לכבוד חודש האישה זו הזדמנות לפרגן לנשים בתפקידים בכירים במשק הישראלי ששוב מוכיחות שניתן לשבור את תקרת הזכוכית. עו"ד אלינור (46), תושבת הוד השרון מזה 10 שנים, אם לשלושה בנים- הממונה על הפיקוח היצוא הביטחוני של התעשייה האווירית הצליחה לנפץ את התיקרה.
כדי לסבר את האוזן התעשייה האווירית היא החברה הגדולה בישראל בתחום תעשיית המטוסים והחלל. משרדיה ומתקניה העיקריים של התעשייה האווירית נמצאים בחלקו המזרחי של נמל התעופה בן-גוריון על פני שטח של כ־2,000 דונם. בנוסף, קיימים מפעלים ביהוד, באשדוד, בבאר יעקב, בבאר שבע, בשדה התעופה עטרות, ברמת הגולן, בתל אביב ובפתח תקווה. מועסקים בחברה מעל ל-15,000 עובדים, רובם מהנדסים, הנדסאים וטכנאים, בנוסף מועסקים עוד כמה אלפי עובדים מקומיים בחברות קשורות וחברות בת ברחבי העולם. מתחילת שנת 2019, גדל צבר ההזמנות לסך של 13.4 מיליארד דולר.
אלינור פרטי קצת על תפקידך, מה את עושה ביום- יום?
מדובר בתפקיד הנהלה בכיר בכפיפות ישירה למנכ״ל החברה בהתאם לחוק הפיקוח. במסגרת תפקידי אני אחראית על ניהול וקבלת כל רישיונות השיווק והייצוא של התעשייה האווירית אל מול משרד הביטחון באמצעות אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ״י). התפקיד מצריך עבודה שוטפת עם מנכ״ל התעשייה האווירית ובשיתוף מנהלי החטיבות והמפעלים, על מנת לוודא שרישיונות השיווק והיצוא מתקבלים באופן היעיל ביותר ועל מנת להביא את העסקאות הטובות ביותר לתעשייה האווירית, תוך שמירה על המוניטין ועל שמה הטוב.
אני מנהלת ארגון שמונה כ-40 עובדות ועובדים, אשר עיקר תפקידם ללוות את התהליכים מול השיווק והפרויקטים בתור ממוני פיקוח בחטיבות ובמפעלים, זאת בהתאם לחוק הפיקוח על היצוא הביטחוני ובשיתוף פעולה עם ביטחון התעשייה האווירית.
כמה זמן את עובדת בתעשייה אווירית?
זהו הסבב השני שלי בתעשייה האווירית לאחר שבסבב הראשון ניהלתי את מחלקת החוזים בחטיבת כט״צ במשך 9 שנים. לאחר עבודה במשרד עורכי דין, והתמקצעות בתחום הייצוא הביטחוני ובחברת הייטק ביטחונית, חזרתי לתעשייה האווירית לתפקיד זה ואני מכהנת בו כ- 4 שנים.
כעובדת בחברה הביטחונית הגדולה בישראל, מה הן התחושות שלך כאשר את מגיעה לעבודה?
אני חשה גאווה עצומה וסיפוק רב לעבוד בחברה הביטחונית המובילה בישראל, תוך ידיעה שהפעילויות אותן אני מובילה תורמות ראשית לביטחון המדינה, בפרט בימים אלו, וכן לכלכלת ישראל ומעל לכל לציונות.
איך את רואה את צמיחתן של נשים בתעשייה האווירית, בחברות הביטחוניות ובחברה הישראלית בכלל?
אני רואה חשיבות גדולה בשילוב וצמיחה של נשים בחברות ביטחוניות בהן באופן מסורתי הייתה נוכחות רבה יותר של גברים. אני רואה את ההשקעה הרבה שנעשית בתחום זה בהובלת בועז לוי, מנכ״ל התעשייה האווירית וניתן להבחין כבר בשינוי המתרחש בחברה. מגמה שחשוב שתהיה גם בשאר החברות בישראל.
טיפ שלך לנשים?
את הטיפ אשמח לתת – תמיד להאמין בעצמכן, לשאוף גבוה, להתמיד בדרך בנחישות ולזכור שהשמיים הם לא הגבול. המשפט שלקוח מחוויית האיירונמן שלי – Anything is possible
אלינור מהוד השרון, הממונה על הפיקוח היצוא הביטחוני של התעשייה האווירית // מאיה רז
השארת תגובה