המטבח הקהילתי בכפר סבא תופס תאוצה: נשארו לכם כמה חצי כרובית, 2 קישואים, בצל וחצי וכמה גבעולי פטרוזיליה ותהיתם אם לזרוק לפח? במסגרת מיזם "המטבח הקהילתי" בכפר סבא, תלמדו כיצד לעשות שימוש מחומרי הגלם שנשארו לכם, לבשל ארוחה טעימה ומזינה וגם ליהנות על הדרך מחוויית בישול קהילתית במרכז הקיימות העירוני בעיר.
בשבוע שעבר, פקדו את מרכז הקיימת קיפוד עשרות ילדים והוריהם תושבי העיר, לסדנת בישול מקיים, בהנחייתו של מחבר ספר הכרובים ובעל בלוג האוכל, עז תלם – תושב כפר סבא. במהלך הסדנה, שניחוחות הבישול שהיו בה העלו את התיאבון לכולם, למדו המשפחות והתושבים שהגיעו להשתמש בכל חלקי הירקות שנותרו, אפילו בשאריות.
"הצלת מזון וניצול מקסימלי של חומרי גלם הם נושאים שמאוד יקרים לליבי, לכן שמחתי על ההזדמנות להעביר את סדנת 'מרק מכל דבר' במטבח הקהילתי של מרכז קיפוד", אומר עז תלם. "כולם יצאו שבעים ומרוצים בזכות חומרי גלם שהצלנו ממשק מקומי (ואספתי ממש בחינם) וכאלו שהמשתתפים הביאו מביתם, כמו למשל צרורות ישנים של עשבי תיבול, קטניות ברבעי אריזות, עלים וגבעולים של כרובית שירקנים זורקים בסוף היום, ועוד".
עז תלם אמר לעיתון ירוק: "בעזרת כמה שינויים קטנים בהרגלי הקנייה והבישול, אפשר לחסוך המון כסף מחשבון ההוצאות המשפחתי, ואני מקווה להמשיך לחקור וללמד את הנושא במפגשים הבאים".
"זו הייתה סדנה מלמדת, מחברת עם חוויה בלתי נשכחת", מספרת אחת התושבות שהשתתפה בסדנה. "לא רק שלמדתי כיצד להשתמש בתבונה בחומרי גלם שיש לי בבית ולהכין מהם ארוחה טעימה ובריאה, גם הכרתי אנשים חדשים ונוצרו חברויות. זו בדיוק הפעילות שמאפיינת כל כך את כפר סבא, שהיא עיר מאוד קהילתית, תומכת, שמשלבת פעילויות למען התושבים והסביבה. אין לי ספק שאגיע גם לסדנה הבאה".