Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
נס גדול התרחש בגן הילדים החדש “חרמון” ב- 1200. בולען בגודל שילד היה יכול ליפול לתוכו נפער בחצר הגן
ראשי » חדשות הוד השרון » נס גדול התרחש בגן הילדים החדש “חרמון” ב- 1200. בולען בגודל שילד היה יכול ליפול לתוכו נפער בחצר הגן

נס גדול התרחש בגן הילדים החדש “חרמון” ב- 1200. בולען בגודל שילד היה יכול ליפול לתוכו נפער בחצר הגן

מערכת ירוק דצמבר 29, 2021 4:52 pm אין תגובות

הורי גן הילדים נדהמו לראות ביום ראשון בבוקר בולען שנפער בחצר גן הילדים חרמון ברחוב הדרים בהוד השרון.
הבולען נפער במקום בו ילדי הגן משחקים בימי השמש והוא בגודל שילד יכול היה ליפול מגובה רב. סמוך לחומת הגן מתבצעות חפירות בעומק רב להקמת בית ספר חדש. האדמה מתחת לריצוף בחצר גן הילדים זלגה לחפירות וכך נוצר הבולען. מהנדס תשתיות שבחן את המקום ביוזמת הורי הגן קבע שהחצר כולה מסוכנת לגמרי.
כל העמודים התומכים שבנו באתר הבניה החדש, היו צריכים להיות בתוספת בטון. וכולם ללא בטון! מה שאומר שיכולה להיות זליגה של מים וחול מחצרות הגנים לתוך אתר הבניה. כל החצר לא בטוחה לשימוש! גם המדרכות ברחובות מסביב לאתר הבניה אינן בטוחות.
הבולען התגלה כבר ביום ראשון השבוע ורק בעקבות לחץ של ההורים והתקשורת החלו ביום שלישי לתקן את הליקויים. מהילדים אסרו לצאת לחצר הגן כי הבולען עדין עומד במקומו. לדברי המהנדס זה ייקח לפחות עוד חודש שלא יאפשרו יציאת ילדים לחצר. ביום ראשון חלק מהורי הגן החליטו להוציא את הילדים מהגן עד להגעת מהנדס הבטיחות מטעמם כי הם לא סמכו על ממצאי העירייה. מהעירייה נמסר כי הלימודים בגן יתקיימו כסדרם לאחר שמהנדסים שהגיעו למקום אישרו שלא נשקפת סכנה למבנים. אך בעירייה שכחו לציין שהמהנדס קבע שחצר הגן נמצאת בסכנה ועד שלא יתוקן הצוות החינוכי מונע מהילדים לצאת לחצר. הורים רבים נשארו מודאגים וחוששים לשלוח את ילדיהם לגן – עד שהמפגע יטופל.
עו"ד קטיה ריטבין, מתמחה בדיני נדלן ותשתיות ואם לילד בגן מסרה לעיתון ירוק: "הייתי מצפה לשקיפות מצד העירייה לגבי הסיבות למחדל הבטיחותי הזה שבנס נגמר ללא נפגעים בנפש. מדובר בכשל מהותי בניהול הפרויקט ומפגע בטיחותי חמור מאוד. למעשה, לא בוצע קיר דיפון בין גני הילדים לבית הספר הנבנה והתוצאות לא איחרו להגיע. מזל גדול שלא קרה אסון״.
הורי הגן לא סומכים על שיקול הדעת של העירייה ולכן החלטו להביא למקום מהנדס מטעמם שקבע “החצר כולה מסוכנת לגמרי.כל העמודים התומכים שבנו באתר הבניה החדש, היו צריכים להיות בתוספת בטון. וכולם ללא בטון! מה שאומר שיכולה להיות זליגה של מים וחול מחצרות הגנים לתוך אתר הבניה. כל החצר לא בטוחה לשימוש! גם המדרכות ברחובות מסביב לאתר הבניה אינן בטוחות.
לדברי המהנדס תיקון של הליקויים ויציקת בטון יארך כחודש (לא סופי, נקבל עדכונים מדויקים יותר בהמשך).
רק לאחר מכן, יבצעו בדיקה של חצר הגן לוודא שאין בורות והיא בטוחה לשימוש”.
הורים שנכחו בסיור של המהנדסים ומנכ”ל העירייה אמרו לירוק: ”כל מי שנכח במקום הסיור היום הבין את גודל הנס ואת גודל המחדל הבטיחותי שהיה פה, את הפער העצום שהיה צריך להשלים ולא בוצע, את הסיכון הגדול ואת אי העברת המידע הזה לגורמים הרלוונטיים בזמן”.
תגובת העירייה: “בעקבות הגשמים התגלתה זליגת אדמה מפינת חצר של גן במתחם גנים חדש לעבר אתר בנייה סמוך של בית ספר. עם הגילוי נסגרה החצר לשימוש הילדות והילדים והובא למקום קונסטרוקטור שאישר שהמבנה עצמו תקין ולא נשקפת כל סכנה. על מנת להגיע לביטחון מלא, בוצעו שתי בדיקות נוספות על ידי קונסטרוקטורים מטעם העירייה ומטעם ההורים שאישרו גם הם את בטיחות המבנה”. במקביל לתיקון הליקויים ולעבודות דיפון שמטרתן למנוע הישנות מקרה דומה, הנהלת העירייה מתחקרת את הנושא מול כל הגורמים הרלוונטיים ולקחים יופקו. עד לסיום העבודות, יוקצו לפעילות הגן חדרים נוספים, אשר ישמשו כחצר חליפית.

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת בהעלתךכניסה: 19:29 יציאה: 20:31



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

מכפר סבא תצא התורה .אדיר בלטנר זכה בתואר חתן התנ"ך הישראלי

הבית הנטוש של שיפר בבית הנערה

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

ראש העיר דחה את ישיבת התקציב ,מסתמן שחברי מועצת העיר לא יאשרו את תקציב העירייה לשנת 2024 בסך 700 מיליון ₪ בשוטף ועוד 200 מיליון ₪ לפיתוח // ארז מי רז

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס