בביתה של יעל (ג’הן – עולם) תורתי, בהוד השרון, שמענו מפיה ומפי חתנה סירוס (ענן) טבריה, על סדר פסח באירן, בעיר שירז.
יעל הגיעה מטהרן בגיל 6 וספגה את המסורת מהוריה, וסירוס הגיע לישראל משירז בגיל 20, וניכר עליו שהסדר ההוא אי שם בפרס עדיין מעורר בו געגועים עזים. והגעגועים הללו מקננים בו עוד כיום, למשפחתו הראשונית שעדיין חוגגת את הסדר בשירז ממש כמו פעם.
כן, זה סדר לפי כל חוקי ההלכה, מספר סירוס. אין לקנות אוכל, הכל חייב להיעשות בבית לרבות בישולי הבשר, טחינת התבלינים, הכל בעבודה עצמית. אפילו את המצות אנו עושים בבית. חוגגים 2 סדרים כמצוות יהודי הגולה. כלי כסף מיוחדים מצכבדים את שולחן החג. לגימת היין נעשית ביד אחת כמו לגימת המלך בנוכחות חובה של לפחות 3 גברים. מכירת החמץ קלה בשל סביבה שרובה גויים, מוסלמים כמובן. קוראים את ההגדה בעברית ופרסית וככה היא גם כתובה. כל השכונה היהודית מלאה בריחות פסח, ואווירת השמחה עם השירה והריקודים שורה בבתינו ואופפת את כל הקהילה היהודית בעיר היפה שלנו שירז.
וכמובן שאר מאכלי הפסח המוכנים בדקדקנות על פי ההלכה והכל כמובן כשר למהדרין כמנהגנו כל ימות השנה.
המתכון של יעל לנרגסי:
5 בצלים גדולים, הרבה כוסברה, עלי מנגו, פטרוזיליה, שמיר. בשר בקר טחון בכמות גדולה, 8 ביצים. תבלינים, מלח ופלפל.
להכין מהבשר הטחון עגולים קטנים לטגן ולשם בצד.
לטגן את כל הירק עם הבצלים לאחר מכן לערבב את העיגולי בשר הטחון + הירק להוסיף תבלינים ו-2 כוסות מים + ביצים ולערבב היטב ולהמשיך לבשל