של מי חברים הבעלים של הסילו? שהעירייה נותנת להם לפעול ללא רישיון ולא שולחת לשם פקחים. כולנו מכירים את המשפט: "כולם עושים פיפי בבריכה ויש כאלה שעומדים על המקפצה ועושים.." לפני ארבעה חודשים פורסם בעיתון ירוק שבמתחם הסילו שהוקם בתקופת הקורונה על ידי צולי שמש, איזבל אדלר, ענבל לימור ויניב צדיק במבנה ששימש לול תרנגולות ודיר עזים במשך שנים רבות פועל ללא רשיון והגג שלו עשוי מאסבסט שחלקו שבור. המתחם התחיל לעבוד כמפגש לחוגי יוגה וריקוד ולמי שהיה צמא הכינו שייק בריאות. מהר מאוד המקום שמילא חלל שהיה חסר בעיר ובאזור תפס תאוצה והפך למקום המפגש למי שחיפש משהוא שונה: לימודי ריברסינג, ריקוד חופשי, סנגהה, אימון לחיים בהשראת בודהיסטית ועוד אירועים, מפגשים ושוק איכרים. מהר מאוד המקום הייחודי שנמצא ממש לפני המנהרה בואך לרכבת נורדאו בכפר סבא הפך להיות שוקק חיים. רק דבר אחד נשכח, לפנות לעירייה לעשות רישיון עסק למקום. בעיקר שאתם מוכרים מזון למבקרים.
מאות תושבים פוקדים את המקום שפועל כבר שלוש שנים ללא רישיון עסק והעירייה מעלימה עין. הפקחים לא מגיעים לשם ולא אוכפים את חוק העזר העירוני. מיותר לשאול למה ומדוע, לא צריך הרבה בשביל להבין למי הם מקורבים בצמרת העירייה ומי נתן הנחיה לפקחים שהמקום מחוץ לתחום הפיקוח שלהם. העירייה היא הגוף שאמור לשמור על התושב והמחוקק נתן לה את הכלים להתמודד עם מי שפועל ללא רישיון.
העירייה משתפת פעולה עם פורעי החוק ברמה של סכנה לבריאות של התושבים. הסילו כבר מזמן לא מרכז תרבות הוא בית קפה לכל דבר ועניין שמוציא מזון ללא השגחה. מפעיל שוק איכרים שמוכרים בו מוצרי מזון ללא פיקוח של משרד הבריאות שעומדים בשמש שעות רבות ועל חלקם עומדים זבובים (לא הרחק משם יש לול תרנגולות פעיל). זאת הפקרות של הרשות שמעלימה עין. מעבר לזה שהיא פוגעת כלכלית בעסקים שומרי חוק שדאגו להוציא רישיון עסק ועומדים בביקורות המחמירות של משרד הבריאות .
חבר מועצת העיר יגאל שמעון אמר לירוק: "מדובר בשטח בתוכנית 1202 כאשר המבנים אושרו בזמנו ללולים ודיר עזים, יש צורך בקבלת שימוש חורג להפעלת מסעדה כולל אישורי משרד הבריאות משטרה וכיבוי אש. מבדיקה שערכתי לא הוגשה בקשה ולא קיים אישור למסעדה וקיים חשש לפגיעה הבריאות הציבור וכן חוסר שוויוניות לעסקים דומים שנדרשים ופועלים נגדם בנחישות. הדבר חמור כי העירייה יודעת על העסק ולא פעלה לאכיפה ודרישה לשמירה על בריאות הציבור. אני בעד פתיחת עסקים אבל הזלזול של העירייה וחוסר הרצון המוזר לפעול כנגד הפעלת עסק ללא רישיון הוא דבר חמור ביותר).
שירה סלומון דוברת משרד הבריאות אמרה לירוק: "למשרד הבריאות לא הוגשה בקשה לרישיון עסק ולא בקשה להיתר בניה/שימוש חורג בנוגע לעסק המדובר. לשכת הבריאות תפנה לרשות המקומית לשם בירור מצב העסק ויריד המזון המתוארים ותפעל בהתאם לנתונים".
ביקשנו את תגובתו של צולי שמש הבעלים של מתחם הסילו, עד סגירת הגליון לא התקבלה תגובתו.
מעיריית הוד השרון נמסר: בעירייה לא התקבלו תלונות בנושא הפעילות המתוארת בפניה או בנושאים קשורים. נוסף על כך, העירייה מנהלת הליכי אכיפה כנגד העסק האמור, בהתאם למדיניות אכיפה והסדרה וכפי שנעשה מול שאר העסקים בעיר.
תגובת המערכת: לדוברת העירייה יש כנראה בעיות זיכרון כי רק לפני ארבע חודשים בקשנו את תגובת העירייה לכתבה על מתחם הסילו שפועל ללא רישיון. כותרת הכתבה הייתה מדוע ראש העיר, מנכ”ל העירייה, מנהל אגף ש.פ.ע ומנהל מחלקת רישוי עסקים מעלימים עין מעסק שפועל ללא רישיון ומסכן את מבקריו בעיקר מנזק בריאותי שנגרם מלוחות אסבסט שחלקם שבורים וזאת תגובת הדוברת שנמסרה לפני ארבע חודשים: ”לאור תלונות שהתקבלו בעירייה על המתחם בהיבטי בניה ורישוי עסקים, העירייה פועלת לבדיקת הטענות וגיבוש תיקי החקירה בשים לב למשך העבירות (שחלקן נמשכות לאורך עשרות שנים) ואל מול התוכנית העתידית של המתחם. התהליכים מתקיימים בהתאם למדיניות האכיפה בנושאי רישיון עסק ותקנות הבנייה, ובכפוף להוראות הדין”.