Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
עץ לכל תושב – עד 2030 יינטעו עשרות אלפי עצים בכפר סבא
ראשי » כפר סבא 5,6,7 » עץ לכל תושב – עד 2030 יינטעו עשרות אלפי עצים בכפר סבא

עץ לכל תושב – עד 2030 יינטעו עשרות אלפי עצים בכפר סבא

מערכת ירוק יולי 10, 2024 10:01 am אין תגובות
צילום: דוברות

בשבוע שעבר קיימה עיריית כפר סבא סדנה ייחודית לתכנון אסטרטגי ליער עירוני, וזאת כחלק מקול קורא של המשרד להגנת הסביבה לכתיבת תוכנית להצללה באמצעות עצים, שעיריית כפר סבא זכתה בו.
בתהליך לוקחות חלק יחידות העירייה השונות, ביניהן: אגף חזות העיר, מנהל הנדסה, אגף קיימות וחדשנות ומחלקת אסטרטגיה, בשיתוף משמר האילנות, ומתכנסות ועדות היגוי וועדות ליבה.
היער העירוני הוא מושג שמתייחס לכלל העצים בכל שטח העיר (גם בפארקים, גם ברחוב וגם בגינות הפרטיות), כאשר יתרונותיו של יער עירוני ברורים – הן בפן הסביבתי של קירור העיר למשל, הן בפן הבריאותי של התושבים, הן בפן הכלכלי והן בקידום תחושת שייכות וביטחון. אחד היעדים המרכזיים בתוכנית ההיערכות העירונית לשינויי אקלים הוא נטיעת עץ לכל תושב עד שנת 2030, כלומר יעד נטיעה של עשרות אלפי עצים ב-15 השנים הבאות, הגדלת רצף ההצללה בצירי הליכה ראשיים ב-25 אחוז עד שנת 2030 ותוספת אמצעי קירור בתשתית המים. זאת בין היתר באמצעות תוכנית להצללת רשת הולכי הרגל, הרחבה ושדרוג רשת הברזיות בשבילי הולכי הרגל, נטיעות עצים, קידום גגות ירוקים, פיילוט לתכנון ויישום אסטרטגיות חדשניות לקירור פסיבי במבני ציבור חדשים ועוד.
במסגרת העבודה המתבצעת על העירייה בשנה וחצי האחרונות, הסתיים לאחרונה שלב ניתוח המצב הקיים, כאשר כפר סבא זכתה להערכה על התקדמותה בתוכנית, וכחלק ממנה ביקר בעיר חוקר ויערן בעל שם עולמי – קנטון רוג’רס, שאמר במהלך סיור בעיר: “לאנגליה יש הרבה מה ללמוד מכפר סבא בנושא ניהול היער העירוני”.
העבודה לקידום התוכנית העירונית להצללה כוללת סקר שיתוף ציבור שנעשה בקרב תושבי העיר, שבחרו אף מקומות מועדפים לנטיעת עצים חדשים ושימור העצים הוותיקים.
ראש העיר, רפי סער אמר לעיתון ירוק: “לכפר סבא מורשת רבת שנים של פיתוח של יער עירוני, כחלק מהדנ”א הכפר סבאי: השדרות המרשימות, הרשת הירוקה שמאפשרת ללכת כמעט בכל העיר ברגל, ותוכנית ההיערכות לשינויי אקלים. כחלק מהאסטרטגיה העירונית והאחריות שחלה עלינו לעתיד ילדינו, אנו מקדמים תוכנית להצללת העיר, המקבלת חשיבות מרובה במיוחד בימי הקיץ החמים ולאור ההתחממות הגלובלית. התוכנית האסטרטגית חשובה משתי סיבות: כשמדברים על עצים חייבים להסתכל לטווח הרחוק, והתוכנית הזאת מייצרת שותפויות חשובות גם בתוך הרשות וגם מחוצה לה. כפר סבא התברכה במגוון עצים עשיר שניטעו לאורך השנים, ואנו מקפידים לא רק על נטיעת עצים חדשים, אלא גם על שימור העצים הוותיקים, המהווים חלק מההיסטוריה והנוף המקומיים, כאשר אנו מחנכים את ילדינו לחשיבות הנושא החל מהגיל הרך. אנחנו נמשיך לפעול ולקדם את הנושא, להוביל את נושא הקיימות בישראל ולהוות דוגמה ומודל לערים אחרות בארץ ובעולם”.
סגן ראש העיר ומחזיק תיק קיימות, קובי פדוה: “בימים אלה עומס החום ברחובות כפר סבא ובישראל בכלל כבד מאוד וכך גם צפוי להיות לאורך מספר חודשים בכל שנה. עיריית כפר סבא מקיימת פעילות פורצת דרך שמטרתה הפיכת הרחובות שלנו לשמישים למרות התנאים החיצוניים. לשם כך יינטעו עצים רבים וייעשה כל מאמץ לשמר ולטפח את הקיימים. בנוסף, יתוכננו אלמנטים נוספים.”

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת וישלחכניסה: 16:17 יציאה: 17:16



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

כולם מלווים את סגן הדר גולדין ז"ל בדרכו האחרונה  עם דגלי ישראל.

סמל ראשון עוז דניאל ז"ל, בן כפר סבא שנפל בקרבות השבעה באוקטובר הוחזר הלילה

ציבי אלון הכריז על התמודדותו לראשות סניף הליכוד האם הוא בדרך להתמודדות לראשות העיר ?

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס