ועידת האקלים והסביבה של ישראל נערכה ביום רביעי השבוע בהיכל התרבות בכפר סבא בהובלת עיריית כפר סבא ורשת 13. הוועידה הראשונה מסוגה התקיימה בהשתתפות שרים, חברי כנסת, מומחי אקלים וחזאים.
בוועידה אשר נערכה בהיכל התרבות כפר סבא השתתפו: השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג; שרת התחבורה, מרב מיכאלי; שרת האנרגיה, קארין אלהרר; מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן; מנכ”לית המשרד להגנת הסביבה, גלית כהן; שגריר האיחוד האירופי, דימיטר טזאנצב; ראש עיריית כפר סבא, רפי סער ועוד בכירים בעולם האקלים
רפי סער, ראש העיר כפר סבא: אמר לירוק: “כפר סבא נבחרה לארח את ועידת האקלים של ישראל בזכות המחויבות שלנו ליצירת סביבה מקיימת וירוקה.
קארין אלהרר, שרת האנרגיה אמרה: ״אם אנו רוצים אנרגיה מתחדשת וירוקה, אנו חייבים לשלב ידיים כדי שזה יקרה. בניגוד לנטען, משרד האנרגיה לא התנגד לתכנית הממשלה לשינויי האקלים, התנגדנו לכך שתילקח מאיתנו הסמכות בנושא האקלים. משרד האנרגיה חייב להיות עם הסמכות לפעול ליישום התכנית. אני מאמינה שצריך להיות משק אנרגיה אמין יעיל וירוק ככל הניתן. למשל הפסקנו קידוחים של נפט ביבשה – לא מאמינה בזה. גז הוא דלק מעבר הוא לא הדבר הבא, הוא הדבר של פעם. אנחנו עוברים לאנרגיה ירוקה״.
מרב מיכאלי, שרת התחבורה: אמרה “ממשלות קודמות השאירו לנו מצב אסוני בתחום התחבורה, מבחינת היכולת שלנו לנוע וברמה הסביבתית והאקלים אנחנו מתחילות ממינוס ולא מאפס. התקציב שהבאנו למשרד התחבורה מוקדש לתחבורה ציבורית הליכה ונסיעה באופניים – חשמול הכנת תשתיות לכלי רכב חשמליים. אנחנו לא מדברות על 2050, אלא תכנית לחמש שנים קדימה – מעולם לא נעשה כזה תכנון בעבר. הגדלנו ב-7.5 מיליארד את השירות בתחבורה הציבורית”.
תמר זנדברג, השרה הגנת סביבה אמרה: “במשך שנים רבות מדינת ישראל כמעט לא עשתה הרבה ואולי כמעט ולא עשתה כלום בתחום משבר האקלים. ישראל צריכה ויכולה להגיע ליעד של אפס פליטות ומזהמים עד 2050. חוק האקלים זה מה שאנו מחויבים אליו ואני הולכת לוודא שזה יקרה. היום כשאנחנו אחרי דו”ח מבקר המדינה, אני משוכנעת שההחלטה למשוך את החוק ולדחות אותו לעיתוי של אחרי ועידת גלזגו היא ההחלטה הנכונה, כי הפשרות שהיינו צריכים לעשות כדי להעביר אותו היו פשרניות מידי. החוק הזה זקוק לשיניים משמעותיות על מנת שיהיה חוק אפקטיבי”.