לני סאקסטיין, תושב הוד השרון הינו המייסד והיו”ר של חברת כרמית שהקיים במו ידיו ומתמחה בייצור, ייבוא וייצוא שוקולד וממתקים, לני חוגג 50 שנה להקמת החברה שהוקמה בשנת 1973 בשם "טעם ישראל" על ידי לאונרד (לני) סאקסטין, עורך דין שעלה מדרום אפריקה. לני שימש כעורך דין של קבוצת משקיעים שהקימה חנות פטורה ממכס בנמל התעופה בן-גוריון, בתמורה קיבל אחוזים בעסק. המשקיעים האחרים פרשו תוך זמן קצר ולני רכש את הבעלות המלאה. תחילה תוכנן למכור בחנות גבינות, אך הם לא זכו להצלחה, והוא החל למכור ממתקים. בשנת 1974 החל בייצור עצמי של דברי מתיקה אותם מכר בחנות לצד מוצרים של חברות אחרות.
בשנת 1975 הקיים לני את מפעל ייצור בראשון לציון, לאחר שלחברה הצטרף לורנס גודמן, שגם עלה מדרום אפריקה, שם היה מהנדס כימיה שהתמחה במזון. החברה מכרה בעיקר בחנות בנתב"ג אך גם החלה לשווק את מוצריה ברחבי הארץ.
בשנת 1988, לאחר שפעלה כ-15 שנים, הפסידה החברה את הזיכיון לחנות בנתב"ג לטובת חברת עלית, שהציעה סכום גדול יותר עבור הזיכיון. בשלב זה החלה החברה בייצוא מוצריה. בין היתר החלה לייצא לאירופה, ארצות הברית ודרום אפריקה והצלחה לא איחרה לבוא. בשנת 1993, הנפיק לני את החברה בבורסה לניירות ערך בתל אביב.
השבוע חנך לני ביחד עם שר הכלכלה ניר ברקת את המפעל החדש – מפעל שוקולד המשתרע על פני שטח של כ-14 אלף מ”ר המייצר 10,000 טון שוקולד בשנה ומספק שוקולד לתעשייה המקומית ואף מייצא לחו”ל. עלות הקמת המפעל מוערך בכ-130 מיליון שקל.
חנוכת המפעל נערכה במסגרת אירוע שנכחו בו בין היתר: שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, ראש עיריית נוף הגליל רונן פלוט ונשיא התאחדות התעשיינים ויו”ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד”ר רון תומר.
המפעל הינו המפעל השני בגודלו בישראל ומועסקים בו כיום כ- 280 עובדים, במפעל הותקנו מספר מכונות חדשות מתקדמות לייצור שוקולד: מכונות לבישול שוקולד גולמי – נוזלי, ו-3 מכונות יציקה מתקדמות שמייצרות חפיסות, מטבעות, צ’יפסים ופרלינים.
למעשה, מזה כ-40 שנים לא נבנה בישראל מפעל שוקולד בסדר גודל כזה, אשר מספק שוקולד לתעשייה הישראלית ולצרכן הפרטי בקמעונאות.
חברת כרמית חרטה על דגלה את סמלי התעשייה הישראלית: איכות, חדשנות ותעסוקה בפריפריה ועל כן מהווה חוד חנית לתעשייה וגאווה ישראלית.