Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
מתנגדים לתוכנית בית הנערה כפי שהציגה העירייה
ראשי » הוד השרון 5,6,7 » מתנגדים לתוכנית בית הנערה כפי שהציגה העירייה

מתנגדים לתוכנית בית הנערה כפי שהציגה העירייה

מערכת ירוק מאי 23, 2023 12:55 pm אין תגובות
צילום: פרטי

ביום ראשון השבוע התקיימה ישיבה בועדה לתכנון ובניה שעסקה בהתנגדות לתוכנית מתאר של עיריית הוד השרון למתחם בית הנערה. לישיבה הגיעו כל מי שחש נפגע מהתוכנית. מצד אחד הגיעו נציגי חברת קנדה ישראל וחברת הבנייה יוסי אברהמי שרכשו את הקרקע מעיריית תל אביב בכסף רב והם טוענים: “מדובר על פגיעה בשווי של מקרקעי המתנגדות בשיעור של כ-100 מיליון ₪ בהשוואה לשווים במצב הקודם”. מנגד הגיעו תושבי העיר שמתנגדים לשינויים שביצעה העירייה והם דורשים שמטרת התוכנית כפי שהוגדרה בראשיתה הינה: “שינוי תכנון מתחם ‘בית הנערה’ לצורך שימור מיטבי של ערכי המקום יישאר. בפועל התוכנית כוללת ומקבעת פגיעה מתוכננת בעשרות עצים בוגרים במתחם, פגיעה באפיקי נחל הדר כולל העברת חלקו של הנחל לצינורות בטון, והכל בהתעלמות מההשלכות החדשות של משבר האקלים, ההצפות החמורות שאירעו בנחל הדר בשנים האחרונות, והחשיבות העצומה של העצים במתחם בית הנערה”.
על העצומה שהופצה מספר ימים לפני הישיבה חתמו מאות מתושבי העיר ולפי מארגני העצומה אלפים מתושבי העיר ראו את העצומה.

צילום: פרטי

על פי חוות הדעת של ארגוני איכות הסביבה מבקשים המתנגדים מהועדה את ביטולה של התוכנית המוצעת או לכל הפחות לצמצם את הפגיעה שגורמת התוכנית המוצעת על ידי שינויים בתוכנית, ביעוד הקרקע ובנספחים לצורך שמירה על העצים הבוגרים במתחם, שמירה על גדות הנחלים כמתחייב בתקנות ושמירת נחל הדר לכל אורכו כאתר טבע פתוח לקהל.
אריה יפה, תושב הוד השרון הרואה עצמו נפגע מן התוכנית ואחד ממובילי קבוצת נאמני העצים בהוד השרון וחבר קבוצת שומרי נחל הדר אמר השבוע לעיתון ירוק:
“התוכנית כוללת פגיעה משמעותית שאינה מידתית בערכי הטבע במתחם בית הנערה שהוא לדעת העיריה עצמה מתחם טבע ייחודי המכיל שדרות עצים, גדות נחל הדר, וסביבה טבעית יחידה במינה המיועדת לשימור מחמיר.
השינויים שאנחנו מבקשים הקטנת רוחב הדרך המאושרת בצפון המתחם ב-50% לפחות לאורך רחוב הבנים לכדי רוחב תוואי הדרך הקיימת כיום והעברת השטח הטבעי הכולל עצים בוגרים רבים לקטגוריית שטח ציבורי פתוח. בצורה זו תימנע הפגיעה בעשרות עצים בוגרים ובשדרות העצים לשימור מחמיר של מתחם בית הנערה. בנוסף השארת הסימון מבנים להריסה כפי שנקבע בתוכנית הר/1310 א’, מבנים לא חוקיים שפוגעים בטבע, מסוכנים במצבם וכל שיפוץ עתידי של כל אחד מהמבנים המיועדים להריסה יוסיף שימושים ודרישת תשתיות למתחם ויעמיקו את הרס הטבע ואת הפגיעה בעצים במתחם בית הנערה והכל בניגוד מוחלט למטרת התוכנית. וגם הרחקה של כל בניה ל-50 מטר ממרכז הנחל בהתאם לתמ”א 1, מעבר לפגיעה בטבע, ולפגיעה בשטחי הצפה וחילחול מדובר בסכנת חיים עקב הצפת מרתפים וחניונים תת קרקעיים הנפוצים בכל אישורי הבנייה הפרטית. ולסיום ביטול התכנון להטמנה תת קרקעית של נחל הדר לתוך צינור מוביל הניקוז לאורך כל נחל הדר ובמיוחד שינוי תוכנית ביובל המערבי והמרכזי של נחל הדר לנחל טבעי אקולוגי ופתוח עם גדות טבעיים לטובת הטבע והציבור הרחב”.

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת וישלחכניסה: 16:17 יציאה: 17:16



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

כולם מלווים את סגן הדר גולדין ז"ל בדרכו האחרונה  עם דגלי ישראל.

סמל ראשון עוז דניאל ז"ל, בן כפר סבא שנפל בקרבות השבעה באוקטובר הוחזר הלילה

ציבי אלון הכריז על התמודדותו לראשות סניף הליכוד האם הוא בדרך להתמודדות לראשות העיר ?

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס