העדה האתיופית ידועה בסבלנות הרבה שלה. לאחר 40 שנה שהם סובלניים במיוחד בעיר הוד השרון בה הם מתגוררים פנה ועד נבחר של קהילת יוצאי אתיופיה בעיר, ועד המונה צעירים ומבוגרים בני הקהילה לעירייה בבקשה: "תקצה לנו מועדון שבו נוכל להיפגש.
אנחנו בני העדה נתפעל אותו לבד מספר פעמים בשבוע לפעילות למען הקשישים בני הקהילה, הרצאות, סדנאות וכדומה. לאירועים תרבותיים סביב חגי ישראל וחגים ספציפיים לקהילה לאירועים לאומיים כגון: ימי זכרון לבני הקהילה ולמשפחות שכולות. אירועי קהילה סביב טכסי אבלות: בקהילה האתיופית נהוג ביום הראשון ואחרון בשבעה וגם ב-שלושים, לערוך מפגש קהילתי. וגם לאירועי שמחה תרבותיים לקהילה מנהגי שמחה ייחודיים בחתונות, ובר מצווה".
לפני כשנה הם נפגשו עם ראש העיר כוכבי ששמע, אבל לא הבין את הצרכים של הקהילה והקצה להם מועדון שכלל לא מתאים לאופי הפעילות שלשמע הם פנו אליו והם הודיעו בצער לעירייה שהמקום שנבחר לא משרת את המטרות שלהם והם זקוקים למועדון גדול יותר עם שטח שבו יכלו להיפגש אבל בעירייה מתעלמים מבקשתם.
לפני חודשים וחצי הם שלחו מכתב נוסף לראש העיר שלדבריהם מסנן אותם ומתעלם מבקשתם.
ירוק מפרסם את מכתבם הנוגע ללב. אולי מישהו מחברי מועצת העיר קואליציה ואופוזיציה יקום ויפעל למענם.
"אנו ועד נבחר של קהילת יוצאי אתיופיה בעיר, ועד המונה צעירים ומבוגרים בני הקהילה, פונים אליך (ראש העיר) בבקשה להקצאת מקום מתאים שישמש כמועדון קהילתי ליוצאי הקהילה. אנו פונים אליך שוב לאחר פגישתנו מיום, 17.8.22 בעניין המועדון. מאז הפגישה הוקצה מקום למועדון עבורנו, אך המקום והתנאים אינם עונים על צרכי הקהילה.
קיימנו מפגש עם הקהילה, הקול שעלה במפגש היה שהעיר אינה פועלת במלוא הרצינות בכדי לסייע במימוש בקשתנו הצנועה למועדון קהילתי מתאים.
הקהילה מונה כ-30 משפחות: ילדים, צעירים, מבוגרים וזקנים, חלקם בודדים ומשפחות חד הוריות.
מתגוררים בעיקר בשכונת גיל עמל, חלקם ברמתיים ובמגדיאל ורובם מקיימים אורח חיים דתי כמו כן חלקם עובדים בעיר ומחוצה לה. הקהילה קיימת בעיר כ-40 שנה ומעולם לא היה לנו מקום מפגש עד כה אירועים ומפגשי קהילה התקיימו ומתקיימים מתחת לבניין! (לקהילות דומות בערים אחרות מסביבנו, יש מועדון מתאים) אפילו ברעננה, בה יש קהילה קטנה יותר מאתנו, יש מועדון מתאים.
חשוב לציין, כי העניין תרבותי שונה מן המוכר בחברה הישראלית הכללית על כן הצורך במועדון הקהילתי הוא צורך חיוני לקהילה. במיוחד עבור מפגשי קהילה שוטפים שבועיים, לרווחת הקהילה לקיום חוגים ופעילות אחה”צ.
המועדון ינוהל ויופעל ע”י צוות נציגי הקהילה. שאיפתנו לקיים מועדון הפעיל באופן שוטף 3 ימים אחה”צ בשבוע ובאירועים מיוחדים כפי שפרטנו, באחריות מלאה של נציגי הקהילה.
נשמח להענות מהירה וחיובית לבקשתנו החיונית לחיי הקהילה.
על המכתב חתומים:
מאיר מקונן, אספו סבהט, בת אל יאייך, בוסנה יאייך
נציגי קהילת יוצאי אתיופיה בהוד השרון״
כאמור חלפו כבר חודשים וחצי מאז נשלח המכתב ואף אחד מלשכת ראש העירייה או ראש העיר חזר אליהם, כוכבי והצוות שלו יכולים לנופף בדגלי השוויון בדגלי הגאווה, בסמלי אחווה בין יהודים לערבים אבל, כאן בעיר שהוא אמור לנהל עם הצוות לא מסוגלים לתת מענה לקהילה האתיופית שיושבת בשקט כבר 40 שנה בהוד השרון והיא בסך הכול מבקשת מועדון שיתאים לצרכיה.
פנינו לדוברת העירייה לקבל את תגובת העירייה אבל הם שוב בחרו לא להתייחס לקהילה האתיופית ולא העבירו תגובה.