לאחר חמש שנים של מאבקים ולאחר דיונים רבים כולל דיונים בבתי המשפט הגיעו הסכמות חברי אסיפת המורשים של מפעל המים, חברי מועצת העיר, לתקנון חדש שמרחיק אותם עצמם משליטה באגודה השיתופית וניהול האגודה חוזר לידי תושבי העיר.
מפעל המים כפר סבא הוא אגודה שיתופית שהוקמה לפני כ-100 שנים ושייכת לתושבי העיר, בנפרד מהעירייה. מעבר לדאוג לאספקת מים, לאגודה יש נכסים שונים בעיר, למשל, קאנטרי גלי השרון שייך לאגודה וכך לתושבי העיר.
עקב מהלכים שגויים לפני כ-20 שנה האגודה הועברה לניהול מועצת העיר בניהול הפוליטיקאים. החלטה זו יצרה ניגודי עניינים לחברי מועצת העיר בשני הכובעים שהחזיקו – מצד אחד אמורים לדאוג לטובת העיר והעיריה ומצד שני למשק המים. לא פעם ערכים אלו התנגשו, ודאי עקב הנכסים הרבים שהיו מי שטענו שראשי עיר שונים ניצלו לטובתם. מזה מספר שנים קבוצה אכפתית של תושבים מנסה לתקן את המצב הזה:
ערן ורנר הביא להדחת ראש העיריה מרשות מפעל המים, תפקיד שלא שייך לו או לעירייה, עקב חוסר שקיפות.
ראובן חן, שעוסק בהחזרת מפעל המים לתושבים מזה עשרות שנים, עתר לבג”צ וחתר להחזיר את מפעל המים לתושבים.
הדר לביא עתרה נגד מינוי בניגוד עניינים של ראש המטה הפוליטי של ראש העיר למ”מ מנכ”לית האגודה ועוד.
כעת ניתן לעדכן כי במהלך פוליטי בונה אמון שעיקרו הגעה להסכמות, הצליחו חברי מועצת העיר בכובעם כאסיפת המורשים של האגודה להגיע להסכמה כוללת על מנגנון לניהול האגודה. ההסכמה כוללת הרחקה ככל הניתן של הפוליטיקאים מהניהול השוטף של האגודה. כחלק ממהלך זה יוקם גוף חדש של 21 תושבים ותושבות תושבי העיר, חברי אגודה, שינהלו את האגודה ויוכלו לתרום לתושבי כפר סבא.
הדר לביא: "שמחה מאוד על המהלך ומודה לכל השותפים לו, מהמועצה ומחוץ לה. חברי מועצת העיר עדיין כבולים להיות אסיפת המורשים של העמותה מתוקף תקנה מלפני כעשרים שנה, אבל הצרנו את צעדינו מניהול העמותה לפיקוח עליה. מי שינהל את האגודה בפועל – אלו התושבים. כמו כן הגדרנו שהתושבים, כולל היו"ר, יכהנו בהתנדבות, כך שלא מדובר ב"ג'וב" לחלק. זו התחלה משמעותית של תיקון והבטחה שמשק המים ינוהל לפי האינטרסים של הציבור ולא לפי האינטרסים הפנימיים בעירייה"