מעל ל-150 איש ואישה ,בני נוער וילדים הגיעו ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה לטקס אזכרה ברחבת האנדרטה. לאחר שראש העיר ומנכ”ל העירייה בחרו שוב לא לקיים טקס קהילתי במקום שבו ניצולי השואה, תושבי העיר, הקימו לזכר יקירם ולזכר כל תושבי העיר שאיבדו את משפחתם בשואה.
האנדרטה המיוחדת נמצאת בגן הגיבורים בסמוך לדאר המרכזי בדרך רמתיים והיא מסמלת את התקומה של היהדות והשמירה על ארץ ישראל. בסמוך לאנדרטה נמצאת האנדרטה של חללי העיר שנפלו על הגנת המדינה ותעלת מים שמסמנת את החיים ומחברת בין שתי האנדרטאות. השביל שבין האנדרטאות מסתיים מול שלושת בתי הכנסת האשכנזי הספרדי והתימני שנמצאים ברחוב בן גמלא המסמל את הקשר שלנו לארץ ישראל.
האנדרטה הוקמה לפני 25 שנה ומאז טקסי יום השואה נערכו במקום. מאות מתושבי העיר וניצולי השואה היו פוקדים את האנדרטה מדי שנה עד להגעתו של ראש העיר, אמיר כוכבי, שהחליט לבטל את טקס יום השואה ברחבת האנדרטה ולהעבירו לאולם מופת שבו יש כ-200 מקומות ישיבה ומי שלא הספיק להירשם לאירוע מוזמן לשבת מחוץ לאולם מול מסך.
בשנה שעברה חשף עיתון ירוק כחודשים לפני יום השואה שהאנדרטה מנופצת, מלוכלכת וכל הרחבה מוזנחת, המדרגות המובילות למקום שבורות. העירייה בחרה להתעלם מהכתבה והמקום נשאר מוזנח עם מתקן נר זיכרון מנופץ.
בהחלטה של הרגע האחרון, בשנה שעברה, החליטו מספר תושבים לנקות את רחבת האנדרטה ביום הזיכרון ולקיים באנדרטה אזכרה ספונטנית. הדלקנו נרות זיכרון, אמרנו קדיש ואל מלא רחמים והתפזרנו לביתנו.
השנה נשלח לפני חודש מכתב לראש העיר בבקשה לקיים את הטקס כפי שהיה בכול השנים במקום הכי ראוי ברחבת האנדרטה לזכר הנספים בשואה ושוב ראש העיר בחר להתעלם מהבקשה אבל, הפעם הרוח הקהילתית מכל קצוות הקשת הפוליטית נרתמו למשימה ודאגו להעביר את ההודעה על עריכת הטקס באנדרטה. בשעה שבע בערב הגיעו לאנדרטה תושבי העיר שחשוב היה להם להשתתף בטקס באנדרטה לזכר הנספים בשואה. בין הנוכחים היו: חברי מועצה מכהנים וחברי מועצה בעבר, ניצולי שואה, פעילים חברתיים, בני נוער, שחקני הנוער של הפועל הוד השרון בכדור סל וגם חבר הכנסת חנוך דב מלביצקי.
הטקס החברתי נערך ללא מערכת הגברה, במאי, שחקים והוצאות כספיות. שליח חב"ד בהוד השרון – הרב שמשון טל אמר' אל מלא רחמים' והפעיל החברתי, יקיר העיר – דב שוורץ, ניצול שואה מגטו בודפשט סיפר לקהל על חוויות ילדותו וכיצד הוציאו להורג את סבו וסבתו וארבעת בני משפחה נוספים .חלק מהנוכחים שיתפו בחוויות אישיות וקטעי קריאה. חברת מועצת העיר, עדי פרילנג אנקורי שרה שיר מרגש.
הטקס המכובד הסתיים בשירת התקווה בהבטחה שנעמוד ליד האנדרטה לזכר הנספים בשואה גם בשנה הבאה.