תושבי הוד השרון סובלים מזה זמן רב ממכת גניבת רכבים ופריצה לבתים. גניבת הרכבים מתבצעת אפילו בצוהרי היום ותושבים רבים מתלוננים על תחושת חוסר הביטחון שהם חשים כבר זמן רב, שאגף הביטחון בעירייה סובל מקשיים בגיוס מאבטחים ומספר הסיירים בעיר נמוך מהנדרש. הנושא עלה לסדר היום במועצת העיר ואז ראש העיר אמר שהעירייה מתקשה למצוא מאבטחים בשכר.
הסיירים שעובדים בעירייה כיום עושים את עבודתם נאמנה אך אין ביכולתם להתפרס ולאבטח את כל העיר. גבולות העיר הם מחצית מגודלה של עיריית תל אביב לשם ההשוואה ממחלף סוקולוב בצפון ועד מחלף מורשה בואך רמת השרון בדרום. כדי לתת מענה למצב החליט ראש העיר להחזיר את אגרת השמירה כדי לעשות שינוי דרסטי במערך האבטחה וההגנה של העיר.
כזכור אגרת השמירה החלה בימי האינתיפאדה השנייה. משטרת ישראל חייבה הצבת שומרים מזוינים בכל כניסה למוסד חינוכי וגני ילדים. עלות הצבת השומרים הייתה גבוהה והוחלט על מס חדש – אגרת שמירה – לצורך כך נפתח חשבון בנק נפרד מחשבון העירייה והכסף שהתושבים שילמו לאגרת השמירה הועבר הישר לחשבון הבנק שיועד לזה והכסף היה צבוע לצורכי שמירה ואבטחה בלבד.
מאז עברו הרבה מים בירקון וכשהמצב הביטחוני התייצב משטרת ישראל הסירה את הדרישה להצבת מאבטח חמוש בכל גן ילדים ובית ספר והוחלט על שינוי שיטות האבטחה. גני הילדים הוצבו מצלמות אבטחה שמחוברות למוקד והסייר העירוני מוזעק במקרה הצורך. לאחר מספר שנים בוטלה אגרת השמירה על ידי מועצת העיר.
לפני מספר חודשים עלה להצבעה במועצת העיר שוב הדרישה להחזיר את אגרת השמירה אלה שהפעם העירייה לא פתחה חשבון בנק נפרד והיא לא מתחייבת להפנות את כול כספי האגרה לצורכי אבטחה ושמירה והחשש של חברי מועצה ותושבים רבים שמיליוני השקלים שהתושבים ישלמו באגרה ישמשו את ראש העיר להוריד את הגרעון בתקציב השוטף ולא לשפר את הביטחון. לאחר פניות רבות שעשו חברי המועצה לראש העיר ולגזבר העירייה שיתחייבו להפקיד את הסף הצבוע בחשבון בנק נפרד ולא נענו החליטו שבוע שעבר במהלך תקדימי שגורר הדים ברחבי העיר, להגיש עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בלוד בדרישה לעצור את גביית אגרת השמירה החדשה, בטענה כי מדובר בגבייה בלתי חוקית שנעשית על גבם של תושבי העיר. מאחורי המהלך עומדים חברי המועצה יואב יחיעם ('חוזה חדש') וד"ר אלון גלבוע. העתירה, שהוגשה בשמם של כלל החותמים, מצביעה על שורת כשלים מהותיים בהתנהלות העירייה – ובראשם העובדה שבעוד שהתושבים מתבקשים לשלם אגרה חדשה לשמירה, בפועל עיקר הסכום אינו מופנה כלל לתוספת אבטחה בעיר. מהעתירה עולה טענה מטרידה: מתוך כ-11 מיליון ש"ח שיגבו באמצעות האגרה, רק כ-4 מיליון ש"ח ישמשו לתוספת שמירה – ואילו היתר יופנו למימון פעולות שכבר בוצעו בשנים קודמות ממקורות הארנונה. זאת בשעה שהעיר מצויה בעיצומו של גל פריצות לבתים וגניבות רכבים, והתוספת שהובטחה – בדמות סיירים – כמעט ואינה נראית בשטח.
חבר מועצת העיר יואב יחיעם אמר לירוק: "אם אגרת השמירה נועדה באמת לשיפור הביטחון – אנחנו דורשים לראות את הכספים מופנים בפועל לתוספת אמיתית בשטח, לו אכן היו 7 מיליון ש"ח מהאגרה מוקצים לתוספת ביטחון, ניתן היה להפעיל ניידת סיור עם שני סיירים בכל שכונה, בכל לילה, למשך שנה שלמה. במקום זאת, העירייה לא רק שלא מוסיפה די שירות – אלא משתמשת באגרה ככלי לעקיפת מגבלות התקציב, באופן שנוגד מפורשות את הוראות משרד הפנים.
אם אכן מדובר באמצעי לחיזוק הביטחון, הציבור לא מסתפק בכותרות – הוא דורש לראות את הכסף מופנה בפועל לתוספת בטחון אמיתית: ניידות, סיירים ונוכחות בשטח – לא רק שינוי בשורת התקציב.
העתירה כבר הוגשה לבית המשפט, אך המאבק רחוק מלהסתיים. עלות האגרה לבית המשפט עומדת על אלפי שקלים, וחלק מהעלות כבר גויס במסגרת קמפיין מימון המונים שמתנהל בימים אלה.
כעת מבקשים חברי המועצה את תמיכת הציבור להשלמת הסכום – וקוראים לתושבים לתמוך באופן פעיל במאבק באמצעות תרומה בקמפיין, מתוך רצון לקדם מנהל תקין, שקיפות והגינות בעיר".
תגובת העירייה לא התקבלה.