למעלה מ 250 אלבומי בולים עבי כרס. 150 אלבומי מעטפות.
מאות אלפי בולים. 70 שנות איסוף. בולים היסטוריים יקרי ערך.
השיגעון הפרטי (והציבורי) של איש כפ”ס מוטי לייפר, האיש של הבולים.
כבר בגיל 5 עם משפחתו שורדת השואה בפולין, ניטעה בו, במוטי הקטן, האהבה לבולים, אותם קיבל מאביו לצרכי משחק והנאה. עם עלייתו ארצה בגיל 9 חרף קשיי פרנסה וחיים, המשיך והתעצם ההובי הזה עד למעמדו כיום כאחד הבולאים הבולטים והמובילים בישראל.
מספר מוטי לייפר:
“מכל הבא ליד, מחברים, משפחה, קנייה, מציאות, שווקים, החלפות, הכל. בול אל בול עד העמדתו של אוסף עצום על מדפים עמוסים בחדרים בביתי. אוסף בולים זה עולם ומלואו. זה שטחי התעניינות מגוונים חובקי עולם. זה סוגי אספנות שונים כמו למשל לפי ארצות ושנות הוצאה, לפי נושאים (חיות, פרחים, היסטוריה, שואה, יודאיקה, כלי שייט וכו’ וכו’). זה יצירת קשרים עם קולגות מכל העולם, ארגון תערוכות והשתתפות בהן, הפצת המסר לצעירים, מנוי לשרות הבולאי, השמיים הם הגבול”.
מוטי לייפר (73), נשוי לעליזה, 2 בנים 3 נכדים, בוגר טכניון בהנדסת מכונות. תכנון טנקים ואח”כ 36 שנים בתעשייה האווירית בתכנון טילים (השרטוט הראשון של טיל החץ). שותף לפרס ביטחון ישראל. זוכה פרס בולאי השנה של ישראל (יחיד) 2021 מטעם התאחדות בולאי ישראל (הב”י). מייסד מועדון בולאי כפ”ס. זוכה פרס גלר להתנדבות 2022. מתנדב ביחידת החרום של העירייה. מתנדב בפו”ש בחט’ אלון. יוזם תוכנית “ניצוץ” לטיפוח בולאות לנוער בישראל. כותב מאמרים בביטאון השואה “אלומון” – הצגת השואה דרך בולים לרבות חסידי אומות העולם, מחנות ריכוז, היטלר. כותב ב”גימלטון” את פינת הבול.
ובכן, מוטי מה בעולם ומה במישור המקומי, מה אצלנו?
“כאמור הקמנו ב 2015 את מועדון בולאי כפ”ס, המונה כיום כ 30 חברים פעילים בהם גם מהוד השרון, רעננה, הרצליה, דרום השרון. אנו בין המועדונים הגדולים בארץ, ומקיימים פעילות רבה ורציפה. יזמתי גם מועדון נוער בספריה כעתודה למועדון הבוגרים.
מטרות המועדון שלנו הן יצירת קשר בין אספנים, העברת מידע, החלפת בולים, העשרת אוספים ע”י קנייה ומכירה, הרצאות על בולאות ע”י מרצים מומחים, קשר עם הב”י, שימוש בקטלוגים, הצגת פרטים מעניינים במיוחד, חוות דעת של אספנים וותיקים, ייעוץ לאספנים מתחילים, פעילות לפי יוזמות של חברי המועדון.
בארץ פועלים 20 מועדוני בולים. בעולם הנושא מפותח ביותר. האוסף הכי גדול בו כל בולי העולם מכל השנים מאז הבול הראשון ב 1840, שהומצא ע”י האנגלי רולנד היל, נמצא ברשות מלכת אנגליה. מתקיימות תערוכות בינלאומיות במדינות שונות, אלו אירועים גדולים וחשובים. בעולם מעריכים יש כ – 200 מיליון אספני בולים, העוסקים ב”תחביב המלכים – מלך התחביבים”.
איך בכלל מוציאים בול בישראל?
“יש וועדה מיוחדת מטעם משרד ממשלתי שקובעת איזה אירוע או אישיות ראויה לבול, ובהמשך מכרזים לגרפיקה ושאר נהלים נדרשים”.
ומה לגבי רעיון תערוכה בינלאומית בכפר-סבא?
“התאחדות בולאי ישראל מציעה לעיר שלנו לקיים תערוכה בינלאומית לרגל חגיגות ה 120 של העיר. זה פרויקט מורכב וגדול. מדובר על הזמנת ארה”ב, איחוד האמירויות ועוד ארצות. נדרשים שטחי תצוגה של 1000 מ”ר. התערוכה תוצג 5 ימים עם אמצעי ביטחון קפדניים. יוצגו בולים בעלי ערך עצום במגוון עולמי. יתקיימו טכסים עם נציגים בינלאומיים וראש עיריית כפ”ס כשושבין. אירוע כזה זוכה לפרסום בינלאומי ויוקרה רבה מאד”.
ואז נזכה להנפקת בול לכפר סבא?
“זה אפשרי חרף הזמן הקצר להצגת הבקשה למוסדות הדרושים. זה כמובן תלוי בראשות העיר, בנכונות ובדחיפות שיתקיימו ההליכים. אם כן, יהיה זה אירוע מכונן שישים את כפ”ס על מפת הבולאות העולמית”.