כך נראה בית התרבות בנווה נאמן שעומד כאנדרטה של חוסר תרבות והתושבים לא יודעים מה עתידו?
השבוע הדרמנו לשכונה הכי דרומית בעיר שמנותקת מהוד השרון בכול מובן. בין שכונת נווה נאמן להוד השרון נמצאים שלושה מושבים עדנים, ירקונה וגני עם ששייכים למועצה האזורית דרום השרון. השכונה מנותקת מכל חיי התרבות והספורט בעיר ומי שמבקש ללכת לחוג או להשתתף באירוע תרבותי חייב רכב או תחבורה ציבורית. העירייה כמעט ולא מספקת לשכונה חוגים לילדים ונוער וגם לא למבוגרים. רק לקשישים יש מועדון.
כאן מתחיל הסיפור השבועי של הפיל הלבן של כוכבי. הפעם זה פיל מיוחד. עד היום עסקנו בפילים שנבנו ומוכנים לפתיחה ועדיין עומדים כשנה בלי פעילות. הפיל של נווה נאמן נהרס בהחלטת ראש העיר שעבר על החוק והרס את בית העם- שהיה מרכז חיי התרבות של השכונה עד לפני מספר שנים ותושבי השכונה התפללו שיום אחד המקום יחזור להיות המרכז התרבותי של השכונה. המבנה היה שייך להסתדרות וזקני המקום נשבעו שהם השתתפו בעלות הכספית של הקמת בית העם אבל, אין מסמך שמעיד על כך. ראש העיר חיפש מקום לבניית בית ספר תיכון אנתרופוסופי וכך גילתה העירייה את השטח והמבנה שנעזב על ידי ההסתדרות שבשנים האחרונות לפעילותו שימש כקומונה של הנוער העובד והלומד ובית התרבות עמד שומם.
ראש העיר החליט לרכוש את המקום שכלל מגרש של שלושה דונם, החלטה מבורכת, אך באותה נשימה הוא גם החליט להרוס את מבנה בית התרבות ללא היתר הריסה פעולה שאזרח רגיל היה עומד למשפט על זה. כל זה כדי לבצע מחטף ולבנות במקום תיכון זמני לבית הספר האנתרופוסופי. עיתון ירוק חשף לראשונה את פעולות ההריסה בזמן אמת כשהם מבוצעים ללא היתר. תושבי השכונה בהובלת חברת מועצת העיר, אביבה גוטרמן, תושבת השכונה, הקימו מיד וועד פעולה שהוציא כנגד העירייה צו הפסקת עבודה ונציגות השכונה נפגשה עם ראש העיר שהבטיח להם לבנות במקום בית תרבות. רק אז נודע לתושבים שהעירייה רכשה את המגרש מההסתדרות במילוני שקלים ולא עשתה שיתוף ציבור עם תושבי השכונה כדי להבין את הצרכים של התושבים והרכישה בוצעה רק כדי להקים במקום תיכון אנתרופוסופי. לאור חשיפת עיתון ירוק וצו הפסקת העבודה הנושא הגיע לשולחן מועצת העיר.
חברת מועצת העיר אביבה גוטרמן אמרה לירוק: "בישיבות מועצה מיוחדות שזומנו דנו על המבנה והפתרונות, שכן הסתבר שהחלקה שם גדולה ובהחלט מובן שניתן לתכנן אותה לשימוש עירוני נוסף ועל כך כמובן הסכמנו. וועד הפעולה בשכונה הכין פרזנטציה של בית התרבות עם האדריכלית קרן הר-לב והגשנו לעירייה, המועצה אישרה תקציב לתכנון המבנה. אבל שוב גם פה ניהול כושל של כל הפרויקט הזה, כל שאלותיי לראש העיר מאז ועד היום בפרטי או במועצה נענו שצריך לתכנן את כל השטח, כולל המבנה הנוסף שהעירייה צריכה. ובכל פעם ששאלתי היכן התוכנית שהעירייה שילמה עבורה, לא קיבלתי מענה. ושוב שאלתי את ראש העיר מדוע אינך מציג את התוכנית בפני וועד הפעולה השכונתי שכן דיברת על שיתוף הציבור בכל התוכניות, וזאת עוד בתחילת הדרך. כמובן שעד לרגע זה תשובות אין, פתרון אין, אבל מילים יפות ומבטיחות יש ולמכביר. נכון לרגע זה אם היה כוכבי עומד בהבטחתו, היה בית התרבות משופץ ומשרת את תושבי השכונה. חבל. מעבר להיותו פיל לבן הרוס, המקום הפך להיות מפגע ציבורי מסוכן”.
שכונת נווה נאמן ידועה בפסטיבל השנתי שמפיקים תושבי השכונה שרבים מהם הם אומנים שעברו לגור בשכונה המרוחקת. בשכונה הוקם בית ספר יסודי לאומנויות ושמו הטוב ידוע בכול הוד השרון ותושבי השכונה השקטה לא מבינים מדוע ראש העיר מתעלם מהם, מהצרכים של השכונה המרוחקת ולא מוכן לתת תשובות.
עוד כישלון ניהולי של כוכבי שהשקיע מיליוני שקלים ברכישת המקום מהקופה הציבורית והמקום עומד כאנדרטה לכישלון שלו. בדרך הוא אוסף עוד ועוד תושבים מאוכזבים שמבינים שניהול עיר גדול עליו במספר מידות. יש הבדל גדול בין לעמוד בכיכר העיר ולנאום לבין לנהל עיר של קרוב ל-70.000 תושבים.