זה לא עזר. העירייה תכרות 21 עצי אקליפטוס.
עיריית הוד השרון הוציאה בקשה לכריתת 21 עצי אקליפטוס בוגרים ובריאים בתוך חורשה ייחודית לשימור הכוללת עצים ותיקים חלקם בני מאה שנה.
חורשת אקליפטוסים זו הינה החורשה הגדולה ביותר שנשארה בהוד השרון, החורשה מופיעה בתוכנית המתאר של הוד השרון הר 2050 כאתר מורשת לשימור נופי. ועכשיו כדי להעביר צינור ביוב שקבור באדמה מבקשת העירייה לכרות 21 עצים.
אריק יפה תושב העיר ומי שפועל כבר שנים נגד כריתת העצים בעיר אמר לעיתון ירוק: "לא יתכן לכרות כמות כזו של עצים בוגרים וחשובים בנוף העירוני עבור צינור ביוב קטן שניתן להתקינו בתוואי אחר, זאת ללא אבחנה וללא שום תוכנית הגנה על העצים המוצגת לציבור. יש לבטל בקשת כריתה גורפת ולא תקינה זו שהופקה ללא הצגת הנתונים לציבור, בחריגה מהחוק ומהנוהליים וללא קיום סקר עצים מחייב. על פי הנתונים נראה שלא בוצע מאמץ כנה לשימור העצים הוותיקים ויש לבטל את הרישיון ולבצע חשיבה מחודשת. מדובר בחורשה הגדולה ביותר בהוד השרון, בה יש מאות עצי אקליפטוס מרהיבים, חלקם ותיקים מאד, חלקם עצומים בקוטרים של 80-90 ס"מ וחלקם בגבהים של מעל 20 מטרים. זו חורשה ייחודית שאין לפגוע בה ויש לשמרה בכל דרך שניתן לטובת כלל הציבור."
בערר שהגישו התושבים נכתב: "ראשית, מיקום העצים ברישיון הכריתה המצ"ב אינו נכון, העצים אינם נמצאים ברחוב חורשת האיקליפטוסים 1 – אין רחוב כזה בהוד השרון. הרישיון דינו להיפסל גם על טעות זו. בניגוד מוחלט לסיבה שבשלה הוגשה בקשת הרישיון אין אישור בניה בחלקה שצוינה ברישיון ואין בכלל אישור תב"ע המצדיק פגיעה כל שהיא בעצי האיקליפטוס שבחורשה. ההפך הוא הנכון באישור תב"ע של החלקה הר 2050 יש ההתייחסות מפורשת לשימור חורשת איקליפטוס זו הנמצאת בתב"ע ברשימת "מתחמים נופיים לשימור" חמור מכך, בחורשה מאות עצי איקליפטוס, ולא בוצע בה סקר עצים על פי המתחייב בחוק. אין סימון של סקר עצים בחורשה, ואין ודאות לגבי הנחיצות של כריתה של עץ אחד בטח שלא לכריתה של 21 עצי איקליפטוס ותיקים ובריאים – רישיון זה דינו להיפסל. כמפורט בערר יש מספר רב של אפשרויות לסלול את הצינור ללא פגיעה בעץ אחד. הרישיון על אוסף הטעויות שבו הופק בניגוד גמור לנוהל העבודה של פקיד היערות של מדינת ישראל "נוהל 013.003.001.001 מדינת ישראל משרד החקלאות" – וללא ביצוע סקר עצים מלא הנדרש בסעיף 5.2.2 לנוהל המחייב ודינו להיפסל."
השבוע נודע לעיתון ירוק שפקיד היערות הארצי דחה את הערר של 'נאמני העצים' ואיפשר את כריתת העצים, זאת למרות שאישר את הטענות של מגישי הערער, למרות שבקשת הכריתה עצמה וגם רישיון הכריתה היו שגויים, לא תקינים ולא עמדו בדרישות החוק.
לאורך כל התהליך ועד היום עיריית הוד השרון לא נענתה לפניות של מגישי הערער ולא הציגה את הפרטים של העצים ולא את מיקומם וגם לא תצלום שלהם. בדיון הערר הופיעו לראשונה טענות שחלק ניכר מהעצים אינם "בריאים" וחלקם מתים ועוד טענות האומרות שכל חלופה אחרת להנחת קו הביוב של צינור קטן בקוטר 16 ס"מ תוביל לכריתת עצים מרובה יותר בעלויות גבוהות יותר – וכל הטענות האלה הופיעו פתאום עכשיו כאשר על פי דיון הערר ברור כי בעת התכנון ואישור התוכנית בהוד השרון לא היה לפני המתכננים והמאשרים השונים סקר עצים כפי הנדרש בחוק!
אריק יפה אמר לעיתון ירוק עם קבלת הודעת דחיית הערער: "אנו מאד מאוכזבים מדחיית הערר. נמשיך להגן על העצים הבוגרים בחורשה, לתעד ולהתנגד לכל פגיעה בהם. עומדת בפנינו האפשרות לפנות לבית המשפט לקבלת סעד לטובת העצים, ונוכל לממש אותה עם קבלת המסמכים מעיריית הוד השרון".