כמה פעמים הכנסתם לגוגל את המילים דרושים בריסטה? האם אתם יודעים מה משמעות העבודה? וכמה אחריות מוטלת על כתפי הבריסטה? ואיך תדעו אם היא מתאימה לכם? כל מה שאתם צריכים לדעת על עבודה בבריסטה ואם אתם מתאימים לה, כאן:
מה זה בריסטה
המושג בריסטה הגיע אלינו בכלל מאיטליה. שם משמעות המילה היא "מוזג". מוזג של כל סוגי השתיה ולאו דווקא קפה. לאט לאט המושג נוכס לאנשים שיש להם ידע רב במזיגת והכנת קפה מפולי קפה טחונים עד שזה הפך להיות מטבע לשון במיוחד בישראל. כשאנחנו רואים מודעת דרושים בריסטה המודעה מחפשת בעצם לאתר אדם שיש לו מיומנות וידע בסוגי הקפה השונים והכנתם, במכונות הקפה השונות והתפעול שלהם, הרעיון הוא להתמצא כמה שיותר במכונה עצמה, ובטכניקות ההכנה כמו גם בסוגי הקפה השונים ומזיגתם בצורה הטובה והנכונה ביותר.
איך עושים את זה
המיומנות של להיות בריסטה היא מיומנות נרכשת. עם הזמן והעבודה מתחילים להבין את כל תחום פולי הקפה, באזיה סוג של פולים מדובר ובאיזו קלייה, האם בהירה? כהה? ביניים? ואיזה טעמים יש לפולים. יש פולים שיותר פירותיים ויש כאלה יותר חמצמצים, יש כאלה עם טעם מריר כזה בסוף, ויש כאלה שיותר עדינים. כל מהות הקלייה היא נושא חשוב שיש להבין אותו, ולכן בריסטה טועם הרבה קפה במהלך התפקיד שלו. לאחר מכן יש להבין וללמוד את פרופורציות המזיגה, כמה מים לעומת הקפה, כמה חלב, ומה קהל היעד שלכם אוהב יותר. הבריסטה צריך גם לבדוק את טריות הפולים ואת מקום האחסון שלהם כדי לשמור עליהם טריים כמה שיותר
חוויה של בריסטה
מחפשים עבודה בבריסטה כשאתם שולחים קורות חיים למודעת דרושים בריסטה עליכם לדעת שיש בידכם את היכולת ואת הזכות לפתוח עם הלקוחות שלכם את היום. הם יבואו אליכם בבוקר ויבקשו קפה, וזה מה שיעשה להם את היום שמח ונעים.
אם הקפה של הבוקר טוב, כל היום טוב, אמר פעם חכם איטלקי. אז כשאתם באים להיות בריסטה כנסו לפורטל ג'וב קיצין JOB KITCHEN ומצאו את המקום שהכי מדבר אליכם, אם זה מקום שהוא קרוב לבית, כדי שתוכלו להגיע קצת מוקדם ולפתוח את הבוקר בנחת, או שזה מקום שהאווירה בו מתאימה לאופי שלכם, כך תוכלו להעניק ללקוח שלכם קפה נהדר ליום שיתחיל ברגל ימין. ותזכרו, אנחנו הישראלים יודעים היטב איך אנחנו אוהבים את הקפה שלנו.