“זה המועדון הספורט העירוני היחידי במגדיאל וגם אותו מתכוונת העירייה לסגור בלי שיש שום חלופה?”
איכות חיים בעיר מתקדמת נמדדת בין היתר במתקני הכושר והספורט שהרשות מעמידה לטובת התושבים. אזור מגדיאל בהוד השרון שצמח בשנים האחרונות ואלפי בתי אב נוספו לו לא זכו לראות מתקן ספורט ציבורי שנבנה בו. המתקן היחידי שהעירייה מעמידה זה בריכת גלי רון.
מדובר במתקן שנבנה לפני 45 שנה שעשו בו במהלך השנים שיפוצים מינימליים ובלתי מספקים וכיום הוא סובל מליקויים בלתי נסבלים שאינם מכבדים המשתמשים בו וגם את העיר עצמה. חברי מועדון הספורט גלי רון בהוד השרון באים בטענות קשות לעירייה בקשר לעתידו של המועדון. השבוע וועד הפעולה של מועדון גלי רון החליט לצאת למאבק נגד ראש העיר והעירייה ובהודעה לתקשורת במכתב כלשונו: "הוד השרון היא העיר היחידה מבין ערי השרון שאין לה מתקן ספורט עירוני ראוי לשמו, כדוגמת מועדון הספורט שבמערב רעננה. זהו גם מועדון הספורט העירוני היחידי בעיר והוא משרת בעיקר את תושבי מגדיאל, את תושבי השכונות האחרות, וכן את סקציית השחיינים התחרותי של העיר שהגיעה להישגים מרשימים. הוא משרת אוכלוסייה ששיעור הגידול בה מרשים ביותר וברור שיש הצדקה לקיומו. למועדון אין חלופה.
מנויי המועדון הקימו ועד פעולה שנפגש ב-7.11.2021 עם ראש העיר מנכ”ל העירייה, מנהלת החברה הכלכלית ומהנדס העיר. מהפגישה התברר שלעירייה יש יותר סימני שאלה מאשר תשובות והיא נמנעת מלקבל את ההחלטות הברורות מאליהן וזאת משום:
* אין לעירייה כל כוונה להשקיע כספים בבניית מועדון ספורט ליד תחנת רכבת סוקולוב, ולפיכך ההיתכנות של הקמתו אינה רלוונטית לשנים הקרובות.
* העירייה מסתמכת על השקעה של מפעל הפיס בשיקום מועדון גלי רון, אך ברור שגם ההיתכנות של אפשרות שכזו אינה מציאותית, בטח לא לטווח הקרוב.
* מעבר למעורבות המעורפלת של מפעל הפיס, לא התייחסה העירייה לשיקום המועדון בכלל, למרות הבטחותיה בעבר לשקמו על מנת שיעמוד בסטנדרטים מקובלים למתקני ספורט.
* העירייה טענה שהיא חייבת על פי חוק לרדד את הבריכה! לחברי הועד לא הוצג כל מסמך המאשר את טענתה מלבד אמירה בלתי מחייבת שהיא קיבלה ייעוץ מקצועי בנידון. לשאלת הוועד מדוע אחרי 45 שנה פתאום יש צורך לרדד את הבריכה לא התקבלה תשובה מה שעורר את החשש כי ייתכן ומדובר בתירוץ על מנת להשבית אותה לצמיתות.
לא הוצגו כל חלופות לתקופת השבתת הבריכה לציבור השחיינים, למעט אמירות בלתי מחייבות ש”אנחנו מחפשים חלופות לתקופה שהבריכה תהיה מושבתת”.
* העירייה הציגה חלופה נוספת לגבי הבריכה והיא הגדלתה, תהליך שייקח חודשים ארוכים. גם כאן לא נמסרו כל חלופות.
העירייה הודיעה לחברי הועד כי החלטותיה יפורסמו רק בסוף חודש דצמבר, כמעט חודשיים לאחר הפגישה, דבר המעלה עוד תמיהות לגבי כוונותיה.
לסיכום: חברי מועדון “גלי רון” הוד השרון פונים לעירייה:
* להכיר, להכריז ולגבות בהחלטות את המשך הפעלת המועדון תוך שיקומו מהיסוד והעמדתו כמתקן ראוי, מודרני שיהווה תחרות גם למועדנים פרטיים.
* לשקם את המועדון מיסודו עם פגיעה מינימלית במשתמשים בו.
* לפעול למציאת חלופות כשיעלה צורך מוצדק לסגירת המועדון או חלקו.
* להציג בשקיפות את התוכניות ולשתף את חברי המועדון ותושבי השכונה.
מעיריית הוד השרון נמסר: "העירייה משקיעה זמן ומאמצים למצוא את הפתרון הנכון לפיתוח מרכז גלי רון תוך מתן מענה לקהילת המנויים הקיימת כמו גם העתידית. במסגרת הבדיקות השונות הובהר שיש לעשות עבודות רידוד, כדי להתאים את הבריכה לתקנים שהשתנו. העירייה בוחנת את החלופות לגבי שיפוץ, הוספת מסלולים או בנייה חדשה, על מנת למצוא את הפתרון המיטבי לתושבים ולמשתמשי הבריכה. בשלב זה ההסכם עם המפעיל הוארך עד ל- 31.8.22. לאחר בחירת החלופה, כאמור, תבחן העירייה את אופן הפעלת הבריכה בהמשך".