המשלחת של עיריית כפר סבא כללה את ראש עיריית כפר סבא, רפי סער, וצוות ההנהלה של אגף קיימות וחדשנות, מנהלת האגף תמי קצבורג נבנצל ושלומית קיטרו, שהגיעו לוועידה ופגשו צוותים מערים אחרות בארץ ובעולם. בחנו פתרונות, יצרו קשרי שותפות חדשים ושיתפו מהידע והניסיון הרב שלהם.
כפר סבא, כרשות המובילה בהיערכותה למשבר האקלים ובתחומי הקיימות והחדשנות, נבחרה על ידי המרכז לשלטון מקומי להיות הרשות הישראלית היחידה שלקחה חלק במשלחת הישראלית בוועידת האקלים העולמית.
ועידת האקלים העולמית המתקיימת מדי שנה, התקיימה השנה במצרים, בשארם אל שייח. בוועידה זו מתכנסות מדינות העולם כדי לקבל החלטות משותפות ולחלוק בידע בהתמודדות עם משבר האקלים. זוהי הועידה הראשונה בה הוקם ביתן ישראלי, שהוקדש לחדשנות הישראלית בתחום. לוועידה, שהתקיימה בנוכחות השליח המיוחד של ארה"ב ג׳ון קרי, הגיעו נציגים ישראליים רבים, ביניהם משלחת של עיריית כפר סבא והמרכז השלטון המקומי ופורום ה-15.
השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, שהגיעה לכנס, ציינה לשבח את כפר סבא כדוגמה לעיר שהכינה תוכנית היערכות לשינויי האקלים והטמיעה אותה בתהליכי העבודה והתקציב העירוניים.
הביקור היה פורה וכלל בין השאר פגישה של ראש העיר עם ראש עירייה גדולה במרוקו. כמו כן הגיש ראש העיר רפי סער לשרה זנדברג את התוכנית האסטרטגית והסדורה של כפר סבא עד ל- 2030, להיערכות העירונית לשינויי אקלים של עיריית כפר סבא.
כמו כן, ראש העיר והמשלחת לקחו חלק באירוע חגיגי של מובילי היוזמה האמריקאית "ממשל אפס – נטו" במסגרת היוזמה ממשלת ישראל עובדת בימים אלה על תוכנית לאפס פליטות נטו מפעולות ממשלתיות עד שנת 2050. יש לציין עוד, כי המשלחת הציגה במושב של הביתן הים תיכוני Mediterranean Pavilion – בפאנל בנושא השפעת מי נגר על ערי החוף ותרומתה הצנועה של עיריית כפר סבא בנושא ניהול מי הנגר.
ראש העיר כפר סבא, רפי סער: “כפר סבא על מפת האקלים העולמית, וזו הייתה גאווה אדירה עבורי לייצג את העיר שלי. חזרתי מוועידת האקלים בשארם, אליה הגעתי כדי לשמוע, להשמיע ולהציג את העשייה וההתמודדות העירונית סביב שינויי האקלים. ברור לכולם שכדי להבטיח את העתיד של הדורות הבאים על העולם לשלב ידיים ולפעול יחד, ולכן ממשלת ישראל הצטרפה לאמנה שנועדה להביא ל-0 פליטות פחמן עד 2050.
דיברנו גם על כך שרשויות מקומיות צריכות לקחת את המושכות לידיים ולא להמתין לממשלות. יש פתרונות מעשיים וטכנולוגיים שניתן ליישם כבר היום בעיר, בעסקים, בחינוך ובקהילה, והשרה לאיכות הסביבה תמר זנדברג ציינה לטובה את הגישה שנוקטת כפר סבא בנושא”.
מנהלת אגף קיימות וחדשנות, תמי קצבורג נבנצל: “צוות האגף גאה מאוד על השתתפותו במשלחת חשובה זו. עיריית כפר סבא מחויבת כולה לנהל ולשפר תהליכים כעיר בריאה ובת קיימא, תוך חיזוק ערכי הקהילה, החברה, התרבות, החינוך והסביבה. בידי השלטון המקומי השפעה גדולה מאוד על היערכות הערים למשבר האקלים ועל חוסנן, והשתתפות בוועידה איפשרה חיבורים חדשים, למידת עמיתים, הכרות עם פתרונות חדשניים ועוד”.