הם פשוט אוהבים לשיר. לא הגיל, לא העיסוקים הרבים, לא הצרידות הקופצת עם השנים, לא הקורונה, שום דבר לא יעצור אותם מלהתכנס יחד ולזמר את שירי ארץ ישראל היפה והטובה. וככה הם מתכנסים כבר 20 שנה בבתים פרטיים, כ 100 אוהבי הזמר העברי, לשיר יחד 4 שעות וליהנות מכל רגע. 170 מפגשים כאלו התקיימו עד היום, כל מפגש חגיגת זמר של התעלות הנפש והגרון. חוגים כאלו בארץ קמים ונופלים עם הזמן, אולם התמדה כזאת כמו כאן, אין כמותה בישראל באינטנסיביות, במקצועיות, בחברתיות ברמת הארגון. תופעה.
וכידוע, מין חוג זמר כזה לא יכול להתקיים ללא המשוגע לדבר. ובכן, בכפר סבא נמצא האיש, גבי גבריאלי שמו, המוכר לרבים בעיר מפעילותו ההתנדבותית רחבת ההיקף. הוא גם נבחר כאיש השנה של ליונס וזוכה פרס גלר להתנדבות. גבי הוא היוזם והמתכנן, ועם רעייתו שלומית אשר על הרפרטואר, הביאו את הזמר הזה עד הלום.
מספר גבי: הגעתי לארץ מבגדד בגיל 7 וגדלתי בארץ הזאת מהמעברה ועד ביסוס כלכלי מכובד. הקמתי משפחה לתפארת – 3 ילדים 9 נכדים. בהתחלה אהבתי רק שירים ערביים, מורשת המשפחה, שאותם שמעתי כל הזמן בבתי הקפה של שכונת קפלן. אח”כ חייתי שנים בפנימייה והייתי מדריך בנוער העובד. שם התוודעתי לשירי הארץ שלנו והתאהבתי. הזמר העברי זורם בעורקיי והוא המחבר אותי להוויית ארצנו בכל אתר וזמן. חשבתי לתת ביטוי לאהבה הזאת בדרך מעשית וכך יום אחד יזמתי ערב שירי ארץ ישראל, אליו הזמנתי חברים ושוחרי השירה בחברותא. עשיתי את זה בביתי מול הדשא וראיתי כי טוב. ניסיתי פעם נוספת, הגיעו עוד חובבי שירה ומאז הכל היסטוריה.
החלטתי שהחוג הזה צריך להיות ברמה מקצועית מעולה, כדי שיעמוד בפני פגעי הזמן. בכל אירוע אני מגייס מנחה מקצועי שמנגן ושר איתנו, עם מסך שקופיות משוכלל, מערכת הגברה מעולה, מערכת כיסאות, כיבוד עשיר מעשה ידי המשתתפים ואווירה חמה ונעימה. בין המנחים, שכולם מקצועני זמר – יונתן שחר, חיים איטקיס, גדי רווה, אודי מילוא, איתי פלאות, יורם שחר, דניאל זכאי, ערן כץ, רון יונה, שלומי ברק, מירון אגר.
והיו גם אירועים מיוחדים בהם הזמנו להקות זמר, הרכבים מוסיקליים, וגם הרצאות קצרות בתחומי עניין שונים. למשל תא”ל אפרים לפיד פותח כל ערב כזה בפרשת השבוע היסטורית על אירועים בארץ. שאול שוחט, תמי מאור ואריה גבריאלי ועוד אחרים קוראים מטוב הארץ פרי עטם. מוקרא חמשיר השבוע ע”י דוד. אלי סוילם, אמציה, עירית, הם זמרי הסולו שלנו ועוד כהנה וכהנה.
למשל בחוג מספר ה 101 הזמנו את קצ’ה גיבור יחידה ה – 101 המיתולוגית לספר את עלילות היחידה והפשיטה לחברון עם חבריו ליחידה ביניהם מאיר הרציון. מטעמי הזדהות ערכנו ערב זמר בנתיב העשרה בעוטף עזה עם חברי המושב. קיימנו חוג בחניתה עם חברי הקיבוץ ועוד אירועים כאלה.
בטווח של 20 שנה קיימת בדרך הטבע גם תחלופה של המשתתפים מעבר לגרעין הקשה, וכך משך הזמן עברו אצלנו כ – 250 שוחרי זמר עברי שותפי החוג שלנו”.
גבי ושלומית, איך הייתם מגדירים את סגנון הזמר של החוג שלכם?
“אלה שירי ארץ ישראל הטובה והישנה, עם הבלחה לשירים חדשים עכשוויים. הבסיס הוא יוצרים וזמרים כמו: נעמי שמר, אלתרמן, רחל, ארגוב, וילנסקי, להקות צבאיות, הגבעטרון, שלמה ארצי, איינשטיין, יהורם גאון, עוזי חיטמן, רחל שפירא, יוסי גמזו, נורית הירש, הכל עובר חביבי, דוד זהבי, נחצ’ה היימן, עידן רייכל, בועז שרעבי, טשרניחובסקי, ביאליק, אורלנד, חיים חפר, ירדנה ארזי, שושנה דמארי, עופרה חזה, שלום חנוך, מאיר אריאל, סנדרסון, רוזנבלום, אגמון ושכמותם, ולעתים גם קרן פלס למשל. זה הסגנון. זה אולי לא טעמם של המון ישראלים בימינו, אבל זה בשבילנו טעמו של הזמר העברי”.