היום אפשר למצוא מסעדות אשר מתמחות באוכל מוכן, או אפילו סופרים שמוכרים לכם אוכל מוכן. אוכל מוכן הפך להיות טרנד של אוכל היום ולמעשה, הטרנד הפך להיות השולט המרכזי בשוק האוכל היום. בעוד שיש מסעדות רבות אשר לא עובדות עם אוכל מוכן, הרשתות אשר כן מוכרות אוכל מוכן הן המרוויחות הגדולות, במיוחד בעידן הקורונה. אז איך זה קרה שאוכל מוכן הפך להיות הדבר החם ביותר בשוק האוכל?
אוכל מוכן לעומת מסעדות
מדובר על חוויה אחרת, יש מסעדות אשר מציעות לנו חוויה מדהימה, השירות מעולה אבל תמיד באיזה מקום המחיר עולה על מה שציפינו. במיוחד לאחר תקופת הקורונה, כאשר הלקוחות מחפשים דברים יותר זולים, זה הזמן בו האוכל המוכן תפס תאוצה. כמו כן, אוכל מוכן יכול להיות לא פחות טעים ממסעדה, אפילו גם יותר. מדובר על אוכל אותנטי וטעים אשר מושך אליו עוד ועוד לקוחות.
מהם היתרונות של אוכל מוכן?
מחיר – ההבדל במחיר הינו עצום. ייתכן ואתם תשלמו בהפרש של עשרה שקלים לדוגמא בין אוכל מוכן לאוכל במסעדות. אבל אתם צריכים גם להשוות את התמורה. בעוד שבמסעדות אנחנו לרוב נקבל מנה די קטנה או בינונית (אשר היא בהתאם למשקל), כאשר מדובר על אוכל מוכן, הרשת מציעה לנו כמויות יותר גדולות. הסיבה לכך ברורה, ההוצאות הרבות של המסעדה אינן מאפשרות לה להוציא מנות גדולות, אבל חייב להיות שקול. מצד שני, רשתות האוכל המוכן מציעות לנו כמויות יותר גדולות בגלל שהן עובדות בצורה זולה יותר.
זמינות – מכירים את זה שאתם מגיעים למסעדה ואתם צריכים להמתין שעות עד שמגיעה אליכם מלצרית? וגם לאחר שהמלצרית הגיע וכבר בחרתם את מה שאתם רוצים להזמין, אבל יש לחץ במטבח אשר גורם לאוכל שלכם להגיע בכחצי שעה עיכוב… מבאס, לא? שהייה במסעדה היא חוויה בצורה כזאת או אחרת, אבל כאשר מדובר על רשתות אוכל מוכן, אין לנו את הבעיה הזאת. אנחנו לא צריכים להמתין שעות עד לקבלת האוכל, האוכל כבר מוכן ומחומם. כל מה שאנחנו צריכים לעשות הוא לשלם למוכר בהתאם לכמות אותה בחרנו. בדרך כלל, יש גם מסעדות אשר עובדות על בסיס אוכל מוכן, שם תוכלו להיעזר במלצר או להזמין בדלפק ולהתיישב.
עובדים – היתרון הגדול ביותר של רשתות האוכל המוכן הוא שאין צורך בכמות גדולה של עובדים, דבר אשר משפיע לטובה על תזרים המזומנים באופן בולט. למעשה, כל מה שצריך לעשות הוא להעמיד סירים בתחילת היום, כמויות מאוד גדולות של אוכל אשר ישהה לאורך כל היום על פלטת חימום או במקרר עבור חידוש מלאי. בעוד שמסעדות רבות עובדות עם כמויות גדולות של טבחים, מלצרים, אחראי משמרת, מנהלים ועוד… כל מה שצריך עבור אוכל מוכן הוא טבח בוקר אשר יתפקד על המטבח ומוכר אשר עומד בדלפק.