מאת: תמר אנטוקול
ט״ו בשבט, חג האילנות, דווקא בתקופה זו, בשיאו של החורף ועונת הגשמים, תקופה שמאופיינת בהתכנסות ותרדמה, בשיא החושך, צצה נקודה של אור ומתחילה פריצה עוצמתית החוצה. הזרע שהיה רדום, נזרע כעת באדמה וממנו יצמח שתיל שיגדל בבוא הזמן לעץ גדול.
בפילוסופיה הסינית, האדם הוא חלק אינטגרלי מהטבע והיקום, והאדם הוא כעץ השדה. זה הזמן שלנו לצאת מתרדמת החורף ולעבור לעשייה, לרעיונות חדשים, לזרוע את הזרעים, לנטוע את השתילים שכמו העץ שייטע שורשים חזקים, שיגדל וילבלב, כך גם הרעיונות והיוזמות שלנו יהפכו מחלומות למציאות.
ט״ו בשבט, מאופיין באכילת פירות יבשים, שלהם יתרונות תזונתיים: מעניקים אנרגיה זמינה ומיידית, עשירים בסיבים תזונתיים שמסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ולטיפול בעצירות (בהקשר של תנועה החוצה), עשירים במינרלים: אשלגן, זרחן, סידן ומגנזיום ובויטמינים A ,B ובברזל.
יחד עם זאת, יש לזכור שהם עתירי קלוריות. בתהליך הייצור, מוסיפים לחלקם סוכר וחומרים משמרים, לכן מומלץ לצרוך במתינות ולהעדיף פירות יבשים אורגניים.
מומלץ לשלב בין אכילת פירות יבשים לאגוזים, מאחר והאגוזים המכילים שומן תורמים לשובע ומונעים עלייה חדה ברמת הסוכר בדם.
ולסיום, מתכון לרולדת תמרים ואגוזים:
החומרים:
500 גר׳ תמרים לחים, מקולפים מגולענים לרסק במעבד מזון
150 גר׳ תערובת של אגוזים קצוצים: אגוזי מלך, שקדים ופיסטוקים קלויים
50 גר׳ צימוקים כהים
50 גר׳ חמוציות ללא סוכר
1 כף סילאן
½ כפית קינמון
קוקוס טחון
אופן ההכנה:
מערבים את כל החומרים, מניחים על נייר אפייה ומשטחים.
מגלגלים בניילון נצמד ומקררים במקפיא כ 5 שעות.
מגלגלים בקוקוס טחון/בשומשום. פורסים לפרוסות ומגישים.
לייעוץ ותיאום תור: 054-6599444
תמר אנטוקול מטפלת מוסמכת ברפואה סינית
מסורתית Dipl. C.M I.A.TCM מומחית ברפואת נשים,
בכל מעגלי החיים, ליווי טיפולי פוריות, הריון ולידה.
מוזמנים לבקר באתר:
www.tamarantokol-clinic.com
ובאינסטגרם: tamarantokol.clinic@