Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • אודות
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
    • מגזין – פנימי
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
לחגוג עצמאות 73 קצת אחרת
ראשי » משולחנו של העורך » לחגוג עצמאות 73 קצת אחרת

לחגוג עצמאות 73 קצת אחרת

מערכת ירוק אפריל 7, 2021 4:28 pm אין תגובות

בעוד מספר ימים נחגוג את יום ההולדת 73 להקמת המדינה היהודית החדשה, לאחר 2000 שנות גלות. יום שכולנו חייבים לשמוח בו ויש הרבה דרכים לחגוג אותו לא רק עם אומנים שעולים הון. הכול ידוע. התאריך של יום העצמאות ידוע כבר שנה מראש. מצב הקורונה גם ידוע. נכון, המצב משתפר אבל עדין יש איסור מוחלט על אירועי ענק וגם זה ידוע. ידוע שאסור התקהלויות מרובות משתתפים. אירועי יום העצמאות השנה נסגרו ממש ברגע האחרון, הבעיה טמונה בשיטה. יש קלסר מסודר באגף האירועים בעירייה שקוראים לו אירועי יום העצמאות. כל שנה שולפים את הקלסר שרשום עליו חגיגות יום העצמאות ופשוט עושים העתק הדבק, הדבר היחידי שמשנים זה את שמות האומנים פשוט וקל. אופס הגיעה הקורונה וצריך לחשוב מחוץ לקופסא, אבל זה לא כתוב בקלסר. גם אין קלסר שרשום עליו מחוץ לקופסא, וכך מגיעים לשבוע לפני החג ואין שום דבר מוכן. מנסים לאלתר ולהמציא הכול ברגע האחרון. לבקר את העושים במלאכה מבלי לתת להם רעיונות זה לא חוכמה.
בניתם קהילות בכל מתחם מגורים, זה הזמן היה להפעיל את הקהילות לחגיגות העצמאות.
צרור רעיונות מה שאפשר היה לעשות בעלות סמלית וליצר שמחה ותחושת חגיגיות ליום העצמאות ברחובות העיר בשיתוף התושבים וכל זה אם הייתם יוצאים מהקופסא. לפניכם מספר רעיונות שעלו לי לראש שהביצוע והעלות פשוטים הם רק מחייבים קורט של רצון לעשות וחשיבה מחוץ לקופסא.
הרעיון הראשון תחרות הבית/הבניין המקושט ביותר בעיר. התחרות מתחלקת לשלושה שלבים שלב ראשון לפי מתחם (בכל עיר יש לעירייה חלוקה למתחמים) שלב ב’ לפי צד מערב מזרח בהוד השרון, צפון דרום בכפר סבא ויצמן קו ההפרדה. המנצחים בשלב ב’ עולים לגמר העירוני הבית/בניין המקושט ביותר זוכה לשובר קניה, לדוגמא במשתלה בסך של 1000 ₪ מחבר השופטים (ראש העיר מנהל אגף איכות הסביבה ונציג התושבים).
רעיון שני שראיתי אותו מיושם בשוויץ. תחרות הרכב המקושט ביותר ליום העצמאות. הקישוט כולל מוזיקה, תאורה ואפקטים. ביום התחרות הרכבים נוסעים בציר שנקבע מראש ובשעה שנקבעה. השופטים הם התושבים ששולחים ציון למוקד העירוני. הזוכה מקבל שובר שטיפה לרכב אחת לחודש בעלות של כמה מאות שקלים.
רעיון שלישי קישוט הרחובות / המתחמים על ידי התושבים. ראשי הערים החדשים השקיעו משאבים רבים לבנות קהילות שכונתיות וקל מאוד להגיע לוועדי השכונות ולתת להם ציוד עזר כגון שרשרות דגלים, שרשראות צבעוניות מפלסטיק ועד לשרשרת מנורות על מתח נמוך 12v חיבורי החשמל יוכל להתבצע על ידי מחלקת החשמל של העירייה. הילדים היו בחופשת פסח היה אפשר לתפעל אותם שהם ירגישו שהם שותפים לחגיגות. היופי בזה שתושבים רבים יעברו ברחובות העיר לראות אותה מקושטת.
רעיון רביעי שינוי חזית הרחובות הראשים. לבקש מבעלי העסקים ברחוב הראשי לתלות דגלי ישראל בפתח העסק, אם אפשר גם לקשט את חלון הראווה של העסק. שוב אפשר לעשות תחרות בית העסק המקושט יזכה בפרס.
רעיון חמישי בעירנו יש עשרות מסעדות, בתי קפה, מעדניות ובתי מאפה אפשר היה לפנות אליהם לעשות תחרות המנה הכי חגיגית ומיוחדת ליום ההולדת 73 למדינה. שבוע הנחות לתושבי העיר על מנות מיוחדות לחג. הזוכה מקבל חבילת פרסום מהעירייה על גבי השלטים ששייכים לעירייה ובאתר העירייה.

חג עצמאות שמח.
ארז מי רז

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת בהר - בחקתיכניסה: 19:18 יציאה: 20:19



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

מכפר סבא תצא התורה .אדיר בלטנר זכה בתואר חתן התנ"ך הישראלי

הבית הנטוש של שיפר בבית הנערה

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

ראש העיר דחה את ישיבת התקציב ,מסתמן שחברי מועצת העיר לא יאשרו את תקציב העירייה לשנת 2024 בסך 700 מיליון ₪ בשוטף ועוד 200 מיליון ₪ לפיתוח // ארז מי רז

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס