Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
חברי מועצת העיר מסיעת "חוזה חדש" הצטרפו לקואליציה של כוכבי – מה עומד מאחורי המהלך?
ראשי » ראשי הוד השרון » חברי מועצת העיר מסיעת "חוזה חדש" הצטרפו לקואליציה של כוכבי – מה עומד מאחורי המהלך?

חברי מועצת העיר מסיעת "חוזה חדש" הצטרפו לקואליציה של כוכבי – מה עומד מאחורי המהלך?

מערכת ירוק אפריל 28, 2026 11:54 am אין תגובות

חברי מועצת העיר מסיעת "חוזה חדש" הצטרפו לקואליציה של כוכבי – מה עומד מאחורי המהלך?

האם החיבור בין נפתלי בנט ליאיר לפיד בזירה הארצית הוא זה שגרם גם לחיבור המקומי בין חברי מועצת העיר מסיעת "חוזה חדש" לבין סיעתו של ראש העיר אמיר כוכבי? לאחר שנתיים וחצי של עימותים חריפים, נראה כי הזירה הפוליטית בהוד השרון משנה כיוון.

במשך תקופה ארוכה ניהלו שני חברי מועצת העיר מסיעת "חוזה חדש", יואב יחיעם ואייל כוכבא, מאבק מתמשך בהתנהלות הנהלת העירייה. השניים האשימו את ראש העיר, מנכ"ל העירייה, מזכיר העיר והיועץ המשפטי בהסתרת מידע ובניסיון להכשיל את עבודת חברי המועצה. תלונותיהם הגיעו עד לשר הפנים ולמבקר העירייה.

רק לפני כשבועיים דרשו השניים לזמן את מזכיר העיר לשימוע בפני מנכ"ל העירייה, לאחר שטענו כי מעשיו גובלים בעבירה פלילית. ממכתבו של יואב:

"מזכיר מועצת העיר הוד השרון, מר מורן ישראל, שלום, הרינו לפנות אליך בהתראה אחרונה בטרם פנייה לערכאות שיפוטיות ורשויות אכיפת החוק, וזאת נוכח התנהלותך הפסולה, המאופיינת בהתעלמות שיטתית וגורפת מפניותינו כחברי מועצה מהאופוזיציה במועצת העיר. בין החודשים ספטמבר 2025 למרץ 2026 הופנו ללשכתך עשרות פניות רשמיות, הכוללות בקשות עיון מכוח סעיף 140א לפקודת העיריות ובקשות לבירור מידע ודרישות למענה מתוקף תפקידך. מבדיקה שערכנו, למעלה מ-20 מפניות אלו זכו להתעלמות מוחלטת. אופן התנהלות זה מהווה פגיעה אנושה ביכולת הפיקוח והביקורת של חברי המועצה, בערכי הדמוקרטיה וביסודות המנהל התקין. חובתך להשיב ולספק את המידע אינה נתונה לשיקול דעתך. סעיף 140א(א) לפקודת העיריות קובע מפורשות:
"פנקסי העיריה ומסמכיה יהיו פתוחים לעיון ולבדיקה לפני כל חבר המועצה… ראש העיריה יעמיד לרשות חבר המועצה, לפי בקשתו, את הפנקס או המסמך תוך שלושה ימי עבודה מיום הגשת בקשתו."
בנוסף ללשון החוק, קבע כבוד השופט ד"ר יגאל מרזל בעת"מ (י-ם) 35927-08-15 ורטון נ' ניר ברקת (16.8.2017):
"זכות העיון של חבר המועצה היא הכרחית. היא נחוצה כדי למנוע פגיעה בטוהר המידות של פקידי רשויות השלטון, כדי לאפשר לחברי מועצה לבצע את תפקידם, וכדי לחזק את עקרון השקיפות המנהלית באופן כללי."
חוסר העדכון וההתעלמות השיטתית מצדך לא רק שאינם עומדים בניגוד לפסיקה וללשון החוק המפורשת, אלא עולים כדי חשד לביצוע עבירות פליליות לפי חוק העונשין, תשל"ז-1977:"

אז מה השתנה בשבועיים האחרונים, שפתאום שני חברי מועצת העיר הלוחמניים הופכים את עמדתם וחותמים על הסכם קואליציוני עם ראש העיר? האם מדובר בלחץ פוליטי, בשינוי אסטרטגי, או אולי בהנחיה מגורמים ארציים?

זו תגובתו של חבר מועצת העיר יואב יחיעם למהלך:
"לאחר שנתיים של פעילות אופוזיציונית נחושה ומשמעותית, החלטנו, סיעת 'חוזה חדש' להצטרף לקואליציה העירונית. ההצטרפות אינה ויתור על דבר ממה שעשינו עד היום, אלא המשך ישיר של אותה עשייה בזירה נוספת. במהלך תקופה זו פעלנו בעקביות לקידום שקיפות, מנהל תקין ובקרה ציבורית אמתיתדרשנו התנהלות תקציבית נכונה, התעקשנו על קיום הליכי מועצה תקינים, העלינו סוגיות הנוגעות להתנהלות החברות העירוניות, ולא היססנו לפעול גם בכלים משפטיים כאשר נדרש. אנו גאים בעשייה הזו, הן עבור תושבי העיר והן עבור הערכים שעליהם אנו עומדים. ההחלטה להצטרף לקואליציה אינה נובעת משיקולי תפקידים או כבוד, אלא מהרצון להרחיב ולהעמיק את היכולת להשפיע על אותם נושאים עצמם, גם מתוך מוקדי קבלת ההחלטות. הגענו להסכמות מהותיות שיאפשרו לנו לפעול לקידום הסוגיות הללו מבפנים. ברוח התקופה, שבה גם ברמה הלאומית נדרש לייצר שיתופי פעולה רחבים למען מטרות משותפות, בחרנו לפעול באותה גישה גם בזירה המקומית, לא מתוך ויתור על עקרונות, אלא מתוך מחויבות עמוקה להם. אנו נכנסים לקואליציה כדי להמשיך לקדם את הערכים שבשמם נכנסנו לחיים הציבוריים, ובראשם שמירה על הדמוקרטיה – הלאומית והמקומית כאחד, חיזוק המנהל התקין, והבטחת קבלת החלטות מקצועית, שקופה ואחראית. נמשיך לעמוד על אותן דרישות, באותה נחישות ובאותה עצמאות מחשבתית – גם מתוך הקואליציה. חובת ההוכחה עלינו ועלינו בלבד. הציבור ישפוט אותנו על פי המעשים וכך ראוי."

מנגד, חבר מועצת העיר אלון גלבוע מותח ביקורת חריפה על המהלך:"כניסת 'חוזה חדש' לקואליציה היא מהלך פוליטי שנועד לשרת מטרה אחת של איש אחד: החלשת הביקורת והשתקת האופוזיציה שעמדה על המשמר מפני התנהלותו של ראש העיר. חבל שחברי מועצה שהיו חלק בלתי נפרד מהמאבק על עקרונות הדמוקרטיה והשקיפות, בחרו להפוך לחלק מהמנגנון אותו ביקרו עד לא מזמן.הניסיון לפרק את האופוזיציה אולי יקל על ראש העיר בטווח הקצר, אך חשוב לזכור כי עדיין נותרו במועצה מספיק חברי אופוזיציה נחושים שימשיכו לעמוד על המשמר. שום צירוף פוליטי לא ימנע מאיתנו להמשיך ולייצג את תושבי הוד השרון, לדרוש שקיפות ולבלום כל מהלך שאינו משרת את טובת העיר."

נותרו עוד שנתיים וחצי לבחירות המקומיות, ובחודשים הקרובים יתברר האם יואב יחיעם ואייל כוכבא יצליחו לממש את הבטחותיהם לקידום שקיפות, מנהל תקין ובקרה ציבורית אמיתית – או שמא יהפכו לחלק בלתי נפרד מהקואליציה, כפי שטוענים מתנגדיהם.הסנונית הראשונה כבר מעוררת סימני שאלה: זמן קצר לאחר החתימה, ביטלו השניים את חתימתם על בקשה לישיבת מועצה שלא מן המניין, שעסקה באי-כינוס ועדת החינוך היישובית במשך שנתיים. זאת, דווקא בשבוע שבו סוגיית האלימות בקרב בני נוער עלתה לכותרות הארציות, עם אירועים חמורים בפתח תקווה ובתל אביב.

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת אמורכניסה: 19:02 יציאה: 20:01



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

כולם מלווים את סגן הדר גולדין ז"ל בדרכו האחרונה  עם דגלי ישראל.

סמל ראשון עוז דניאל ז"ל, בן כפר סבא שנפל בקרבות השבעה באוקטובר הוחזר הלילה

ציבי אלון הכריז על התמודדותו לראשות סניף הליכוד האם הוא בדרך להתמודדות לראשות העיר ?

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
שנו העדפות פרטיות