תוכנית העבודה לשנת 2022 מבוססת על חמישה יעדים מרכזיים, שנקבעו בתום עבודת מטה ממושכת של הנהלת העירייה: מצוינות בחינוך, שיפור השירות לתושב/ת, מענה לצמיחה דמוגרפית, פיתוח כלכלי, חיזוק תשתיות פנים ארגוניות במסגרת תקציב 2022 עיריית הוד השרון תעצים עוד יותר את ההשקעה בהקמה ושדרוג בתי ספר, גני ילדים ואולמות ספורט, בבניית מבנים חדשים לתנועות הנוער ובשדרוג הגנים הציבוריים, גני המשחקים ומתחמי הספורט. עיקרי הפרויקטים לשנת 2022 במסגרת תקציב הפיתוח כוללים שיפוצי עומק בבתי ספר, שדרוג גינות עירוניות, ותכנון היכל תרבות ומרכז מוניציפאלי. התקציב הרגיל כולל בין היתר גם תוספת תקציב לצהרוני גני הילדים, אירועים ופעילויות בתחום התרבות והנוער, פעילויות ספורט, וכן העמדת תקציבים לטובת שיפור ניקיון העיר וחזותה. תקציב הפיתוח נותן דגש לפיתוח שבילי הליכה ואופניים, לתכנון וביצוע הנגשה של השכונות המזרחיות לתחנת רכבת נורדאו בשבילי הליכה ואופניים, כמו גם לשדרוג השטחים הציבוריים הפתוחים, חצרות גני הילדים והכנת תכנית רב שנתית לשדרוג גינות המשחקים. פנינו בשאלה לסגנית ראש העיר, יעל ברזילי, יו"ר ועדת הכספים ומי שעמלה והכינה את התקציב בשאלה. העיר כפר סבא גדולה במספר התושבים פי 2 מהוד השרון ויש להם שלושה אזורי תעסוקה חזקים ותקציב העירייה שלהם גדול רק בעשרים אחוז מהוד השרון הכיצד? אולי מישהו הגזים במספרים?
תגובתה של סגנית ראש העיר יעל ברזילי: ״תקציב עיריית הוד השרון לשנת 2022 עומד על כ- 591,920 אלפי ש"ח, ותקציב הפיתוח (תב״ר) עומד על כ- 212.85 מיליוני ש"ח. ההכנסות של תקציבי הרשויות המקומיות מבוססות על גבייה עצמית (ארנונה, אגרות, השתתפות כללית של מוסדות) ותקבולי ממשלה ומשקפים הן את הניהול השוטף והן את תוכנית הפיתוח הרב שנתית אל מול ההכנסות. לשאלתך על כפ"ס, לא ניתן לעשות השוואה ישירה משום שהתקציב השוטף הוא נגזרת לא רק של גודל האוכלוסייה אלא גם של שטח העיר. כפ"ס מונה כ- 115 אלף תושבות ותושבים מן הסתם התקציב השוטף של עיריית כפ״ס גבוה יותר, שכן נקבע בין היתר בהתאם לגודלה היחסי של אוכלוסיית העיר. הוד השרון מונה כ- 65 אלף תושבות ותושבים ועל כן תקציב העירייה השוטף עומד על כמעט 600 מיליוני ש"ח. התקציב השוטף מגלם כאמור גם הוצאות של התחזוקה השוטפת על השטחים העירוניים, המגוננים והפתוחים, ובהיבט הזה הוד השרון גדולה מכפר סבא משמעותית ולכן הניסיון לראות את התקציב זה מול זה בלי להיכנס לרזולוציות הללו, שגוי.
מקורות המימון לתכנית הפיתוח מבוססים על יתרות 2021 ובעיקר על היטלי השבחה. כמו כן התקציב מתבסס על השתתפות משרדי ממשלה ואחרים. תקציב זה משקף תהליך עומק של עבודה על הגדלת הכנסות מפיתוח אזורי תעסוקה, מיצוי תקציבי מדינה והפחתת הוצאות התושבות והתושבים אל מול שיפור השירות העירוני כולו בכל תחומי החיים. כחלק ממדיניות הנהלת העירייה אותה מוביל בשנים האחרונות ראש העירייה, אזורי התעסוקה ותוכניות בנייה מעורבות שימושים מפותחות ומהוות למעשה את הבסיס לתקציב הפיתוח הגדול יותר, שוב כאמור – מול צפי הכנסות שמרני שייתכן ויגדל עוד.
הוד השרון בצמיחה והיקפי הפיתוח משקפים זאת, בלי קשר לעיר כזאת או אחרת במרחב.״
תגובתו של חבר מועצת העיר עו״ד אלון גלבוע: ״מדובר בתקציב שמציג בעיקר גידול וניפוח של משכורות ותקנים בהיקפים גדולים, הוצאות שמיועדות ברובן לנושאים שמהותם פוליטיים. יחסי ציבור, פרסום תקשורת פעילות ברשתות חברתיות וכו'. ומנגד מציג, ירידה משמעותית בתקציב הרווחה, קשישים וניצולי שואה. אין חזון, אין בשורה חדשה בכל הקשור לקידום תוכנית לבניית דירות במחיר מטרה לבני המקום, התקציב נעדר פירוט של תוכנית פיתוח תשתיות תחבורה, שבילי אופניים ברחבי העיר, יציאות וכניסות נוספות לעיר, מגרשי חניה ציבוריים, למרות שהתקציב כולל שיא בהכנסה מדוחות חניה בסך של כ- 6,200,000 ₪ שיכולים להיות מושקעים במימון חניונים בעיר לרווחת התושבים.״
חברת המועצה אביבה גוטרמן אמרה לירוק: ״התקציב שאושר אינו תקציב של שינוי התחדשות ותקווה. מה שהכי נחוץ כרגע לקדם זו מינהלת עסקים לקידום איזורי התעשייה. תוכנית דיור לזוגות צעירים(היא קיימת שנים), בניית היכל תרבות ואת כל אלה לא ראינו בתקציב. זה נכון שהם מקבלי ההחלטות, אבל התנהגות כזאת מזלזלת ומתנשאת לא מועילה.״0