מדובר כיום בכוונה להרס מפעל חברתי שיתופי שאין שני לו שהוקם ב- 1931 ואנו יכולים להמשיך ולהסתייע בו לתמיכה בתחומי חינוך, ספורט ובמזמים חברתיים בכלל
מפעל המים של כפר סבא הוקם בשנת 1931 כאגודה חקלאית שיתופית, כאשר האסיפה הכללית בה חברים כל תושבי העיר בוחרים את נציגיהם להנהלת האגודה.
בשנת 2002 התקין שר העבודה דאז שלמה בניזרי תקנה, ללא כל הודעה על כוונה זו לחברי האגודה. בתקנה נקבע כי מועצת העיר תבוא במקום האסיפה הכללית ומועצת העיר תשמש "אסיפת מורשים" של האגודה. בכך נמנעה מחברי האגודה הזכות לבחור ולהיבחר ולנהל את מפעל המים, לחברי האגודה זכות קניינית במפעל המים.
סגן רשם האגודות השיתופיות דאז עו"ד שאול גורדון כינה את התקנה "החטא הקדמון". בשנת 2020 הודחו מתפקידם כל חברי הועד המנהל בכללם ראש העיר
ובמקומם מינה סגן רשם האגודות השיתופיות ועד ממונה למפעל המים, זאת בשל התנהלות שלא בשקיפות במסירת מידע לחברי האגודה. הועד הממונה אמור לסיים את תפקידו ב- 1/2/22 רגע לפני שיאריכו לוועד הממונה את הקדנציה פנה תושב כפר סבא עו”ד ראובן חן עם עוד 54 לבג”ץ. והגישו עתירה לבג”ץ באמצעות עו”ד ראובן חן במטרה להשיב את האגודה לידי חבריה, תושבי העיר כפר סבא.
כבוד השופט דוד מינץ מבית המשפט העליון קיבל את העתירה וקבע כי “המשיבים יגישו תגובה מקדמית לעתירה עד ליום סוף חודש פברואר.“
המשיבים לעתירה הם שרת הכלכלה והמסחר שנדרשת לבטל את התקנה אותה התקין שר העבודה דאז שלמה בניזרי, כנגד רשם האגודות השיתופיות שנמנע מהסדרת פנקס חברי אגודה משנת 2000 ועד היום (מה שמנע בחירות למוסדות האגודה). כנגד מינוי ועד ממונה שלא מקרב חברי האגודה. כנגד אסיפת המורשים של מפעל המים להימנע מלקבל החלטות בעניין האגודה בטרם תדון העתירה לגופה בבג”ץ. כנגד הועד הממונה של האגודה שנמנע מהכנת פנקס חברים לצורך קיומם של בחירות למוסדות האגודה כפי שנקבע בהחלטת הרשם עם מינוי הועד הממונה לתפקיד, במקום זאת בחר הועד הממונה לפעול לשינוי התקנון ולהעברת פעילות האגודה לאחרים.
המשיבים לעתירה – שרת הכלכלה והמסחר ורשם האגודות השיתופיות מיוצגים על ידי עו”ד בוכמן שינדל מיטל ממחלקת הבג”צים בפרקליטות המדינה.
עו"ד חן אמר לעיתון ירוק בכפר, לאגודה נכסים רבים. קאנטרי קלאב גלי השרון, קאנטרי קלאב הירוקה (ההפעלה על ידי חברה חיצונית), קולנוע חן, קרקע באזור התעשיה, שותפות בפרויקט “דקטלון” במתחם G, בריכות מים והולכה ועוד.
“אנו מעריכים את נכסי האגודה בשמונה מאות מיליון שקלים. בהתנהלות מושכלת ואחראית האסיפה הכללית של האגודה יכולה וצריכה לתת הנחה לחבריה בכל נכס השייך לאגודה ולהעביר בתום כל שנה ככל שהדבר ניתן דיווידנד מרווחי האגודה לכל חבריה ו/או להרחיב את השקעותיה ולהשביח את נכסיה, עד היום הדבר נמנע בשל אי כינוס האסיפה הכללית המוסמכת לאשר חלוקת דיווידנד מהאגודה לחבריה לאחר הפרשות לקרן שמורה ולתמיכות. במהלך השנים העירייה ראתה במפעל המים “קופה ב’“ על ידי העברת תקציבים תחת סעיפי תקציב מנכ”ל ועוד."
יוזם העתירה עו”ד ראובן חן החבר במטה המאבק להחזרת מפעל המים לשליטת חברי האגודה פונה לכל תושבי העיר חברי האגודה להצטרף למאבק ציבורי בכוונה להעביר את מפעל המים מידי חברי האגודה לאחרים.
מדובר כיום בכוונה להרס מפעל חברתי שיתופי שאין שני לו שהוקם ב- 1931 ואנו יכולים להמשיך ולהסתייע בו לתמיכה בתחומי חינוך, ספורט ובמזמים חברתיים בכלל זה הקמת סופרמרקט חברתי ממנו יוכלו חברי האגודה לרכוש במחירי עלות. עתה במחי יד מבקשים לחסל מפעל אדיר זה. עו”ד ראובן חן וחבריו לוועד קוראים לכל חברי מועצת העיר שלא לתת יד לפגיעה במפעל המים. להרוס זה קל- לבנות קשה יותר.
לצורך מימון המאבק המשפטי והציבורי, יחל במהלך השבוע הקרוב קמפיין לגיוס המונים באמצעות Beactive, מימון המאבק נועד לכיסוי הוצאות ולהצטרפות עורכי דין נוספים לייצוג חברי האגודה בעתירה בבג”צ.
פעילותו של עו”ד ראובן חן היא בהתנדבות וכל תכליתה היא להחזיר את השליטה במפעל המים לחברי האגודה ולהרחיב את פעילות האגודה למיזמים חברתיים בתחום החינוך, הספורט והצרכנות.