בעקבות המיזם המוצלח: ביקוש עצום למחשבים נוספים בכפר סבא
על רקע הלמידה מהבית בתקופה הביטחונית המורכבת ובהתאם להנחיות פיקוד העורף במסגרת מבצע “שאגת הארי”, עיריית כפר סבא מקדמת את מיזם “מחוברים מהבית” – יוזמה לרכישת מחשבים ניידים במחיר מוזל עבור תלמידי העיר, במטרה לשמור על רציפות לימודית ולחזק את החוסן הקהילתי.
בעירייה מדגישים כי לא מדובר בתקציב עירוני ייעודי, אלא במהלך חברתי שנבנה לאחר עבודת מטה מקצועית וסקר שוק מקיף שביצע אגף המחשוב העירוני, שבסיומו הושג אחד המחירים הנמוכים בישראל. המיזם נועד להקל על משפחות ולצמצם פערים, במיוחד בתקופה שבה הלמידה מרחוק הפכה לצורך בסיסי.
היענות ההורים והתלמידים הייתה גבוהה במיוחד, ובעקבות הצלחת המיזם נרשם ביקוש עצום למחשבים נוספים, המעיד על צורך אמיתי בשטח ועל חשיבות היוזמה עבור משפחות רבות בעיר.
למרות זאת, בעירייה מציינים כי גורמים פוליטיים באופוזיציה המקומית מנסים לעכב את המהלך, אף שהוא קודם בהתאם לכל הנהלים, בליווי גורמי מקצוע ובאישור הייעוץ המשפטי.
במסגרת הפרויקט מוצע מחשב נייד חדש מדגם Lenovo V14 (דור G5), כולל מערכת הפעלה Windows 11, תיק ואחריות לשנה, כאשר כל תלמיד זכאי לרכוש מחשב אחד. בעירייה מדגישים כי גם בעת חירום ימשיכו לפעול בנחישות לצמצום פערים ולשמירה על רציפות לימודית עבור ילדות וילדי כפר סבא. תגובת עו"ד עדי לוי סקופ,.חברת מועצת העיר ויו"ר ועדת ביקורת: עיריית כפר סבא יצאה ביוזמה לציבור, ואנו כחברי אופוזיציה מבקשים לוודא כי היא נעשית כדין וכי מדובר בהצעה המיטבית לתושבות ולתושבי העיר.חובת הרשות לפעול כחוק ובשקיפות חלה תמיד וביתר שאת בעת חירום. תמוה ומטריד מאוד כי בקשה עניינית ופשוטה לקבלת מסמכים נענית בהתקפה פומבית ובהודעות יח״צ לתקשורת, במקום במסירת המידע המבוקש.מבוקש להעמיד לאלתר את מלוא המסמכים לעיון הציבור.


