Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
ממורה חיילת לנשיאת המוסד המוביל להכשרת נשות ואנשי הוראה // גלית שפיר דוברות לוינסקי וינגט
ראשי » הוד השרון 5,6,7 » ממורה חיילת לנשיאת המוסד המוביל להכשרת נשות ואנשי הוראה // גלית שפיר דוברות לוינסקי וינגט

ממורה חיילת לנשיאת המוסד המוביל להכשרת נשות ואנשי הוראה // גלית שפיר דוברות לוינסקי וינגט

מערכת ירוק אוקטובר 28, 2026 10:48 am אין תגובות
צילום: גרשון ולדמן

"מבחינתי זה הרבה יותר מסגירת מעגל. כמורה חיילת חוללתי שינוי עם אדם אחד בכל פעם, והיום – דרך מדיניות, מחקר והכשרת הדור הבא של נשות ואנשי הוראה – היכולת להשפיע גדולה ורחבה פי כמה." כך מתארת פרופ' שירה ילון־חיימוביץ תושבת הוד השרון את כניסתה לתפקיד נשיאת המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט.

מסעה החינוכי של פרופ' שירה ילון־חיימוביץ נפתח על מדים כמורה־חיילת בתחילת שנות השמונים. תחילה שירתה בבסיס קציעות עם "נערי רפול" – צעירים בסיכון שנשרו ממסגרות החינוך בדרום הארץ. המפגש עם אוכלוסייה מורכבת זו הציב בפניה אתגר אישי לא מבוטל, אך לצידו בלטה הזדמנות חברתית משמעותית: המסגרת הצבאית והנוכחות הרציפה אִפשרו לה ליצור להם מעטפת יציבה של סדר, העצמה ותמיכה.

בהמשך שירותה בבית הספר של צה"ל בבאר שבע, פגשה לראשונה חיילים מבוגרים – עולים לצד ילידי הארץ – שלא ידעו קרוא וכתוב, והתמודדו במשך שנים עם לקויות למידה שלא אובחנו מעולם. כדי לעבוד איתם בגובה העיניים, יישמה טכניקות הוראה ייחודיות ומורכבות המותאמות למבוגרים, כמו הוראה מתקנת, והובילה אותם צעד אחר צעד בתהליך למידה הדרגתי ומעצים.

"הלמידה המפרכת והאיטית הפכה מבחינתי לחוויה מעצבת. כאשר בעקבות העבודה הזו אדם שחש חוסר אונים פיתח תחושת מסוגלות אישית ועבר מנקודה א לנקודה ב הייתה זו תחושת סיפוק אדירה. החוויות הללו – העבודה הישירה אחד-על-אחד והבנת הקושי שבפניו ניצבו אותם חיילים – היוו בסיס לתפיסת עולמי החינוכית והפכו למנוע המרכזי שמלווה אותי כיום בעיצוב מדיניות, בהנגשה קוגניטיבית ובהכשרת הדור הבא של נשות ואנשי ההוראה."

מאז אותם ימים בנגב היא בנתה קריירה מרשימה: תואר ראשון ושני בהצטיינות בריפוי בעיסוק בבית הספר לריפוי בעיסוק של הדסה והאוניברסיטה העברית, דוקטורט בחינוך מיוחד מאוניברסיטת קונטיקט. לפני יותר מעשרים שנה היא הצטרפה לקריה האקדמית אונו, שם הקימה את החוג לריפוי בעיסוק, כיהנה כדיקנית הסטודנטים, הקימה ועמדה בראש המרכז לאקדמיה שוויונית ובתפקידה האחרון כיהנה כדיקנית הפקולטה למקצועות הבריאות. זאת לצד ניהול המכון הישראלי להנגשה קוגניטיבית.

המעבר לראשות המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט מאפשר לה להשתמש בכל הניסיון שצברה מאז אותם ימים בדרום – כמרפאה בעיסוק, כמנהלת וכחוקרת הנגשה קוגניטיבית – ולתרגם אותו לחזון חינוכי חדשני המשלב למידה מותאמת אישית, שילוב אוכלוסיות מגוונות ושיקום דרך חינוך וספורט.

אילו היבטים מרכזיים יעמדו במוקד העשייה שלך עם כניסתך לתפקיד?

"אני מעוניינת לקדם שלושה נושאים מרכזיים. הראשון – הכשרת בוגרות ובוגרי לוינסקי־וינגייט לעמוד בחזית העשייה החינוכית והטכנולוגית, כך שיהיו מסוגלים להכניס אל הכיתות את הבינה המלאכותית ואת הכלים המתקדמים ביותר, ולראות דרכם את היכולות, את הצרכים ואת אופני ההנגשה המותאמת אישית לכל ילדה וילד. השני – חיבור מלא בין הקמפוסים של המוסד המאוחד, שלכל אחד מהם היסטוריה ענפה, והפיכת לוינסקי־וינגייט למוסד המוביל והמשפיע ביותר להכשרת נשות ואנשי הוראה. והשלישי הוא גולת הכותרת – פתיחת שערי לוינסקי־וינגייט לצעירים הרבים המתמודדים עם פציעות פיזיות, קוגניטיביות ונפשיות בשנים האחרונות, כדי להציע להם מסלולי לימוד ושיקום משולבים דרך הוראה, ספורט אדפטיבי ופעילות פראלימפית."

במבט עומק על מערכת החינוך כיום – מה הדבר המרכזי שחייב להשתנות בה, ואיזה חזון חינוכי את מביאה עימך לתפקיד?

"מערכת החינוך כיום זקוקה למעין 'החייאה' – לא רק בתשתיות, אלא ברוח ובמעמד נשות ואנשי ההוראה. יש כיום דור שלם של צעירים שמחפשים משמעות עמוקה, ולנו, כמרכז אקדמי מוביל להכשרת נשות ואנשי הוראה, יש תפקיד מרכזי בהתוויית הדרך ובהקניית הכלים המעשיים שיאפשרו להם ליצור מערך חינוכי שיודע לראות את הילדים באמת, להנגיש להם את הלמידה, ולשמש להם עוגן מחדש אחרי התקופה המורכבת והקשה שעברנו כולנו."

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת ויראכניסה: 16:34 יציאה: 17:29



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
יולי 14, 2026 מערכת ירוק

גן הילדים של מרים סיטי יהפוך למגדל מגורים: סגירת מעגל היסטורית במגדיאל

משפחות סיטי ולנצ'נר מתאחדות שוב: לפני עשרות שנים גרו בשכונת מגדיאל ברוך לנצ'נר, מייסד חברת הבנייה "ינוב", ומרים ויוסף סיטי

אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

מחפשים את הזוכים בהגרלה "דירה בהנחה" בכפר סבא

גן הילדים של מרים סיטי יהפוך למגדל מגורים: סגירת מעגל היסטורית במגדיאל

טרגדיה בצהרי היום: בן 80 נהרג על מעבר החצייה בהוד השרון

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
שנו העדפות פרטיות