Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
כוכבי, אתה לא הכוכב של העיר
ראשי » חדשות הוד השרון » כוכבי, אתה לא הכוכב של העיר

כוכבי, אתה לא הכוכב של העיר

מערכת ירוק פברואר 9, 2022 4:27 pm אין תגובות

ראש העיר, אמיר כוכבי, הלך צעד אחד רחוק מדי. חברי מועצת העיר מהקואליציה והאופוזיציה החליטו לעצור אותו. תהליך ההשתלטות של כוכבי על המידע שהתושב מקבל ומה הוא לא יקבל ואיך זה ינוסח הביא את ראש העיר להוציא דרך היועץ המשפטי הנחיה לעובדי העירייה לא לתת מידע לחלק מחברי מועצת העיר. כל פניה חייבת לעבור דרכו או דרך מנכ"ל העירייה.
מכתבו של היועץ המשפטי של העירייה הוא רק חלק מקמפיין מתוזמן שמטרתו הסופית היא שליטה מוחלטת במידע לתושב.
תושבי העיר התעוררו השבוע לקמפיין גדול של העירייה על גבי שלטי החוצות המזמינים את התושבים להצטרף למדיות החברתיות של העירייה: פיסבוק, אינסטגרם, יוטוב. דרך המדיות ואתר העירייה תדעו מה קורה בעיר. העירייה מפרסמת רק מה שהיא רוצה שתקראו אין שם שיח. יש רק אחד שכותב ואתם קוראים או רואים. חד צדדי לחלוטין. עם ערוצי התקשורת המסורתיים, העיתונות הכתובה, העירייה הפסיקה לתקשר, חלילה שהעיתונאים ישאלו שאלות, יבקשו תגובות, ויכתבו דברים שראש העיר לא אוהב או לא מעוניין שהתושבים ידעו. התהליך של הפרד ומשול לא התחיל היום. זה תהליך שנרקם כבר זמן רב. לפי פרסומים של דוברת העירייה רק ראש העיר עובד בעיר, תמונתו מופיעה כנציג היחידי של העירייה. בצורה שיטתית הצליח כוכבי להעלים את כול מי שמסביבו ובעיקר את שתי סגניות ראש העיר.
מי שהייתה יד ימינו ואין ספק שהיא הביאה לו הרבה מאוד קולות בבחירות, סגנית ראש העיר, יעל עבוד ברזילי, אישה מוכשרת שנבחרה להדליק משואה ביום העצמאות ה-60 למדינה בשם מתנדבי תנועת הנוער “כנפיים של קרמבו”.
ונכללה ברשימת under 30, הצעירים המשפיעים של מגזין פורבס לשנת 2017.
נעלמה מאז שנכנסה ללשכת סגנית ראש העיר לפני שלוש שנים.

צילום: סמדר כפרי

דוברות העירייה לא מזכירה את שמה ובטח לא את תמונתה. במסגרת תפקידה כיו"ר ועדת הכספים יעל אחראית על בניית תקציב העירייה בנושא התקציב שמה נעלם לחלוטין. נכון שיעל אשת חיל, אהובה ומוכשרת נעלמה מעיני הציבור בתקופה האחרונה מסיבות אישיות, אבל אין איש ציבור שלא מבקש שהציבור ידע על פועלו ומדי פעם גם שתמונתו תופיע. את יעל הצליח כוכבי להעלים כמעט לחלוטין. סגנית ראש העיר השנייה, כנרת כהן, גם הועלמה לחלוטין ועוד חברי/ות מועצת עיר לא זוכים לקרדיט הראוי על פועלם בהתנדבות.
סגנית ראש העיר, כנרת כהן, הייתה המשנה לראש העיר הקודם. אז וגם היום היא עוסקת באותם התחומים בקהילה, גיל הזהב ומעמד האישה. אצל ראש העיר הקודם כנרת ארגנה אירועים זכתה בכל הקרדיט על פועלה תמונתה פורסמה בעיתונות ובעמודי הרשתות החברתיות. בשלוש השנים האחרונות דוברות העירייה הצליחה להעלים אותה. שמה כבר לא מוזכר כמו שהייתה רגילה לחשיפה בקדנציה הקודמת.
תשאלו את עצמכם למה ומי מכוון את זה?
כל זה מוביל לדרמה הפוליטית שהתרחשה השבוע לראשונה מאז תחילת הקדנציה. מתחילים לגלות סדקים בקואליציה.

צילום: ארכיון

שליש מחברי מועצת העיר הוד השרון בניהם שני חברי הקואליציה: יגאל שמעון ויוסי שאבי, כופים על כוכבי כינוס ישיבת מועצת עיר מיוחדת בעקבות מכתבו של היועץ המשפטי שאוסר על עובדי העירייה לתת מענה לפניות ציבור שמגיעות דרך חלק מחברי המועצה.
ביום שני השבוע הוגשה דרישה מיוחדת של שליש מחברי מועצת העיר שמחייבת את ראש העיר אמיר כוכבי לכנס דיון מיוחד של מועצת העיר תוך 7 ימים מיום ההגשה.
כינוס הישיבה מתאפשר באמצעות הפעלת סעיף מיוחד בפקודת העיריות שלא הופעל עד היום נגד כוכבי כי היה לו רוב במועצת העיר. הרוחות במועצת העיר הוד השרון לוהטות בעקבות ההנחיה החדשה שהוציא כוכבי באמצעות עורך דין, רונן ויניק, שמחלישה את מעמדם של חברי המועצה ומחייבת כל פניית של חבר מועצה לבעיה של תושב לעבור דרך ראש העיר.
חברי המועצה שחתמו על הדרישה הם: יגאל שמעון ויוסי שאבי מהקואלציה, רפי בן מדרכי, עו”ד אלון גלבוע, אביבה גוטרמן ועו”ד משה חנוכה.
ראש העיר מפעיל לחץ על יוסי שאבי לבטל את חתימתו, והם אמורים להיפגש לאחר סגירת הגליון, גם במידה ושאבי יבטל את חתימתו את הסדקים שנוצרו כוכבי כבר חא יוכל להדביק.

 

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת וישלחכניסה: 16:17 יציאה: 17:16



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

כולם מלווים את סגן הדר גולדין ז"ל בדרכו האחרונה  עם דגלי ישראל.

סמל ראשון עוז דניאל ז"ל, בן כפר סבא שנפל בקרבות השבעה באוקטובר הוחזר הלילה

ציבי אלון הכריז על התמודדותו לראשות סניף הליכוד האם הוא בדרך להתמודדות לראשות העיר ?

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס