סגן אורי זמיר בן 24, במקור מהוד השרון וכעת מתגורר ברמות השבים. אחותו משרתת בצבא, בתפקיד קצינת הדרכה בסיירת גולני ואח קטן בן 11. אמו עובדת בעמותת "נעם". אביו הוא האלוף אייל זמיר, סגן הרמטכ"ל הנוכחי. אורי למד במוסינזון, לקח חלק במחזור הראשון של המכינה הקדם צבאית "ברעם" וטס במסגרתה להתנדבות בסוכנות היהודית בקנדה. בזמנו הפנוי, הוא גולש, עוסק באומנויות לחימה ובקרוספיט, מטייל וקורא. בחודש נובמבר 2016, התגייס אורי לגרעין שריון ביחד עם חברים מהמכינה. הם התגייסו לתפקיד לוחמה במחזור סירוב הגיוס הגדול בשריון, אך בניגוד לסרבנים הם מגדירים עצמם "צהובים".
אורי מתאר: "דווקא העובדה שהגעתי למקום הזה גרמה לי להבין איך לדבר בשפה של אנשים שפחות רוצים להתגייס לשריון, היום אני יודע לרתום את החיילים לכל משימה." בתפקידיו הקודמים, היה אורי מפקד בקורס מפקדים ומ"מ במבצעית. כעת הוא קצין אגף מבצעים בגדוד 77 של השריון, ועומד לצאת לקורס מ"פ. על ההצטיינות, אורי מספר: "זה לא היה דבר שכיוונתי אליו, לא חשבתי על זה כאופציה. אכפת לי מאוד מהתפקיד ומהאנשים, וזה משליך על כל דבר שאני עושה. ההצטיינות נותנת לי פידבק ומראה לי שזה מתבטא, וזה מרגיש טוב לראות שמעריכים אותך ואת העבודה שלך. זה כבוד גדול."
סרן שיר רפאלוף מכפר סבא. הייתה מדריכה בצופים ורכזת הדרכה. היה לה ברור כי גם זה הכיוון בו תשרת את המדינה ותעשה זאת מכל הלב, בעקבות כך התגייסה באפריל 2015 כמפקדת נוער בג'וערה (בסיס גדנ"ע).
מתוך שליחות, אהבת האדם והרצון להמשיך ולשרת בצה"ל שיר ייצאה לבה"ד 1 ושובצה כמפקדת מחלקה בבסיס צלמון, בין היתר ביצעה תפקידים ליבתיים נוספים בחיל החינוך והנוער ביניהם: מפקדת קורס מפקדי נוער בבה"ד החינוך, מד"רית וסגנית מפקדת בסיס צלמון. כחלק מהתפקיד שיר אחראית על ההדרכה ביחידה, על תחום החינוך, הכושר הגופני וחניכת מפקדות הפלוגות. שיר מספרת שהיא מאוד נהנית מתפקידה מרגישה מסופקת מהתרומה שלה ויכולת ההשפעה שלה בתחומיה. שיר חוותה המון אתגרים בחייה אך מאמינה כי בסוף הכל עניין של גישה ואופטימיות. בכל מה שעושים צריך לתת מהלב והנשמה. "משפט שמנחה אותי אם אתה עושה, תעשה מהלב" מסכמת שיר.
על ההצטיינות מספרת: "עברתי דרך ארוכה וזו עוד נקודה משמעותית בדרך."
רס"ם כפיר סבג בן 36, נשוי עם שלושה ילדים ומתגורר בכפר סבא.
בשנת 2003, התגייס כפיר לגדוד 12 של גולני. לאחר שנתיים ושמונה חודשים, עבר לחימוש כנשק, וחודשיים לפני השחרור החליט לחתום קבע בחרמון. מאז ועד היום הוא נמצא ביחידה, ולאחר שבע שנים תחת המפקד, קיבל את התפקיד בעצמו. על התפקיד, הוא מספר: "זה תפקיד מאתגר. אני משרת רחוק מהבית ובעיקר בחודשי החורף, אני מתעסק בפינוי השלג מהחרמון כדי לסייע לתחזוקה ולשמור על הכשירות של המוצבים." לדבריו, ההצטיינות לא ניתנה לו בשל אירוע נקודתי, אלא על כלל העשייה המאומצת ביחידה. "אני מרגיש סיפוק רב ותחושה של הוקרת תודה לאחר שנים של שירות ביחידה."
זוהי גם לא ההצטיינות הראשונה שקיבל כפיר מהרמטכ"ל, רב-אלוף אביב כוכבי – בתקופת כהונתו כמפקד פיקוד צפון, הוא קיבל את אות הצטיינות מפקד הפיקוד. לפיכך, זו תהיה ההצטיינות השנייה שהוא מקבל מאביב כוכבי.
רס"ן תומר כהן, רמ"ד עתודה טכנולוגית ומוביל את מיזם "צבא הגנה לטבע"- בן 39 מתגורר במושב חגור, נשוי ואב לשלושה ילדים. ביוני 2002 התגייס תומר לצה"ל לשירות בחיל הטכנולוגיה ואחזקה, במרוצת השנים מילא תפקידים מרכזיים וליבתיים בתחום ההדרכה בחיל הטכנולוגיה והאחזקה. תומר מפקד מסגרת הקורסים הקדם צבאיים, פעל בבתי הספר המקצועיים-טכנולוגיים האזרחיים והצבאיים. בשנתיים האחרונות הוא מהווה ראש מדור עתודה, תפקיד הטומן בחובו אחריות רבה לדור העתיד בחיל. "אני מבצע תפקיד ייחודי," מספר תומר, "תפקיד המאפשר לי ללוות ולחנך נוער צעיר אשר בעתיד יתגייס לשורות צה"ל במסגרת מסלול עתודה טכנולוגית. אני רואה בתפקיד שלי שליחות, אני זוכה כל בוקר מחדש להשפיע על הדור החדש של צה"ל. מבחינתי זו שליחות ועשייה חינוכית שהיא שונה מהעשייה הצבאית הרגילה, עשייה שמקדמת את דור העתיד ומאפשרת להם להתפתח." בנוסף לתפקידו האינטנסיבי, תומר מוביל בכלל צה"ל את פרוייקט 'צבא ההגנה לטבע'. במסגרת הפרוייקט יחידות שונות בצה"ל מבצעות פעילות חינוכית וסביבתית שתכליתה שיקום הטבע, הגנה עליו והטמעת ערכי שמירת הסביבה. לקראת הטקס, תומר משתף ״אני מרגיש שההצטיינות היא סגירת מעגל יחד עם המסע שעברתי עם עצמי, ערך השליחות והחינוך לאהבת הארץ מוביל אותי עם התלמידים. חינוך מבחינתי הוא ערך עליון״.
*צילום: דובר מה״ל