סדנאות בישול, ארוחות קונספט ואירועים פרטים
הוד השרון כבר מזמן הפכה למעצמה קולינרית. כמות המסעדות, המעדניות, חניות הדגים והבשר בעיר פר נפש הם מהגדולות בישראל. מסעדות הגורמה בעיר מושכות קהל קולינרי ממדינת תל אביב לעירנו הקטנה. מה שלא היה לנו עד היום, זה מקום איכותי לסדנאות בישול וארוחות קונספט ברמת גורמה. מסתבר שיש, רק לא ידענו וזו החשיפה העיתונאית הראשונה שלה.
תכירו, נולה – בית לקולינריה ותרבות שממוקם במקום הכי פסטורלי בהוד השרון עם נוף למרחקים עוצר נשימה. שילוב של אוכל טוב, נוף מדהים ואווירה מיוחדת.
את מור הבעלים של נולה פגשנו במבנה רחב הידיים של עמותת למרחב, בקצה המזרחי של העיר ושמענו ממנה כיצד נולדה נולה – בית לקולינריה ותרבות. “שמי מור והכינוי שלי הוא נולה. כך גם בחרתי לקרוא לבית שהקמתי, בית לקולינריה ותרבות.
בשנת 2018 הקמתי את נולה לאחר שגרתי, חקרתי וטיילתי מסביב לעולם. החלטתי להביא לכם את התרבות בצלחת. נולדתי בגליל העליון למשפחה ממוצא מרוקאי. בבית האוכל היה המרכז ותמיד היה מגוון גדול של אוכל. אני זוכרת את סבתי, מאמא שתחייה, מכינה הכל בעצמה, טוחנת את התבלינים, דופקת את הזיתים, מקלפת חומוסים ובעיקר מארחת ביד רחבה ומאכילה עשרות פיות ביום. אני מאמינה שהכישרון עבר בגנים והגיע אלי.
למדתי הנדסת מזון בתל חי, ולאחר הלימודים יצאתי לחקור וללמוד מקרוב. כך מצאתי את עצמי בהודו. הבנתי שחוץ מהתשוקה לאוכל יש לי תשוקה עזה ללמוד על תרבויות וכמה שיותר שונות משלי. הגעתי לצפון הודו וביליתי 6 חודשים עם מקומיים, בישלתי איתם, ישנתי אצלם בבתים ובעיקר חשבתי שאני כבר חלק מהם ומבינה את כל התרבות על בוריה. משם המשכתי בהתנדבות ברישיקש בבית יתומים, שם גרתי חצי שנה נוספת בה למדתי את ההינדית, לקרוא ולכתוב, שם באמת חייתי כמו מקומית ואז הבנתי שבמסע הקטן שהיה לי קודם לא באמת הבנתי את התרבות ואת אשר על ליבם של האנשים. בבית היתומים בישלתי 3 פעמים ביום, אני, הטבח והילדים התורנים.
אכלנו אוכל פשוט, מה שגדל בגינת הירק, ורידדנו מאות צ’אפטי ביום. משם עברתי לתאילנד ומצאתי את עצמי גרה חודש שלם אצל משפחה באי קופנגן. מבשלת עם האמא את האוכל המקומי.
המסע הסתיים וחזרתי לארץ מלאת הודיה לעולם ובעיקר להודו על כל הטוב שחוויתי. לאחר התקופה היפה הזו התחלתי את הקריירה שלי בשיווק ומכירות בינלאומי בתעשיית המזון, תחזקתי את האהבה שלי לתרבויות, טסתי לתערוכות במקומות שונים בעולם, הכרתי אנשים מרתקים ואכלתי במסעדות רבות וטובות ברחבי הגלובוס. קבלתי הצעה להקים החברה שלא בתחום המזון בהודו ולא יכולתי לסרב. יצאתי להרפתקה, צעירה ומלאת אנרגיות רק בת 28 חזרתי להודו אחרת לגמרי, להקים חברה שלא בתחום המזון.
התפאורה הייתה מושלמת, חייתי בסרט בוליוודי עם חיי יום ולילה זוהרים במיוחד, אתם מבינים שבהודו הקצוות נפגשים ממש פנים מול פנים וכך בדיוק חוויתי אותה. מהודו של הכפרים, האוכל הפשוט, האנשים הפשוטים עברתי להודו של העשירון העליון. נחשפתי לעולם אחר של תבשילים ובישולים הודים מסורתי גורמה.
לאחר שחזרתי מהודו גילתי את אהבתי לאיטליה. ליין הטוב ולאוכל המשובח בעיקר מדרום איטליה שם ביקרתי מספר פעמים בשנה ולמדתי מהמקומיים את רזי הבישול האיטלקי המיוחד לדרום. מהניסיון והחוויות החלטתי להקים את נולה – בית לאירועי תרבות קולינרית שתיצר חוויה אחרת, מלאת תוכן, רגשות, שלווה וטעמים מטריפים. כל אירוע מתמקד סביב מדינה בה ביקרתי ואני מכירה היטב את המטבח והתרבות. האירוע שוזר בתוכו סיפורי תרבות, ההיסטוריה של האוכל ואומן אורח שנותן לנו להיכנס לאווירה ולהרגיש שהגענו למסע במדינה קסומה. תרבות בצלחת – חוויה של רוגע, שלווה וטעמים טובים. אני מזמינה אתכם להשאיר את אתגרי החיים בצד ולבוא לטעון את הגוף והנשמה. בנוסף אני מעבירה סדנאות בישול מיוחדות וייחודיות במקום, חוויה מדהימה לחובבי הבישול וגם אפשרות למתנה נפלאה ליום הולדת. אני בונה את התפריט בצורה כזו שתחוו את המסע שעברתי במדינה אותה אנו חוגגים ואליה אנחנו טסים באופן רוחני וחוויתי.
מזמינה אתכם להצטרף לארוחת קונספט:
פרטים נוספים והרשמה באתר:
www.noolafood.com
או בנייד 052-4016622