זכותכם לדעת כיצד סיימו כפר סבא – הוד השרון ומועצה אזורית דרום השרון את שנת הכספים 2023.
תקציבי העירייה הלכו ותפכו בשנים האחרונות בלי פרופורציה לגדילת מספר התושבים בעיר.
תקציב כפר סבא ששטחה כ-14,000 דונם, בספטמבר 2019 התגוררו בה כ-101,456 תושבים על 37,613 בתי אב והתקציב הרגיל עמד על 843 מיליון שקל .נכון להיום 2024 גרים בכפר סבא 111.644 תושבים גידול של 10.000 תושבים ותקציב השוטף לשנת 2023 חצה את המיליארד שקלים. גידול של 157 מיליון ₪.
הוד השרון שטח השיפוט של העיר 20,000 דונם. בשנת 2019 מנתה העיר על פי הנתונים שפרסמו על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נכון לסוף שנת 2018 62,325 תושבים והתקציב השנתי לשנת 2019 של הוד השרון עמד על 399 מיליון ₪ חלפו 5 שנים והתקציב הגיע ל-636 מיליון ₪. גידול של 237 מיליון ₪ .מספר התושבים גדל ל-66.000 לפי נתוני העירייה . גידול של 3,675 תושבים חדשים בחמש שנים.
מועצה אזורית דרום השרון שעיתון ירוק מסקר 14 ישובים שלה היא מועצה אזורית המאגדת בתוכה 31 יישובים: 20 מושבים, 7 קיבוצים, 3 יישובים קהילתיים וכן היישוב המוסדי בית ברל. המועצה מאופיינת בהתיישבות כפרית, חקלאית וקהילתית. המועצה משתרעת על פני שטח של כ-95 אלף דונם וגובלת ב-22 רשויות אחרות. בשנת 1995 מנתה אוכלוסיית המועצה כ-14,000תושבים וגדלה לכדי 34,592 תושבים ב-2023. תקציב המועצה שונה מהרשות המקומית ועמד בשנת 2019 על 279.45 מיליוני ₪. תקציב המועצה האזורית דרום השרון לשנת 2023 הוא הגדול ביותר בתולדותיה ועומד על סכום של 366,320,000 ₪ המהווה גידול של כ-20 מיליון ₪ לעומת התקציב של שנת 2022 ומשקף עליה של 36% בתקציב המועצה ב-5 השנים האחרונות.
בדקנו כיצד מנהלים ראשי העיר והמועצה את מאות המיליונים שיש להם בתקציב?.
כפר סבא צפויה לסיים את שנת הכספים 2023 באיזון תקציבי למרות המלחמה.

עיריית כפר סבא צפויה לסיים את שנת 2023 באיזון תקציבי – כך הודיע השבוע גזבר עיריית כפר סבא, צחי בן אדרת. על פי הודעת הגזבר, עיריית כפר סבא, כרשות איתנה, פועלת באחריות תקציבית מרבית, תוך שימת לב לכלל משימות הרשות, ומתן שירות לתושב ברמה הגבוהה ביותר. יש לציין, כי מאז נפתחה המלחמה בשבת ה-7 באוקטובר השקיעה העירייה מיליוני שקלים בתגבור כוחות ואמצעי הביטחון בעיר, ביניהם התקנת 3 שערים חשמליים, הוספת מצלמות אבטחה, התקנת תאורה היקפית, הכפלת יחידת האופנועים, גיוס מאבטחים חדשים ועוד. בשנת 2022 סיימה העירייה בעודף תקציבי של 3.4 מיליון ועם צפי תחזית לשנת 2023 של איזון תקציבי – על אף אתגרי המלחמה”, מסביר הגזבר עיריית כפר סבא צחי בן אדרת.
הוד השרון צפויה לסיים את שנת הכספים 2023 בגירעון של כ-100 מיליון ₪

האם המלחמה גרמה לגרעון העצום של הוד השרון? התשובה היא לא. ראש העיר נמנע כבר יותר מחצי שנה לקיים ישיבות מועצת עיר וגם את הדוחות הכספים הרבעונים הוא לא פירסם וניסה להסתיר ורק לאחר מאבק של חברי האופוזיציה בראשותו של חבר מועצת העיר–עו”ד אלון גלבוע ודרישת משרד הפנים הוצג הדוח הרבעוני השלישי שהציג גרעון של 82 מיליון ₪ ולפי חישוב של גרעון מצטבר של 4 מיליון ₪ בחודש הגרעון של עיריית הוד השרון צפוי להיות מעל 100 מיליון ₪.
לא ראינו בעיר פיתוח מיוחד. לא ראינו שנבנו פארקים חדשים או היכל תרבות אז לאן נעלם ה 100 מיליון ₪? שאלה טובה שאותה שואלים תושבים רבים.
פנינו לעיריית הוד השרון לקבלת תגובה. עד סגירת הגיליון לא התקבלה תגובת העירייה.
מועצה אזורית דרום השרון צפויה לסיים את שנת הכספים 2023 באיזון תקצבי.

ניהול מועצה אזורית שונה לחלוטין מניהול כספי של עיר. על אף שטחה העצום של מ.א דרום השרון כ-95 אלף דונם כמעט ואין כלל הכנסות מאזורי תעסוקה ובימים אלו מכשירים את אזור התעסוקה החדש – צמוד לאזור התעסוקה של כפר סבא מה שישפר את הכנסות המועצה.
לישובי המועצה יש לא מעט ישובים שהם ישובי צמודי גדר על קו התפר ותקציב הביטחון עלה באופן ניכר בחודשים האחרונים אך גם עם ההוצאות הכבדות של המלחמה הצליחה המועצה להיערך לכך בזמן, צמצמה בהוצאות וסיימה את שנת הכספים באיזון תקצבי. הדוח הסופי יוצג בעוד חודש.
דוברת המועצה מסרה לירוק שתקציב 2023 ייסגר ב-31.3.24: ”אנחנו צופים שהוא ייסגר באיזון כפי שהיה בשנים האחרונות”.