה תקציב ייעודי וחסר תקדים בסך 9 מיליון ש”ח עבור יישובי מ. דרום השרון. זה התקציב השלישי שמגיע למועצה בשנה האחרונה בסך של 20 מיליון ש״ח. התקציב יועבר דרך ׳מנהלת הגנה אזרחית׳ ייחודית שהשר בן גביר הקים במשטרת ישראל לצורך עבודות מטה כדי למקסם את תקציב העתק של מרכיבי הביטחון לרשויות המקומיות ויוקצה לשורה של מהלכים ביטחוניים מיידיים: חיזוק מערך כיתות הכוננות, רכישת ציוד טקטי מתקדם, הכשרות מבצעיות בשטח, הקמת מערך בקרה אזורי, חיזוק מערכות תאורה היקפיות, ושדרוג ההתארגנות המקומית למצבי חירום.
מועצת דרום השרון, הכוללת 30 יישובים, מושבים, קיבוצים וקהילות חקלאיות, מהווה את אחת המועצות הגדולות והמרכזיות בישראל, ונמצאת מזה שנים בהתמודדות עם אתגרי ביטחון שוטף, גבולות שטח פתוח, חדירות ופריצות.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר לעיתון ירוק: “המועצה האזורית דרום השרון יקרה ללבי. זו מועצה של חלוצים, של קהילות מגובשות, של אנשים שבונים את הארץ יום יום ומגיע להם ביטחון אישי מלא. אנחנו לא מחכים שיקרה משהו, אנחנו פועלים עכשיו, מונעים מראש, ומציידים את היישובים בכל הכלים שצריך. אנחנו מטפלים לעומק בהזנחה של שלושה עשורים".
אושרת גני גונן, ראש מועצה אזורית דרום השרון אמרה לעיתון ירוק: ״אנחנו ממשיכים לפעול בעקביות לחיזוק הביטחון ביישובי קו התפר, מתוך מחויבות עמוקה לתושבים והתושבות שלנו. התקציב הנוסף מאפשר לנו להרחיב ולשפר את מרכיבי הביטחון בשטח, לחזק את היישובים ולהבטיח מוכנות גבוהה לכל תרחיש.
אני מודה לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר על החיזוק והתמיכה בעיקר בעת הזו״


