המדד שמתפרסם בחודש הגאווה, בדק את יחסן של ערים ורשויות מקומיות ברחבי הארץ לקהילת הלהט"ב וכיצד תמכו וקידמו את צרכי הקהילה במרחב העירוני בשנה החולפת,
במטרה לקדם מרחב בטוח ללהט"ב בכל מקום בישראל.
השנה נמדד מספר שיא של 52 ערים ורשויות מקומיות בהן פועלות התארגנויות גאות שמלוות על ידי האגודה למען הלהט״ב על סמך 30 שאלות בחמש קטגוריות: רווחה, חינוך, תשתיות, נראות ציבורית עיריית כפר סבא, דורגה במקום ה-5. נוכח עמידתה של כפר סבא בקריטריונים של מדד הגאווה לשנת 2022, הוזמנה ביום שלישי השבוע, לבית הנשיא בירושלים לכבוד קבלת אות הצטיינות במעמד נשיא המדינה יצחק (בוז'י) ורעייתו מיכל הרצוג, רן שלהבי מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, והילה פאר, יו"רית האגודה למען הלהט"ב. את העיר ייצגה חברת המועצה ומחזקת תיק הקהילה הגאה פליאה קטנר.
בדוח המדד נכתב בתחום החינוך- בעיר כפר סבא פועלות 3 קבוצות של עמותת איגי – לבני נוער בגילאי חטיבה ותיכון ולצעירים. בתיכונים גלילי, רבין וכצנלסון ישנם מורים המשמשים כנאמני להט”ב. העירייה קיימה הכשרה מקצועית לצוות השפ”ח ולצוות החינוך הבלתי פורמלי של מחלקת הנוער, ערכה מפגשים של נציגי הפורום הגאה בשיתוף אגף החינוך וקיימה אינספור סדנאות של חוש”ן בבתי הספר. בתחום הרווחה – גייסה באמצעות אגף שח”ק עו”סית חדשה שמטפלת בקהילת הלהט”ב בכל הגילאים, קוימה הכשרה לצוות האגף, מזו שנים קיימת קבוצה של תהל”ה להורים מקהילת הלהט”ב, וזו השנה השנייה שבעיר מתקיימת קבוצת להט”ב-זהב לגיל השלישי .
עיריית הוד השרון, דורגה במקום ה-11 מבין מהעיריות שקידמו את צרכי הקהילה הגאה, כך עולה ממדד הגאווה ברשויות המקומיות. העירייה מובילה מדיניות חיובית המקדשת את ערך השוויון לכל המגדרים והמגזרים, בדגש על מענה בנושאי רווחה וביטחון במרחב הציבורי לאוכלוסיית הלהט"ב. העירייה מספקת משאבים עבור אירועי תרבות וחינוך מגוונים ומעבירה סדנאות והכשרות לאנשי חינוך ורווחה, בפרט בכל הנוגע לבריאות הנפש של צעירים ובוגרים להט"ב.
מהמדד עולה כי בעירייה פועל רכז לתחום הלהט"ב, קיים אחראי ללהט"ב בשירות הפסיכולוגי החינוכי ומועסק בה עו"ס ייעודי עבור מענה לחברי הקהילה. כמו כן, העירייה תמכה ומימנה אירועים לחודש הגאווה. בנוסף, העירייה אישרה רישום זוגיות לזוגות להט"ב שמקיימים משק בית משותף לצורך קבלת זכויות ושירותים מהעירייה.