Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
בעקבות חשיפת עיתון ירוק בשבוע שעבר שראש העיר דחה את ישיבת מועצה שלא מן המניין בנושא הבולענים, ביום רביעי השבוע התקיימה הישיבה.
ראשי » הוד השרון 2,3,4 » בעקבות חשיפת עיתון ירוק בשבוע שעבר שראש העיר דחה את ישיבת מועצה שלא מן המניין בנושא הבולענים, ביום רביעי השבוע התקיימה הישיבה.

בעקבות חשיפת עיתון ירוק בשבוע שעבר שראש העיר דחה את ישיבת מועצה שלא מן המניין בנושא הבולענים, ביום רביעי השבוע התקיימה הישיבה.

מערכת ירוק פברואר 15, 2023 1:37 pm אין תגובות

לאחר הפרסום בעיתון ירוק על כך שראש העיר לא נענה לדרישת שישה מחברי מועצת העיר לקיים דיון עניני בנושא הבולענים בעיר וקבלת חוות דעת על הממצאים שיש בידי העירייה בשבוע שעבר ולאחר לחץ ציבורי אישר ראש העיר לקיים ישיבה שלא מן המניין שנערכה ביום רביעי האחרון. חברי מועצת העיר מהאופוזיציה הזמינו לישיבה את תושבי העיר שיגיעו לשמוע ולהשמיע. כזכור ארעו בעיר ארבע אירועים חמורים ועוד אחד קל יותר.


הבור הראשון, נפער בגן הילדים במתחם 1200 נגרם בעקבות חפירה עמוקה ועצומה שהתבצעה בסמוך לגדר של גן הילדים מבלי לבנות קירות תומכים. כשל הנדסי או כשל של מנהלי הפרויקט ובנס אף ילד לא נפל לבור.


הבור השני, נוצר בחניה של בנין ברחוב הדרור. הבור נוצר בעקבות עבודות חפירה שנעשו בבניין סמוך ככול הנראה בצורה לא תקנית. דיירי הבניין הניזוק התריעו בפני מחלקת ההנדסה בעירייה שנעשים עבודות לא הגיוניות במתחם, כולל פירוק קורות. בביקורת של מחלקת ההנדסה שיצאה למקום אשרו את המשך העבודות. מה שבסופו של יום גרם לבור גדול. שוב בנס לא נפגע איש.


הבולען הבא בלע את רכבו של תושב העיר שהספיק ברגע האחרון לצאת מהרכב שוב נס. הפעם האצבע מופנית להתנהלות עובדי העירייה שידעו על המצאות הבולען ושיקול דעת של הסיירים שהיו במקום עם רכב הסיור העירוני וגלגל הרכב שלהם מתועד נופל לבור שנפער ולא עשו דבר למנוע את האסון שעה לפני. הבלען לטענת העירייה נוצר עקב צינור מים גדול שנשבר בעומק האדמה. השאלה איך אף אחד לא הרגיש שאין לחץ מים בברז. האירוע האחרון התרחש ברחוב הצנחנים. שוב בולען ענק שנוצר בעקבות חפירה עמוקה במטרה להכניס מתקן חניה רובוטי. גם כאן יש כשל הנדסי או בחפירה. התוצאה הסופית זה שנוצר הבולען ושלושה דירי בנינים סמוכים פונו מבתיהם למספר ימים.


זה לא בולענים זה כשל בתשתיות וחוסר פיקוח על קבלנים. כמה ניסים אנחנו עוד יכלים לספור עד שהנס לא יקרה. משהוא לא טוב עובר על העיר הוד השרון והחוט המקשר בין ארבעת האירועים זה שזה לא בולען שנוצר כדרך הטבע אלה בור שנפער באדמה עקב עבודה לקויה של עובדים.
חבר מועצת העיר עו"ד אלון גלבוע, אמר לירוק: "הדרישה לקיום ישיבה מיוחדת שלא מן המניין בעניין הבורות שנפערו בתקופה האחרונה ברחבי העיר התבקשה לנוכח פניות רבות שהועברו לחברי המועצה מדיירי הבניינים הסמוכים למקום האירוע, הם הביעו דאגתם לכך שהם נמצאים במצב של חוסר אונים עקב אי קבלת תשובות מספקות מגורמים רלוונטים בעירייה לרבות מסמכים וחו״ד קונסטרוקטור שביצע בדיקה לאחר האירוע”.
אביבה גוטרמן חברת מועצת העיר, אמרה לירוק: "מיד עם הודע על הבולען הראשון שהתגלה ברחוב הדרור ,דברנו עם התושבים והבנו שהיה כשל. התושבים התריעו על עבודה רשלנית של היזם והגיעו מהעירייה ואמרו שהכל בסדר. לאחר שהעירייה טיפלה בבולען פנינו יגאל שמעון ואנוכי והגשנו תלונה על העירייה, ביקשנו שתהיה בדיקה של המשטרה ולא בדיקה מטעם העירייה. הסברנו שהמטרה למנוע את הבולענים הנוספים לצערי זה לא נעשה ולמרות בקשותינו לקבלת דיווח על תחקיר של העירייה אם נעשה, לא התקבל עד עתה. לכן הגשנו הצעה לסדר בנושא זה כדי להבין את הגורמים לבולימיה והכי חשוב מה הפתרון למניעתן כדי למנוע את האסון חלילה שנמנע עד עתה וטוב שכך."
במסגרת הדיון המיוחד חברי המועצה דורשים מהעירייה שתפעל להקמת ועדה בלתי – תלויה לבחינת האירועים שתגיש את מסקנותיה והמלצותיה תוך 30 יום לעירייה ולציבור."

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת בהר - בחקתיכניסה: 19:18 יציאה: 20:19



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

מכפר סבא תצא התורה .אדיר בלטנר זכה בתואר חתן התנ"ך הישראלי

הבית הנטוש של שיפר בבית הנערה

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

ראש העיר דחה את ישיבת התקציב ,מסתמן שחברי מועצת העיר לא יאשרו את תקציב העירייה לשנת 2024 בסך 700 מיליון ₪ בשוטף ועוד 200 מיליון ₪ לפיתוח // ארז מי רז

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס