מעל לאלף תומכי הרעיון ביניהם 10 שרים וגם חברי כנסת השתתפו בכנס וחתמו על "אמנת הניצחון וחידוש ההתיישבות בחבל עזה ובצפון השומרון".
אילן בדני איש ימין מוכר הנמצא בין התומכים של ההתיישבות היהודית בחברון הצטרף למארגני כנס ההתיישבות החדשה בעזה.
"זה השתיל הראשון שאנחנו שותלים לקראת היער שאנחנו נשתול בעזה .התיישבות היהודית בעזה קיימת כבר למעלה מאלפים שנה והיא מוזכרת רבות בסיפורי חוקרים שביקרו בעזה לדוגמא: בגניזה הקהירית המפורסמת ישנם כתבים רבים המזכירים את היישוב היהודי בעזה אחרי הכיבוש המוסלמי הראשון. בניגוד לתקופות קודמות, יש לנו עדויות רבות מהתקופה הממלוכית על מגורי יהודים בעיר ממגוון ספרי מסעות של יהודים ושל לא יהודים. ר' משולם מוולטורה, בנקאי יהודי מפירנצה, שביקר בעזה בשנת ה'רמ"א (1481), סיפר כי בעזה יש "ששים בעלי בתים יהודים ויש להם בית-כנסת יפה וקטן וכרמים ושדות ובתים וכבר התחילו לעשות היין חדש." אומר בדני.
בדני שדבק בהתיישבות בארץ ישראל היה בין הראשונים לחתום על העצומה להחזרת ההתיישבות היהודית לחבל עזה.
בין הנוכחים באירוע היה גם השר לביטחון לאומי – איתמר בן גביר, שסיפר כי הוא ורעייתו עברו לפני 19 שנה להתגורר בגוש קטיף: "בריחה מביאה מלחמה. צריך לחזור הביתה ולשלוט על השטח וכן גם להציע פתרון לעידוד הגירה וחוק עונש מוות למחבלים".
יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון שהובילה את הכנס עם תנועת נחלה בראשותה של דניאלה וייס, אמר באירוע: "התכנסנו כאן כדי להגיד לכל העולם – ארץ ישראל שלנו. באנו לכאן אחרי 2,000 שנה. בזמן קשה של מלחמה אנחנו אומרים חומש, גנים, כל גוש קטיף, אנחנו חוזרים. 30 שנה משכו אותנו באף בכוח לנסיגות. הפסדנו את חלקי הארץ שלנו האהובה.
חטפנו את השואה הזאת והמלחמה הזאת. אנחנו אומרים: הסכם אוסלו מת, עם ישראל חי".