Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
לכבוד טו בשבט יצאנו לראיין את פקיד היערות הארצי
ראשי » חדשות הוד השרון » לכבוד טו בשבט יצאנו לראיין את פקיד היערות הארצי

לכבוד טו בשבט יצאנו לראיין את פקיד היערות הארצי

מערכת ירוק ינואר 19, 2022 3:40 pm אין תגובות
צילום: עודד קרני

לכבוד חג ט”ו בשבט שציינו השבוע פנינו לראיין את פקיד היערות הארצי במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, ד”ר ארז ברקאי בעל תואר באקולוגיה וביולוגיה באונ’ בר אילן, חולש על פקידי יערות מחוזיים, לדבריו מאד אוהב את תפקידו, וכל מעייניו – להפוך את ארץ ישראל לירוקה. הוא הממונה על כל תחום הייעור במדינה והרגולטור מול כל העוסקים בנושא זה – קק"ל, רשויות מקומיות, משרדי התכנון האורבני ועוד טו בשבט זה החג שלו.
במקומותינו יש כמה יערות: יער אוסישקין, יער קפלן, גן מנשה, הירקון, יער הצבעונים (ע"י רמת הכובש), יער האלונים (ברמות השבים), הפארקים העירוניים,, כפר הבפטיסטים, יער חורשים, יער ראש העין. אתה יכול להתייחס לאזור הספציפי שלנו?
אלה מקומות שכמו בכל מקום צריך לשמר עצים בעלי חשיבות מבחינות שונות. אבל כדאי שנגדיר יותר נכון את האתרים הללו. אלו למעשה חורשות ולא יער. לא כל 100 עצים הם יער. אצלכם יער חורשים יותר קרוב להגדרה הזאת – יער. עם זאת זהו אזור מגורים מבוקש מאד לכן יהיה קשה לפתח ייעור רחב ממדים. חייבים לשמור על הקיים ולטפח את העצים בתוך השכונות העירוניות. וכן לטפח נטיעות ושימור על גדות נחלים במסגרת תמ"א 22 של ייעור הארץ.
בעתיד צפוי להבנות באזורנו עשרות אלפי דירות האם מערכת הייעור לא תפגע ?
הבניה כוללת מלבד הבניינים עצמם גם מערכת תשתיתית של תחבורה, מים, חשמל וכו’. אנחנו עושים את מירב המאמצים לשימור העצים בכל פרויקט. נאבקים על עצים חשובים, גדולים, אפילו גורמים לשינוי תכנון למען השימור. לגבי תכנון עירוני, הרי שנציג שלנו מעורב בכל תכנון והתוכנית חייבת לקבל אישור פקיד היערות. יש סבבי דיונים עד שנחה דעתנו ואנו יודעים כמה, איזה ואיפה יינטעו עצים בשכונה החדשה. ברשות מקומית ממוצעת יש כ 50000 עצים.
ושתילה חדשה?
בכל שכונה ניטעים עצים חדשים אבל לא בכמות שהיינו רוצים ולא באיכות הרצויה. אנו מקדמים בממשלה החלטות לשינויים באיכות, גודל העצים, סוגיהם והכמות כמובן.
האם אתה בכלל מרוצה מכמות העצים בישראל?
לא, אני לא מרוצה. צריך יותר עצים בארץ. עץ הוא כלי יעיל וזול מול משבר האקלים. כן, אפשר וצריך להוסיף עוד הרבה בשטחים הפתוחים ובשטחים הבנויים.
יש תופעה של כריתת עצים, ונוצר רושם שיש כריתה לא מבוקרת, גם בבתים פרטיים. רק בכפ”ס נכרתו ע”י אנשים פרטיים כ 100 עצים, זה המון. אז מה עם האישורים לכריתה, האם היד קלה על המסור?
לא, יש בקרה, אסור לכרות עץ ללא אישור פקיד היערות. עם זאת הבנייה המואצת מחייבת לפעמים לכרות לטובת בנייה. בהתחדשות עירונית כמעט בלתי אפשרי להוסיף עצים מעצם המיקום של הבניין. אנו נלחמים לשימור העצים בחזית הבניין בממשק עם הרחוב. בבתים פרטיים גם כן אסורה הכריתה ואלה עוברים על החוק.
פנחס כהנא מכפ”ס שיזם כאן את קבוצת “משמר האילנות” סיפר שחובה לשים שלט לפני כריתת עץ, כדי שאזרחים יוכלו לערער. האם תיישמו רעיון זה בכל הארץ?
לא נראה לי אבל נעמוד על אכיפת החוק האוסר על כריתה ללא אישור.
מה תכנון הייעור בארץ לעתיד?
קק”ל נוטעת ועוד רשויות נוטעות בשטחים פתוחים. אנחנו נותנים קווים מנחים: לנטוע עצים ירוקי עד, רחבי עלים, מצלים. לא לנטוע עצים פולשניים, אלרגניים, בעלי שבירות גבוהה. במקום יערות אורן לעבור ליערות מעורבים. באשר לייעור שטחים פתוחים יש מחלוקת בינינו לבין המשרד להגנת הסביבה לגבי כמות הנטיעות. אנחנו רוצים הרבה יותר.
וסוגיית השריפות של יערות ארצנו, מה יהיה?
התחלנו ליצור את אזורי החיץ, זה עדיין לא הושלם. ויש לזכור שאזורי חיץ אלה יגרמו לכריתה מסיבית של המון עצים, שזה גם שיקול. כן, נמשיך ביצירת אזורים אלה.
מה מקומן של הרשויות המקומיות בסוגיה זו?
ב 15 רשויות יש פקיד יערות. בשאר יש גננים ועובדי הרשות האחרים.

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת וישלחכניסה: 16:17 יציאה: 17:16



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

כולם מלווים את סגן הדר גולדין ז"ל בדרכו האחרונה  עם דגלי ישראל.

סמל ראשון עוז דניאל ז"ל, בן כפר סבא שנפל בקרבות השבעה באוקטובר הוחזר הלילה

ציבי אלון הכריז על התמודדותו לראשות סניף הליכוד האם הוא בדרך להתמודדות לראשות העיר ?

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס