השבוע נשלח מכתב לראש העיר על ידי נציגי וועדי הבתים. כך הם חתמו את מכתבם ללא שמות מין הסתם. נושא המכתב: "הגשת התנגדות לגבי הקמת מועדון נוער לבני עקיבא במתחם בית הספר ממלכתי דתי "שילה". לטענתם המועדון ישמש בני נוער לא מהשכונה. כך נכתב: "מדובר בצעירים, אשר אינם תושבי השכונה, ומגיעים למתחם ביה”ס ממקומות רחוקים, ולכן, גם נשארים ללון(!) במתחם. בנוסף, יש בנו חששות כבדים לגבי מעורבות של קבוצות מן המגזר החרדי-תורני בתוך ביה"ס, אשר ישפיעו וישליכו על תושבי השכונה ועל האווירה במקום, תוך התעלמות מן העובדה שזו סביבה חילונית. תופעה שכבר צפינו בה בעבר!" בנוסף נכתב במכתב: "אתם הנציגים הנבחרים שלנו בעיר שלנו, ואנו מאמינים שאתם מייצגים אותנו נאמנה, וכי תבינו את המצוקה שלנו, ואת העיקרון הברור: כי בלב שכונת מגורים, אין להקים מועדון נוער המפר את השקט והשלווה. בוודאי, כאשר מדובר בקהילה חילונית, ובני הנוער הדתיים אינם בני המקום, ולכן הם גם נאלצים להישאר ללון במתחם, על מנת למנוע חילול שבת וחג. הישארותם במקום, מונעת את הזכות הבסיסית של תושבי הסביבה לשמור על איכות חיים תקינה. זכות בסיסית של כל אזרח במדינת ישראל.
אנו תקווה כי דאגתכם לכלל תושבי הוד השרון, ולא רק למיעוט חיצוני, תוביל אתכם לבטל את התוכנית לגבי הקמת מועדון לבני נוער לבני עקיבא במתחם הנ"ל".
אם מכתב כזה היה מתפרסם בעיר באירופה, הקהילה היהודית מיד הייתה קמה וזועקת על אנטישמיות. כעורך אחראי התקשרתי לגברת ששלחה את המכתב למערכת העיתון ונבהלתי מדבריה (שמה שמור במערכת). הסכיתו ושמעו חלק מהדברים שנאמרו על ידי אחת המתנגדות להקמת סניף של בני עקיבא. "לפני שנה וחצי הגיעו לכאן בראש השנה מעל מאה ילדים לא מהעיר וישנו בבית הספר (איך זה קשור לבני עקיבא לא הבנתי) והיה גם פעם שהייתה הכנסת ספר תורה והם השמיעו מוזיקה, רקדו ועשו רעש. כן אתם קוראים טוב. הכנסת ספר תורה בארץ ישראל מפריעה לשכנה. בנוסף היא גם נזכרה שהייתה אזכרה שהגיעו כ 200 איש למישהו שנערכה בבית הספר.
לדבריה השיא הוא "בכל סופ"ש מגיעים לכאן 20 בני נוער לא מהעיר וישנים בבית הספר ומתפללים בבית הכנסת הגדול". זה כבר נשמע כמו שהגויים האשימו את היהודים בחטיפתו של ילד גוי, רציחתו ושימוש בדם שלו.
יותר מזה כבר לא הסכמתי לשמוע. יהודים אנחנו אחים אנחנו. מה קרה לנו? מהיכן השנאה הזו?. שאלתי: אם יפתח סניף של הצופים לזה אין להם התנגדות? לזה היא כבר לא ענתה.
תגובת העירייה: ״עיריית הוד השרון מפתחת שטחי ציבור בהתאם לצרכים של תושבות ותושבי העיר ואל מול תוכניות בניין עיר מאושרות בהן מופיעים שטחים ״חומים״ לבינוי ציבורי.
במתחם בית הספר שילה נעשה שיפוץ מקיף לשדרוג המבנה ושיפור הנראות כיאה לבית הספר הוותיק באזור. לקראת השיפוץ נבחנו צרכי הקהילה וקודם מבנה ציבור נוסף בעל שתי קומות כדי לתת מענה לצרכים העכשוויים והעתידיים. התוכנית פורסמה בעבר ובעקבות שיחות עם הדרגים המקצועיים ועם ראש העירייה, נעשו שינויים בתוכנית שעיקרם צמצום המבנה לקומה אחת שתכלול את סניף בני עקיבא וגן ילדים אחד נוסף בלבד. כמו כן, שונה התכנון כך שחצרות פעילות יפנו לפנים המתחם ולא לכיוון בנייני המגורים. חיבור בני עקיבא לבית ספר שילה הוא מתן מענה נכון וצודק לילדות וילדים, אשר ייהנו מפעילות חינוך בלתי פורמאלי במתחם בו הם לומדות ולומדים ואין הבדל בין סניף בני עקיבא בשכונת מגורים לשבט צופים או קן נוער עובד הנמצאים אף הם בתוך שכונות מגורים. אם כבר, מדובר בהמשך שיפור התכנון שיפחית את הצורך בהתניידות ברכב לפעילויות המדוברות.
צוות העירייה היה בקשר שוטף עם נציגות התושבים וכאמור ביצע שורת תיקונים והתאמות בתוכנית, על מנת לתת מענה לדרישות התושבים.
בנוסף, בשל טענות שאינן קשורות לבינוי אלא לאופי הפעלת המרחב הציבורי על ידי הנהלת בית הספר, חודדו ההנחיות להנהלת בית הספר ומקרים שהיו בעבר של הקצאת המקום לגורמי חוץ לפעילות לילה, לא יקרו שוב.
נזכיר שהזכות להגיש התנגדויות גם לבקשה המתוקנת להיתר נתונה לכל אדם והמתנגדים יוזמנו לוועדה המקומית, טרם אישור הבקשה, להעלות את טענותיהם בפני חברות וחברי הוועדה״.