
אחיה של איתי על הרצף האוטיסטי והיא מלמדת בגן ציפורן בהוד השרון שמשלב ילדים עם צרכים מיוחדים.
איתי רקובסקי, בוגרת תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה לגיל הרך ומוסמכת תואר שני בחינוך לגיל הרך מהמרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, הגיעה לשלב הגמר ונכללה בעשירייה הראשונה בתחרות הגננת של המדינה: "לגננות תפקיד חשוב בהובלת שינוי ערכי וחברתי בחברה ופועלת לחברה מכילה ומשלבת אנשים עם צרכים מיוחדים"
"אחי הצעיר הוא על הרצף האוטיסטי. אני כמו אימא שנייה בשבילו, והשנים המאתגרות של ילדותנו עיצבו אותי מבחינה אישית וחברתית והובילו אותי לבחור בתחום החינוך. כבר בהיותי נערה בתיכון עבדתי בצהרון פרטי והתאהבתי בתמימות של הילדים והחלטתי להתמקצע בתחום הגיל הרך", כך מספרת איתי רקובסקי, בת 33, תושבת כפר סירקין בוגרת תואר ראשון ושני בחינוך לגיל הרך מהמרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט. שבע שנים לאחר תחילת עבודתה כגננת מוסמכת התבשרה השבוע שהיא נבחרה כאחת מעשר המועמדות הסופיות לזכייה בתחרות הגננת של המדינה מטעם עיתון ידיעות אחרונות והסתדרות המורים.
"ההודעה על המועמדות שלי ריגשה אותי מאוד, ומבחינתי זוהי הכרה של המערכת בחשיבות תפקידן של הגננות בחינוך דור העתיד. אחד הנושאים שהחלטתי לקדם בגן ציפורן בהוד השרון הוא נושא השילוב וההכלה של ילדים עם צרכים מיוחדים. בגן לומדים לצידם של ילדים רגילים ילד על הרצף האוטיסטי, ילדה שהייתה בשנה שעברה בגן תקשורת וילדים נוספים עם קשיים. מבחינתי זוהי סגירת מעגל. מתוך הסיפור המשפחתי שלי ראיתי מקרוב את החשיבות של שילוב והכלה כבר בגיל הצעיר. לנו, הגננות, יש תפקיד חשוב להוביל לשינוי בחברה הישראלית כך שתהיה מכילה ותשלב אנשים עם צרכים מיוחדים."
מהו החזון המקצועי שלך?
"בכל שנה אני בוחרת נושא מרכזי אחר. כך לדוגמה, לפני שנה הפרויקט שבחרתי היה ימי הולדת, שבו הילדים תכננו בעצמם את החגיגה עם החברים בגן. כל ילד בחר מתוך מבחר של כרטיסיות את המשחקים, את השירים ואת הריקודים שירצה ביום ההולדת. נוסף על כך, כל ילד הציג לחברים נושא קרוב לליבו, לדוגמה, אחת הילדות בחרה בדינוזאורים וסיפרה עליהם לילדים האחרים בגן. פרויקט נוסף שהובלתי בגן הוא הקמה של סופרמרקט עם מוצרים אמיתיים, שבו כל ילד הגיע עם ארנק ורשימת קניות וערך קניות. בשנה הבאה הנושא שבחרתי להוביל הוא דמיון ומציאות בסיפורי דיסני בהשראת הציטוט המפורסם של וולט דיסני: ״אם אתה יכול לחלום את זה אתה יכול לעשות את זה.״
ספרי על הדרך המקצועית שלך?
"את הלימודים האקדמיים שלי התחלתי לפני תשע שנים במכינה הקדם־אקדמית בקמפוס לוינסקי של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, ומשם המשכתי ללימודי תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה לגיל הרך ולתואר שני בחינוך לגיל הרך עם הרחבת הסמכה להוראה בכיתות א-ב. הלימודים שילבו תיאוריות פדגוגיות על התפתחות הילד לצד התנסות מעשית בהוראה כבר מהשנה הראשונה. בשנה השנייה ללימודים הובלתי פרויקט "אוטיסט זו לא קללה" שבשיאו ערכנו יום מכירה של מוצרי קרמיקה במרכז שבו שוהה אחי. היוזמה נבחרה במסגרת תוכנית דב"ש (פרויקט מעורבות חברתית שבו כל סטודנט בוחר ביוזמה שקרובה לליבו). לאורך כל הלימודים זכיתי לליווי מקצועי מהמדריכות הפדגוגיות, שאיתן אני בקשר עד היום."