מדי שבוע מתענגים תושבי בית עמיחי בהוד השרון על טעמם המשובח של עגבניות שרי ומלפפוני בייבי המובאים אליהם היישר מן השדה. בבית עמיחי מכונסים כ 400 בעלי צרכים מיוחדים, שחלק מהם גם מבלים שם את סופי השבוע לשינה ובילוי משותף. כמו כן במגדיאל קיימים שני בתים בהם דרים בקביעות 5 בכל בית. משך שנים מצ’פר מלון קרלטון בתל אביב את דיירי עמיחי באוכל משובח, 40 מנות מדי יום ששי.
אחרי הקורונה מקור הצ’ופר הזה (בינתיים) משתנה, והם זוכים לפינוק מיוחד אחר, עגבניות שרי ומלפפוני בייבי לאניני טעם. מספר המתנדב לפרויקט המיוחד הזה, אבי איצקוביץ’, עם עמיתו למשימה ד”ר איתן הוכוולד: “ככה משך כמה שנים אני נוסע למלון קרלטון ביום ששי בבוקר. מעמיס ארגזים עם מיטב תבשילי המלון ומחלק לבתי עמיחי במרחב העיר. כיום, עם ד”ר הוכוולד, אנו נוסעים לכפר סבא, שם פוגשים אנשים מיוחדים במינם, ערן ורעות, חקלאים מעוטף עזה.
הם מביאים איתם תוצרת חקלאית שלהם, מן המיטב, ואנחנו לוקחים את העגבניות והמלפפונים הללו אל בתי עמיחי. את הירקות הטריים והמשובחים האלו תורמים אנשי העוטף ביד נדיבה לדיירי עמיחי. “פרחי שדה” הם קוראים למבצע התרומה הייחודי הזה, שהם עושים כמחווה מיוחדת לדיירים הללו בהוד השרון”. ואתם, אבי, אתה כאיש הייטק, וד”ר הוכוולד כרופא, הכל בהתנדבות, משך שנים, מאמץ לא קטן?
“אכן, ויש עוד. אבל ככה אנחנו ובהחלט רואים בזה משימה חשובה למען הקהילה. וכשרואים את השמחה על פני מקבלי התרומה, נמלאים גם אנחנו בשמחה יחד איתם”. שאפו לתורמים מעוטף עזה ולמתנדבינו הטובים.