מול קהל עצום של אלפי אנשים, פתאום נעמד עידן רייכל מופתע עד עמקי נשמתו. לפגישה מפתיעה כזאת הוא לא ציפה, ועוד על במת החגיגה הגדולה ביותר של פסטיבל המחולות 2022 בכרמיאל.
את ההפתעה הזאת הכינו המארגנים מראש ביוזמתו של המרקיד והיוצר הלאומי (והמקומי) שלנו, גדי ביטון. גדי הוא גם המנהל האמנותי של פסטיבל כרמיאל, והוא החליט לעשות הפתעה מיוחדת באירוע המרכזי של הפסטיבל, בו מתקיימת תחרות הכוריאוגרפיות של הלהקות הטובות בארץ. הפעם כל מופעי הכוריאוגרפיות נוצרו על פי שיריו של עידן רייכל ובהשתתפותו האישית. הניקוד בתחרות ניתן ע”י צוות שופטים וע”י הקהל וכן ע”י נציגים בארצות שונות און ליין, כמו באירוויזיון. הורה ירושלים הייתה המנצחת הפעם.
רעיון ההפתעה נשמר בסוד לבל ייוודע לעידן על הפגישה שהוא צפוי לעמוד בפניה באמצע הופעתו על הבמה המרכזית.
ההפתעה הגדולה מגיעה
באמצע ההופעה של עידן רייכל, כאמור מול אלפי הצופים, פתאום משום מקום עולה לבמה, במיטב מחלצותיה, לא אחרת מאשר המורה הראשונה שלו בתחום המחול והנגינה הלא היא מיודעתנו אורה ארנון, שתחת ידיה כידוע, עברו אלפי ילדי הוד השרון וכל הסביבה בעשרות שנות מחול בעיר שלנו. עידן המופתע הביט כלא מאמין וברגע של התאוששות פרש ידיים לחיבוק של נוסטלגיה ואהבה את אורה מורתו ומדריכתו הראשונה, שממנה צמח וגדל והגיע למעמדו הלאומי והבינלאומי הרם כפי שהוא כיום.
לאחר התאוששות קלה פנה עידן אל קהל הצופים, הפסיק את רצף שיריו ובמילים נרגשות החל לספר לאלפי הצופים איך בגיל 12, הוא הכפר סבאי, כילד, הגיע ללהקת הורה הוד השרון עם האקורדיון שלו ואיך אורה קיבלה אותו כילד מחונן להיות המלווה המוזיקלי של הלהקה שלה. מכאן, התפייט עידן ״צמחתי וגדלתי והתפתחתי, בהשראתה והדרכתה של אורה, שליוותה אותי שנים ראשונות בתחילת דרכי. תמיד תמיד אזכור לאורה ארנון את חסד נעוריי״ סיים עידן את דבריו בהתרגשותו עם עוד חיבוק של אהבה.
אורה ארנון הנה דמות מוכרת בהוד השרון ומחוצה לה, וכמעט אין ילד או ילדה תושבי העיר והסביבה שלא עברו תחת ידה המקצועית, הקפדנית, המחמירה, התובענית, האוהבת, התומכת – בתחום המחול, הריקוד, הדרמה, החינוך.
אורה התחילה את דרכה כרקדנית בלט קלאסי, כיכבה 12 שנים בלהקת בת דור המפורסמת. בתחילת שנות ה 80 התבקשה ע”י העירייה להקים להקת מחול עירונית. היא הוסמכה בקורס מדריכי ריקודי עם, ובהכוונה אישית של יואב אשריאל ויונתן כרמון החלה בקריירה ארוכה ועשירה מאד של כוריאוגרפיות ומופעי במה. בניהולה, עם בעלה מאיר ז”ל, הם טיפחו 3 להקות – ילדים, נוער, בוגרים. עם הלהקות ייצגו את הוד השרון בכל אירועי העיר, בארץ כולה ובעולם בפסטיבלים ואירועים גדולים בארה”ב, דרום אמריקה, אירופה, בהצלחה עצומה. הוד השרון הקטנה של אז עלתה על המפה בזכות להקות המחול של אורה. והנה אנקדוטה קטנה. היה זה מיקי, המורה למוסיקה מכפר סבא שפנה לאורה שתמצא דרך לשלב ילד אחד בתזמורת שלה, לעודד אותו שלא יתייאש ושלא יפסיק לנגן. אורה לקחה את הילד תחת חסותה ועודדה אותו להמשיך, כחלק מתזמורת הלהקה. עידן רייכל קראו לילד ההוא. אורה, בראיון ל”ירוק” ביקשה להדגיש שהלהקות שלה היו לא רק להקות מחול מקצועיות אלא גם חממה לנערים שעצם השתלבותם בלהקות הייתה עבורם הצלה חברתית של ממש והאינטגרציה החברתית הפכה אותם לאזרחים טובים ומועילים בהמשך דרכם.
מחיאות כפיים נלהבות של אלפי הצופים באמפי כרמיאל, ואולי אפילו כמה לחלוחיות בעיניים של רבים שמכירים את השניים, הביעו את תחושת ההתפעמות מהאינטרמצו המרגש הנוסטלגי רווי הזיכרונות והשמחה, שהתרחש מול עיניהם באירוע המרכזי בפסטיבל המחולות מהגדולים בעולם.