לאחר 27 שנים בהם עבד מול שלושה ראשי עיר והגיש אלפי עמודים של דוחות על פעילות העירייה מבקר העירייה, מוטי פורינד, פורש.
מועצת העיר אישרה בישיבתה האחרונה, את החלטת ועדת כח אדם למינויי בכירים לבחור ברו"ח, משה שטיגליץ, כמבקר העירייה והממונה על פניות הציבור.
רו"ח שטיגליץ כיהן בשבע השנים האחרונות כמבקר וכממונה על פניות הציבור במועצה האזורית לב השרון וקודם לכן עבד כרואה חשבון בשוק הפרטי. בספטמבר הקרוב ייכנס שטיגליץ לתפקיד ויחליף את מבקר העירייה הנוכחי, מוטי פרוינד, שפורש לגמלאות לאחר למעלה מ-27 שנים בתפקיד. תפקיד מבקר העירייה זה תפקיד "כפוי טובה", מצד אחד אתה שייך לארגון ומנסה להיות חלק ממנו אבל מכורח התפקיד אתה אמור לחפש מה לא תקין, איזה מנהל לא פועל קשורה וכו'. כשמבקר עירייה עורך ביקורת באגף מסוים זה מאוד לא נעים. הדוח השנתי בודק התנהלות של עד שלוש שנים אחורה. את הדוח מגיש המבקר לוועדת הביקורת ולראש העירייה לקבל את התייחסותם לדוח שחוזר למבקר לתיקונים ובסופו מובא למועצת העיר לאישור ולפרסום ברבים. בנוסף מבקר העירייה בודק תלונות שמגיעות אליו מתושבים או חברי מועצה.
בתקופתו של פורינד היו מספר שיאים כשהבולט בניהם היה בשנת 2004. בעקבות תלונה של תושבת העיר למבקר העירייה, החל המבקר לבדוק את התלונה וכשהיה לו חשדות הוא דווח למשטרת כפר סבא שפשטה על אחד ממשרדי העירייה ועצרה את מנהל האגף ועובדים נוספים שהובאו לדיון אזוקים בידיהם. הבכיר היה חשוד שבשלוש השנים האחרונות רכש מזון, ביגוד וציוד אישי נוסף בסכומים של אלפי שקלים, והורה לגזברות לחייב את חשבון העירייה. אם לא די בכך, הבכיר נחשד שנטל לעצמו כספים שהותרמו עבור הוד השרון.החקירה החלה לאחר שמזכירתו של החשוד קיבלה צ’ק בסכום של 1,000 שקל מארגון ציבורי התנדבותי בעיר לטובת העיריה. המזכירה ביקשה שהצ’ק יישאר פתוח והיא תחתים אותו במחלקה המיועדת. לפי החשד, המזכירה ביקשה להפקיד את הצ’ק בחשבונה ולא באחד מחשבונות העירייה אולם אחת הפקידות בבנק, שמתנדבת בארגון ההתנדבותי, זיהתה את הצ’ק והגישה תלונה לגורמים בכירים בעירייה. בעקבות תלונתה פתח מבקר העירייה, מוטי פרוינד, בבדיקה מדגמית והתוצאות לא אחרו לבוא. פרוינד מצא שכ-30 אלף שקל מחשבונות העירייה חסרים. בעקבות הגילוי הגישה עיריית הוד השרון תלונה במשטרה. החוקרים עכבו לחקירה כמה עובדים, בנוסף לבכיר שנעצר.
מהמשטרה נמסר אז: ”מדובר בפרשייה של שימוש בכספים ציבוריים לצרכים פרטיים”, “החקירה מנוהלת על-ידי חוקרי מחלק הונאה. בשלב זה עדיין לא ברור לנו הסכום המדויק של המעילה וכמה מעורבים היו שותפים לאירוע. החקירה בעיצומה ובהחלט ייתכן שבעתיד הקרוב ייחקרו חשודים נוספים”.
בסופו של החקירה מנהל האגף נמצא נקי מכל רבב והעובדת פוטרה מהעירייה.
ראש העיר כוכבי אמר השבוע: “אני מודה למוטי פרוינד על תרומתו לעירייה ומברך את רו”ח משה שטיגליץ על הצטרפותו אלינו. שטיגליץ מביא עימו ניסיון רב בביקורת בכלל ועבודה מוניציפלית בפרט ואני בטוח שהוא ינהל את מערך הביקורת ופניות הציבור באופן שיביא להמשך חיזוק העירייה ושיפור רמת השירות לתושבות.ים. אנו שמים בו את מבטחנו ואמוננו לעבודת ביקורת ראויה ואיכותית שתעזור לנו כעירייה להתקדם ולהשתפר.
מנהלת אגף הרווחה, רויטל בר זומנה לשימוע לפני פיטורים
מנהלת אגף הרווחה, רויטל בר, שמכהנת בתפקידה שנים רבות זומנה לשימוע לפני פיטורים. 5 חברי מועצה מכהנים, מנכ"ל העירייה לשעבר, שרגא גריזמן, ועוד פעילי ציבור וחברי מועצה מהעבר שמשבחים את עבודתה של בר פרסמו השבוע מכתב תמיכה ברויטל בו הם מביעים את הערכתם לתפקודה בעיקר בימי הקורונה ומתנגדים לפיטוריה. מהעירייה נמסר: ״דיונים פרסונאליים ובהם זימון לשימוע אינם נושאים הנדונים על ידי העירייה בתקשורת וזאת מדאגה לצנעת הפרט. צר לנו שיש נבחרי ועסקני ציבור המבקשים לעשות הון פוליטי על גבן של עובדות ועובדים ולא בוחלים בפרסומים שיש בהם כדי לפגוע פומבית גם באלו עליהם הם לכאורה מבקשים להגן. באופן כללי מובהר שכל זימון לשימוע נעשה מנימוקים ושיקולים מקצועיים וכאמור מתוך כבוד לא נפרט בתקשורת מעבר לכך. הליכי שימוע מתקיימים בלב פתוח ובנפש חפצה והחלטה מתקבלת רק לאחר מיצוי מלא של התהליך. לגבי טענות נוספות שעלו העירייה דוחה אותן מכל וכל ורואה בהן ניסיון להטעות את הציבור בחוסר תום לב. המשמעויות של הפצת טענות השווא הללו תיבחנה״.