ביום חמישי האחרון נחנך בכפר סבא פינת משחקים חדשה בגינת אורט על שם דוד ברזילי השוזרת בתוכה את ההיסטוריה הכפר סבאית.
גן זה הוקם על אדמתם של דוד ואלקה ברזילי, אנשי העלייה השלישית, מראשוני כפר סבא שהתיישבו במושבה בשנת 1924. היוזמה והמימון לחידוש הגן היה של המשפחה.
הגן עבר מתיחת פנים הוצבו בו כסאות וספסלים סביב שולחן בו מוטבע לוח משחק מונופול להנאת הבאים לגן. הגן הוקם היכן שדוד ואלקה ברזילי גרו.
סיפור חייו של דוד מספר את סיפורה של העיר כפר סבא שחוגגת השנה 120. המסע של דוד ברזילי מתחיל בתל אביב ולאחר שנה בעיר הגדולה החליט ללכת אחרי החלום שלו להיות רפתן והוא הלך ברגל עד עין חי (כפר מל"ל), שם מצא את עבודה כרפתן. בכפר מל"ל גם הכיר את אלקה (אלישבע) לבית צ'פליק, השניים התאהבו והחליטו לקשור את נפשם זו עם זה.
באותם ימים נודע להם כי בכפר סבא השכנה יש אדמות המוצעות למכירה, והם רכשו מגרש כבן 3 דונם, בשולי המגרשים הותיקים של מייסדי כפר סבא. מעט מזרחית למבנה ה'חאן' המיתולוגי. (בית העירייה כיום).
מלכתחילה בחר דוד במגרש ברחוב תל-חי 46, שהיה במקום נמוך יחסית ליתר המגרשים, מתוך מחשבה כי כך יהיה קל יותר להשקות את הפרדס שבכוונתו היה לטעת במקום.
דוד תיכנן להקים רפת משלו, אך בשנים הראשונות, עד שחלומו יצא לפועל, הוא עבד בפרדסים וברפתות של חקלאי האזור. עד מהרה יצא לו שם של רפתן מומחה, כזה שיכול להביט לפרות בעיניים, להבין אותן, ולקנות את אמונן. לעתים
קרובות היה מוזעק לרפתות בסביבה כדי לחלוב את הסרבניות ביותר מבין הפרות.
כשהשלים את בניית הרפת בחצרו, ברחוב תל חי 46 הכניס אליה 12 פרות, שביניהן פרות דמשקאיות ופרות הולנדיות.
באותו זמן גם נטע את פרדס התפוזים, שאת העצים בו ותנובתו חיזק והשביח הודות לשימוש חכם בטכניקה של הרכבת ענפים.
כעת היו ידיו עמוסות עבודה, אך הוא חש גאווה על כך שהוא עובד עבור עצמו. כך המשיך כל חייו כעצמאי.
כאן גם החלה מסכת חיים רבת שנים של חיי עבודה ועמל, שנמשכה לאורך כל המאה ה-20, ואשר התחילה מתוך אידיאולוגיה צרופה, ובהמשך השתלב בה הצורך לפרנס את המשפחה ושלושת הילדים שנולדו בשלהי שנות ה-20, שולמית, משה וישראל. לצד כל אלה תמיד היה הצורך לסיים את התשלומים על הקרקע, להאכיל את הפרות, ולתחזק את המשק. כתושב אכפתי בזמנו הפנוי היה מעמיס חביות מים על העגלה הלך ועבר עם החמור קוריק ברחובות רוטשילד והרצל, והישקה את שתילי עצי הפיקוס הצעירים שרק ניטעו לאורכם. בכך סייע להם לצבור כוחות לקראת מסע של מאה שנים שאותו הם עתידים לעבור עד ימים אלה.
דוד לא נח לרגע מעת לעת היה הולך לאסוף מכתבים שנשלחו אליו ממשפחתו. זה היה כרוך בהליכה ארוכה ממושכת מכפר סבא, דרך "שבע טחנות" בנחל הירקון, עד לבית הדואר הישן בתל אביב. בביקור שם לקח גם את כל המכתבים שהגיעו לתושבי המושבה. בשובו לכפר סבא נותרו בו עוד כוחות למסור את המכתבים לנמעניהן.
דוד ואלקה ברזילי, שהיו שותפים בהקמת יסודותיה של כפר סבא התגוררו עשרות שנים בצריף שהפך לבית, ואשר על יסודותיו הוקם גן זה.
אלקה הלכה לעולמה בגיל 77, ודוד האריך ימים ונפטר בשיבה טובה בגיל 94.
רבים מצאצאיהם; ילדים, נכדים ונינים, גרים בעיר.
הגן נמצא בסמטת אורט בין רחוב העמק לרחוב תל חי 46 ואתם מוזמנים לבקר.