יש קו דק בין הצלחה לכישלון. אירוע העדלאידע של הוד השרון התחיל ברגל ימין. החל מהשעה 16:00הגיעו מאות תושבים ונהנו ממיצגי ענק, הופעות של אנשי קרקס וליצנים, מופעי רחוב ונראה שהשקיעו חשיבה בהפקת האירוע, אוטובוסים חסמו את נתבי הנסיעה (לקח מאירוע דריסה שהתרחשו בארץ ובחו”ל) מאבטחים בכניסות ואחד עם נומרטור קאונטר שספר את הנכנסים. ראש העיר ופמלייתו הגיעו בארבע וחצי ונכנסו למתחם העדלאידע. עד השעה חמש הכול התנהל כשורה וברגע אחד הכול התהפך. הנומרטור קאונטר של המאבטח הראה 2,999. מרגע זה נסגרו השערים, המאבטחים סרבו להכניס את הבאים בטענה שאלו ההוראות שקבלו “הגענו למכסה של האנשים שיכולים להיות במתחם ואף אחד לא יכנס”. הילדים המאוכזבים החלו לבכות, ההורים יצאו מדעתם והכאוס החל והלחץ על הכניסות גבר ואף הגיע לידי אלימות בין ההורים. המאבטחים עשו את עבודתם ולא נתנו להיכנס למתחם. מאות הורים וילדיהם המחופשים נאלצו לשוב לביתם כלעומת שבאו.
חבר מועצת העיר, יגאל שמעון, מהקואליציה של כוכבי אמר לעיתון ירוק: ״לצערי העירייה לא הבינה את הרצון של הציבור לאירועים המוניים ובחרה לקיים אירוע פורים עם הגבלה של 2,500 משתתפים. כל הגדלה של כמות המשתתפים מחייבת ביותר סדרנים, שוטרים ושומרים ותקציב נוסף. אז חיסכון בכסף גרם לעצירת הכניסה ממאות ילדים ותושבים שנחסמו ע״י המשטרה בכניסות מה שהוביל למחדל ובזיון לתושבי הוד השרון. הרשתות החברתיות התמלאו בתגובות של תושבי העיר".
חבר המועצה, משה חנוכה, שעמד עם התושבים המאוכזבים מחוץ למתחם העדלאידע אמר לירוק: ”התביישתי כשעמדתי עם עשרות ומאות ילדים מחוץ לגדרות כשהם לא הורשו להיכנס למתחם העדלאידע. הכעס והאכזבה של התושבים מובן והעירייה חייבת לתחקר את הכשלים ולתת לאנשי מקצוע אמיתיים לנהל אירועים המוניים כמו עדלאידע. לצערי בכל הזדמנות שהעירייה עומדת במבחנים לא וירטואליים זה נגמר במפח נפש. הכסף הציבורי נשפך כמו מים ומנוהל על ידי אנשים שאינם עובדי עירייה ולא כשירים למשימות בסדרי גודל שכאלה. עיר עם למעלה מ-60 אלף תושבים ראוי שתתנהל אחרת. אני מקווה שהאחראים בעירייה יסיקו מסקנות לקראת אירועי העצמאות הקרובים ושהאמון שאבד ישוב.”
עוד באותו הערב החלו התושבים לעלות פוסטים ותגובות ברשתות החברתיות בעיר. עשרות תגובות זועמות, אכזבה ומילים קשות על תפקוד הנהלת העיר וראש העיר. מחדל פורים הוא המשך למחדל יום העצמאות ומארגני האירוע לא ציפו שתושבים ובעיקר ילדים שהיו תקועים בביתם במשך שנתיים מאוד מאוד רוצים לחוות את חגיגות פורים.
דוגמא לפוסטים שתושבים העלו בעמוד הפייסבוק של העירייה:
Yehudit Pikrash
“עיריית הוד השרון זה היה אירוע מביש, לא פחות. אנחנו היינו בפנים, השתעממנו כי בואו נודה על האמת, זה נראה טוב רק בתמונות ובפועל היה כמעט כלום, יצאנו לחצי שעה וכשבאנו להכנס כבר היה סגור כי הרי הגיוני לעשות יחצ של שבועות לאירוע בעיר של 70 אלף תושבים ובפועל להגביל כניסה ל 3,000 אנשים (מי באמת הטיפש שתיכנן את הבושה הזאת?!). הורים שנסחבו עם ילדים קטנים שעמדו ובכו ואפילו לא יכלו לראות מה קורה בפנים כי סגרו מסביב ביוטה כאילו זה אתר סודי, אנשים מבוגרים שבקושי עומדים זוכים לצעקות והתנהגות אלימה מחברת השמירה והשוטרים והורים שנאלצים להישאר בחוץ כשהילד שלהם מופיע בפנים אבל את השוטר זה לא עניין והוא ליטרלי דחף אותם כאילו פלשו לאיזור אסור. זה היה מביש ובמקום הפוסטים האלו, כדאי ובעיקר ראוי היה שיצא גם פוסט התנצלות. יש לכם עוד הרבה מאוד מה ללמוד מערים אחרים מסביב וקצת צניעות וענווה לא תזיק לכם”.
Ronit Vita
“מה עם החצי עיר שלא הורשתה להיכנס?!!? תורים ענקיים של אנשים וילדים בוכים, זה מה שקרה כל מי שהגיע מחמש, העיקר אתם מפרסמים כל השבוע, אנשים מחכים, הורים לא הורשו להיכנס לראות את הילדים שלהם מופיעים בגלל שהיו יותר מידי אנשים בפנים, מדובר ברחוב! איך לא לקחו בחשבון את כמות האנשים שיש בעיר!? יצאנו לקנות גלידה ולא הורשנו לחזור, הרסתם את החוויה עם חוסר התכנון והתנהלות מזעזעת של השומרים, התביישתי להיות הוד השרונית אתמול”.
תגובת העירייה לתושבים שפורסמה בעמוד הפיסבוק שלה: "אלפי תושבות ותושבים הגיעו היום לצפות בעדלאידע של הוד השרון ולחגוג ביחד את חג הפורים. במהלך האירוע ובשל קצב כניסה גבוה בהנחיית משטרת ישראל ועל מנת לשמור על בטיחות המשתתפות והמשתתפים, הוחלט בחפ״ק האירוע על האטה בכניסת צופים נוספים לצורך הערכת מצב. התהליך הביא לעיכוב מסויים בכניסתם של כמה עשרות צופים אך מיד לאחריו נפתחו שוב השערים והכניסה התאפשרה לכל מי שרצו. ומצרים על אי הנוחות שנגרמה לאלו שנאלצו לחכות. אנו מחוייבות ומחוייבים לא רק לשמחה אלא גם לבטיחות ולהנחיות המשטרה". בכירים בעירייה ממשיכים להיות מנותקים מהתושבים. אישור לאירוע בסדר גודל שכזה שהתבקש עבור 3,000 איש זה מחדל. מאות ילדים והורים נשארו מחוץ למתחם ולא כמו שהעירייה מפרסמת כמה עשרות. מצפים שהעירייה תקח אחריות ותפיק את הלקחים הנדרשים להפקת ארועים עתידיים.