Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
יצירות האמנות של רמי מאירי במנהרת שביל התיכונים הושחטו
ראשי » ראשי הוד השרון » יצירות האמנות של רמי מאירי במנהרת שביל התיכונים הושחטו

יצירות האמנות של רמי מאירי במנהרת שביל התיכונים הושחטו

מערכת ירוק פברואר 4, 2026 2:12 pm אין תגובות

לפני חמש שנים הושקע הרבה מאמץ וכסף רב  בציורי קיר של האמן הבינלאומי רמי מאירי  ב"מנהרת שביל התיכונים״ בציר החינוך. במהלך החודשים האחרונים רוססו כתובות גרפיטי שהשחיטו את יצירות האומנות. המרחב הציבורי מופקר.

צילום: מערכת ירוק

לפני כחמש שנים חשף עיתון "ירוק" הצצה ראשונה לפרויקט הראווה התת-קרקעי של הוד השרון: "מנהרת המחול והתנועה" בציר החינוך. על הקירות הארוכים עמל אז האמן הבינלאומי רמי מאירי – האיש שהפך לאייקון תרבותי בזכות ציורי קיר מיתולוגיים כמו "הצעקה" ברחוב קפלן – על דמויות ענק מרהיבות של ריקוד ותנועה.
עיריית הוד השרון שילמה למאירי סכומי עתק כדי להפוך את המעבר להולכי הרגל ליצירת אמנות חיה. בסיור במקום, התברר כי ההשקעה ירדה לטמיון. עינינו חשכו. הוונדליזם במנהרה מוחלט. כל איוריו של האמן כוסו בכתובות גרפיטי גסות, ונראה כי הנזק העצום שגרמו בני נוער במקום אינו ניתן לתיקון. המנהרה, השוכנת בלב "שביל התיכונים" ומשמשת מדי בוקר מאות תלמידים בדרכם לתיכון "הדרים", הפכה למפגן של חוסר משילות.

 

צילום: מערכת ירוק

למרות שבמקום מוצבת מצלמת אבטחה לצד שלט המזהיר: "הכל מצולם ומתועד", נראה כי פורעי החוק הצעירים אינם חוששים מהרשויות. מבט מקרוב בכתובות מלמד כי לא מדובר באירוע חד-פעמי, אלא בתהליך מתמשך של הרס שנעשה בשלבים, באין מפריע.
"הוונדליזם הזה הוא מחדל מתמשך של הרשות המקומית", אומר לנו תושב העיר שביקש להישאר בעילום שם. "יש כאן קבוצות בני נוער שמרשים לעצמם לפגוע ברכוש ציבורי, להרעיש בלילות ולעשות ככל העולה על דעתם. תראו איך נראים הקירות האקוסטיים המרוססים ומתקני הספורט החדשים שכבר נהרסו.
כשאין כמעט סיורים ליליים ומחלקת הביטחון מתפקדת בחוסר סיירים בשטח – אין משילות. זו התוצאה. הגיע הזמן שהנהלת העירייה תרד לרחובות ותראה במו עיניה את ההפקרות".
התמונה המצטיירת מעלה שאלות קשות על תפקוד אגף הביטחון העירוני: כיצד ייתכן שמוקד רואה, המצויד במצלמות, אינו מזהה ונדליזם בזמן אמת? וכיצד הפך ציר חינוכי מרכזי לשטח הפקר?

צילום: מערכת ירוק

פנינו לעיריית הוד השרון לקבלת תגובה: מדוע הופקרה המנהרה לוונדליזם, וכיצד בכוונתה להחזיר את הביטחון האישי והמשילות למרחב הציבורי?
מעיריית הוד השרון נמסר בתגובה:
מדובר במעשה ונדליזם מכוער ומגונה במרחב הציבורי, שהוא חלק משרשרת של אירועים דומים שהתרחשו באותו ערב. העירייה תמצה ביחד עם גורמי אכיפת החוק את הטיפול בחשודים.
במקרה זה נגרם נזק משמעותי לציור ונבחנות אפשרויות השיקום והטיפול במקום. אנו פונים לבנות ובני הנוער ולהורים: ונדליזם הוא עבירה פלילית – לא משחק. אנא עשו כל שניתן כדי למנוע מילדיכם או מחבריכם לבצע מעשים הפוגעים במרחב הציבורי ועלולים להסתיים בפתיחת תיק פלילי, כזה שעלול להטיל צל כבד על עתידם.

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת יתרוכניסה: 17:00 יציאה: 17:57



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

כולם מלווים את סגן הדר גולדין ז"ל בדרכו האחרונה  עם דגלי ישראל.

סמל ראשון עוז דניאל ז"ל, בן כפר סבא שנפל בקרבות השבעה באוקטובר הוחזר הלילה

ציבי אלון הכריז על התמודדותו לראשות סניף הליכוד האם הוא בדרך להתמודדות לראשות העיר ?

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס