
חברת מורפוזיס של גדעון תדמור ושבתאי פישמן תפצה את בעלי דירות בפרויקט תמ”א 38/1 שיזמו ברחוב הגאולה בהוד השרון בשל עיכוב של מעל ל-4 שנים במסירת הדירות. מרבית מתושבי העיר עברו לא פעם ליד שלושת הבניינים בכניסה לרחוב הגאולה וראו את הבניינים עומדים בשלב של שיפוץ. החודש קבע השופט בדימוס דניאל ארנסט שחברת מורפוזיס תשלם לדיירים פיצוי גבוה במיוחד שנע בין 8,500-9,600 שקלים לחודש, החל ממועד החריגה, בסכום כולל העומד על כ-6.5 מיליון שקל – חצי מיליון שקלים לכל דייר בפרויקט ועוד 150,000 ₪ על כול חודש עיכוב עתידי לכלל הפרויקט.

לפני מספר שנים נחתם חוזה בין היזם לבין בעלי 42 הדירות בשלושה בניינים ברחוב הגאולה 19-23 בהוד השרון, לביצוע פרויקט התחדשות עירונית במסגרתו חברת מורפוזיס תשפץ את הבניינים. כל דירה תקבל ממ”ד ומרפסת והיזם יבנה עוד 30 דירות חדשות מעל הבניינים הקיימים לטובת חברת מורפוזיס. כל הבניין ישופץ, יבנו מתקני חנייה ותיבנה מעלית ולובי מפואר.
מורפוזיס התחייבה להשלים את העבודות בבניין מספר 23 עד לסוף אוקטובר 2018 ואת הבניינים 21,19 התחייבה להשלים עד ליום תחילת דצמבר של אותה שנה אבל, הבטחות לחוד ומציאות לחוד ועד עצם היום הזה שלושת הבניינים אינם גמורים.
אחד מבעלי הנכסים אמר השבוע לירוק:
“הפרויקט תקוע כבר כמעט חמש שנים ואנחנו לא רואים את הסוף. זכינו בבוררות אבל הבניין עדין בשלב בנייה ויש בו המון בעיות .אי אפשר להפעיל בו מעלית בגלל בעיית חשמל. הרבה דירות בפרויקט לא ראויות למגורים, ויש לנו גם בעיות עם מתקני החניה שהבטיחו לנו, כסף זה לא הכול בחיים הסבל שעברו כאן הדיירים עולה הרבה יותר מפסק הבוררות והשיא הוא שאנחנו עדין לא רואים את הסוף“ הפרויקט התעכב שנתיים וחצי מעבר להתחייבות שנקבע מראש.
בכתב הסיכומים שהוגשו מטעם הדיירים באמצעות עורכי הדין: אילון עישר ולילך זילכה ממשרד סימון עישר דסקל ושות’ אליו צורפו תמונות של האתר וצו הפסקת עבודה, צוין כי: “דירות התובעים מצויות באתר בנייה על כל המשתמע מכך ואין לתובעים כל ודאות מתי יושלמו העבודות, שכן כל הצהרותיה ותחזיותיה של הנתבעת התבררו ככוזבות”.
עוד ציינו פרקליטי הדיירים כי: “אין חולק שבעוד שהנתבעת התחייבה להשלים הבנייה בתוך 18 חודשים, מאז החלה הבנייה ועד להגשת סיכומים אלה חלפו 49 חודשי איחור ועוד היד נטויה. השאלה היא מה הפיצוי הראוי לו זכאים התובעים. בעוד שבסיכומיהם הציגו התובעים את הפיצוי הראוי לשיטתם כשהוא מבוסס על כתב התביעה שהוגש.”
השופט בדימוס דניאל ארנסט, קבע כי חברת מורפוזיס תשלם לדיירים פיצוי גבוה במיוחד שנע בין 8,500-9,600 שקלים לחודש, החל ממועד החריגה, בסכום כולל העומד על כ-6.5 מיליון שקל – חצי מיליון שקלים לכל דייר בפרויקט ועוד 150,000 ₪ על כול חודש עיכוב.
עורכי הדין אילון עישר ולילך זליכה ממשרד סימון, עישר, דסקל שייצגו את הדיירים מסרו: “מדובר באחד המקרים החמורים של איחור בהשלמת העבודות, ומאז החלה הבנייה חלפו 50 חודשים והכף עוד נטויה. כבוד הבורר פסק פיצויים משמעותיים לכל אחד מהדיירים המסתכמים בשישה וחצי מליון ועוד 150 אלף שקל בחודש בגין כל חודש איחור נוסף. אנו מקווים ומאמינים שהפיצוי יכפר בקצת על נזקי בעלי הדירות”.
מחברת מורפוזיס לא התקבלה תגובה