Facebook Whatsapp
למהדורה דיגיטלית
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • אימייל עיתון ירוק
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • חדשות
    • חדשות הוד השרון
    • חדשות כפר סבא
    • נדל"ן
    • ספורט
    • משולחנו של העורך
    • בריאות
  • אודות
  • בחירות
  • נדל"ן בעיר
  • מהדורה דיגיטלית
    • הוד השרון
    • כפר סבא
  • חוגים בעיר
  • צור קשר
  • מערכת העיתון 09-7604071
  • סטודיו ירוק 09-7791349
Facebook Whatsapp
היינן מלכיאל – יין זה תרבות הכיף
ראשי » חדשות הוד השרון » היינן מלכיאל – יין זה תרבות הכיף

היינן מלכיאל – יין זה תרבות הכיף

מערכת ירוק מאי 2, 2022 4:51 pm אין תגובות

הנה כי כן, גם אנחנו, הוד השרון, התברכנו ביקב, מקור אמיתי לגאווה מקומית. וזה לא סתם יקב, זהו יקב של יינות מן המשובחים והיוקרתיים בישראל, ועד ארה”ב הגיע שמעו וטעמו. יקב גאראז’ קוראים לו הבעלים המייסדים, שכן משכנו בקומת הקרקע של ביתה של משפחת הדרי בגיל עמל, שם הם גרים כבר 70 שנה.

צילום: ד.ב.א

מלכיאל הדרי (70) מקבל אותי בחצר ביתו המטופחת מאד, עם מטעמי גבינות, ירקות טריים, קובנה מעשה ידיה של רעייתו דינה וכמובן בקבוק יין לבן יבש, וסיפורי יין מלא הבקבוק. אחרי שרות קבע בצה”ל ועוד עשרות שנים של תפקידי ניהול בחברת הייטק, מצא עצמו מלכיאל מתאהב בעולם חדש וקסום, שנקרא – יין. כיום זהו כל עולמו וגאוותו וייחודו המקצועי.
מספר מלכיאל:
“במסעותיי בעולם במסגרת עבודתי התוודעתי, בין היתר, ליינות מכל סוג ומין. אהבתי. אמרה לי רעייתי, במקום לקנות את היינות היקרים הטובים כל כך, מדוע לא נעשה אותם בעצמנו. אהבתי את הרעיון וכך לפני 12 שנה פתחתי דף חדש בחיי. נרשמתי לקורס ייננים ביקב השורק והוספתי עוד קורסים ולמידה בארץ ובעולם. נדבקתי בחיידק, הוספתי ידע ומוטיבציה עד הגיעי להקמת מין יקב קטן במרתף הבית. ארגנו שם את כל מרכיבי היקב לרבות מכלי התססה, מכונת הפרדה, מעבדה, חביות אכסון ויישון, מדפי בקבוקים, הכל. שתינו, נהנינו, הזמנו חברים וראינו כי טוב. טוב מאד. ככה הפכנו למפעל לייצור יינות ברמה הכי גבוהה עם הקפדה על איכות בלתי מתפשרת. נטענו כרם של 6 דונם שיגדל לבציר עצמי. החלטנו להגביל את היקף הייצור ע”מ לשמור על איכות מושלמת וכך אנו משווקים 15,000 בקבוקים בשנה, למסעדות יוקרה בארץ וליהדות ארה”ב בהזמנות מיוחדות. סוגי יין שלנו – אדום, לבן ורוזה, מסוגים כמו קריניאן, סובניון בלאן, שרדונה, גראנש, פטיט וורדו ואחרים.
מלכיאל, אתה נשמע לי כל הזמן כנתון באיזו אופוריה כמעט מיסטית, כמו פילוסופיה תרבותית בעניין היין, תוכל להסביר את ההתלהבות השופעת הזאת?
“יין זה תרבות, זוהי תורה בפני עצמה. בשתיית יין משתתפים כל החושים. האוזן שומעת את צליל הקשת הכוסות המבשר על בוא היין הקרב. העין סורקת את הכוסית בה צבע היין, הניקיון, הצלילות, הברק, היופי המוקרן. בא האף ותורם את שלו להתרחשות המעוררת. כאן אסביר את הנוהל המחויב: אוחזים ברגלית באצבעות ובהנעת מרפק כף היד מערסלים את היין בכוס בערסול סיבובי. הערסול מעצים את הריח ואז מקרבים את האף ל 3 שניות הרחה רגועה. בא חוש הטעם. גם כאן לא תם הטקס, לוגמים לגימה אל חלל הפה, מגלגלים על הלשון, החייך, השיניים, בית הבליעה, מרגישים בתוך הפה את הריחות והטעמים וממשיכים בבליעה רגועה את היין החלק הרך הנעים והטעים. כן, ככה שותים יין, לאט, בין נגיסות האוכל המוגש על השולחן, לא ממהרים לשום מקום. SLOW DRINK קוראים לזה בעולם. לשתות יין זה הרגל נרכש וכך גוברת ההנאה עם רכישת הניסיון.
ואיך מנגישים את התורה הזאת לעמך ישראל, מלכיאל?
“אנו מקיימים כאן אצלנו ערבי יין לקבוצות ובודדים בהם מסבירים את תהליך העשייה וכמובן שותים ונהנים. כמו כן אנו עורכים “ימי ששי פתוח”. באים אל הגינה שלנו, עם שולחנות של כיבוד ויינות, ובאות גם משפחות מכל הארץ. זה דורש תיאום מוקדם כי הביקוש עמוס”.
וכל זה נשמע כהשקעה עצומה, איך כל זה עובד? ומה בהמשך בתוכניות העתיד?
עם הזמן נרתמו גם הבנים דורון, רן וגב לפתח ולהיות שותפים לעשייה הגדולה. כאמור נגיע ל 20 דונמים לכרם בכפר פינס. בכוונתנו להקים יקב גדול ומפותח, אבל תמיד לשמור על פרופורציה שלא תיפגע כהוא זה האיכות. ושגם נמשיך ונקבל פרסים בתחרויות היין השונות”.
ומה זה השם והסמל שלכם?
“גיתו” זה “הגת שלו”. מעל הכיתוב מצויר ריבוע ופתח למטה לאיסוף מיץ הענבים. בפנים ריבוע קטן, סגור במפתיע . זהו תיאור סוריאליסטי של גת עתיקה במבנה אי-רציונלי במכוון. ככה זה, כמו הכל אצלנו, על סף הפנטזיה".
לחיים!

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של מערכת ירוק


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מהדורה דיגיטלית - הוד השרון
מהדורה דיגיטלית - כפר סבא
מדריך החוגים של ירוק
זמני שבת
פרשת ויצאכניסה: 16:17 יציאה: 17:15



עקבו אחרינו בפייסבוק
בחירת העורכים
אוקטובר 1, 2024 מערכת ירוק

פגיעה ישירה בבית הנערה בהוד השרון

עשרות ירוטים מעל בתי התושבים בהוד השרון בעקבות מתקפת הטילים של איראן על ישראל. האזעקות לא פסקו והדי הפיצוצים

ינואר 9, 2024 מערכת ירוק

סרן (מיל') רון אפרימי בן 26 מהוד השרון  נהרג באסון המנהרה בעזה

היום בבוקר הותר לפרסום שסרן (מיל') רון אפרימי בן 26 משכונת גיל עמל מהוד השרון נהרג בעזה , רון היה

צרו קשר

מערכת העיתון: 09-7604071
itonyarok@gmail.com

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הצהרת נגישות
©כל הזכויות שמורות לירוק – רשת מקומונים בשרון

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

חם בירוק

כולם מלווים את סגן הדר גולדין ז"ל בדרכו האחרונה  עם דגלי ישראל.

סמל ראשון עוז דניאל ז"ל, בן כפר סבא שנפל בקרבות השבעה באוקטובר הוחזר הלילה

ציבי אלון הכריז על התמודדותו לראשות סניף הליכוד האם הוא בדרך להתמודדות לראשות העיר ?

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס